screenshots 05 (06/02 – 12/02)

screenshots

Καλησπέρα από τα screenshots! Ακόμη μια εβδομάδα πέρασε. Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας.

Τι συμβαίνει με το Pixel;

Ένα μέρος της επικαιρότητας αυτή την εβδομάδα αφορούσε το brand της Google. (Τα κινητά Pixel παράγονται από την HTC και πωλούνται με το σήμα της Google)

Πριν από λίγες μέρες, πολλά Pixel και Pixel XL παρουσίασαν δυσλειτουργίες στο μικρόφωνό τους. Η Google αναγνώρισε πως το πρόβλημα οφείλεται στην κατασκευή των συσκευών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εταιρία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης των ελαττωματικών συσκευών.

Τα Pixel και Pixel XL, πήραν πολύ καλές κριτικές. Για αρκετούς καταναλωτές είναι τα καλύτερα Android Smartphones

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που συζητήθηκε περισσότερο, όμως, ήταν το μέλλον της σειράς. Αρχικά, υπήρξαν φήμες πως η Google ετοιμάζει ένα νέο, σημαντικά φθηνότερο Pixel. Η νέα αυτή συσκευή θα κυκλοφορούσε για να αντισταθμίσει την άνοδο της τιμής στη νέα γενιά των Pixel και Pixel XL, που σχεδιάζει η εταιρία. Τελικά, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο Rick Osterloh (Ανώτερος Διευθυντής Υλικού στη Google) δήλωσε επίσημα πως η σειρά Pixel θα παραμείνει “premium”, αποκλείοντας την άφιξη ενός οικονομικού μοντέλου. Οι φήμες για το προσιτό κινητό της Google επέστρεψαν, με μια διαφορά. Μιλούσαν πλέον για μια συσκευή που θα φέρει το λογότυπο της Google, αλλά δεν θα ανήκει στην σειρά Pixel.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Google θα μας απασχολήσει αρκετά φέτος.

To Galaxy S8 δεν κρατιέται

Η αναμονή για το Galaxy S8 εντείνεται καθώς φτάνουμε στην ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης του.

Δυστυχώς για την Samsung, δεν έχουν μείνει πολλά πράγματα κρυφά μέχρι την επίσημη αποκάλυψη του κινητού στις 29 Απριλίου. Δεκάδες φωτογραφίες της συσκευής έχουν διαρρεύσει ήδη, δίνοντάς μας μια πολύ καλή εικόνα της συσκευής.

Από αριστερά προς δεξιά: Galaxy S8, Galaxy Note 7, Galaxy S8+

 

Το δίδυμο συσκευών που θα μας παρουσιάσει η κορεατική εταιρία θα ονομάζεται S8 και S8+. Η ονομασία edge περνά στο παρελθόν, αφού όπως και στο ατυχές Note 7, έτσι και στα S8 όλες οι οθόνες θα είναι κυρτές.  Δυο ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία βρίσκουμε στον επεξεργαστή και στην οθόνη του κινητού.

Το Galaxy S8 θα είναι το πρώτο κινητό που θα φτάσει στην αγορά με τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 835. Επίσης, η οθόνη του κινητού χάρη στην μη συμβατική της αναλογία 18.5:9 καλύπτει ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος της πρόσοψης της συσκευής. Παράπλευρη απώλεια του σχεδιασμού αυτού είναι η μετατόπιση του fingerprint scanner στο πίσω μέρος στης συσκεύης, δίπλα στη κάμερα.

Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την επίσημη αποκάλυψη της συσκευής, ελπίζοντας πως η Samsung θα έχει κρατήσει κρυφό έναν άσσο στο μανίκι της.

Διαφημίσεις στα Windows 10, σύντομα κοντά μας

Στα εβδομαδιαία screenshots, ένα μάλλον δυάρεστο νέο μας φέρνει η Microsoft.

Σε μια νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10, εμφανίστηκε μεταξύ άλλων ένα χαρακτηριστικό που δημιούργησε έντονη αντίδραση. Ο λόγος για την τοποθέτηση διαφημίσεων με τη μορφή banner στον File Explorer.

Για να δοκιμάσει την τοποθέτηση διαφημίσεων στον File Explorer, η Microsoft επέλεξε να προωθήσει το δικό της OneDrive

 

Αν και η διαφήμιση είναι σχετικά διακριτική, έρχεται να προστεθεί σε έναν κατάλογο σημείων των Windows που απέκτησαν διαφημίσεις μετά τα Windows 10. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έναρξη, που παρουσιάζει και προτεινόμενες εφαρμογές από το Store.

Ας ελπίσουμε πως η Microsoft θα μας επιτρέψει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την δυνατότητα να κρατήσουμε τον υπολογιστή μας καθαρό από διαφημίσεις.

Αυτό ήταν το screenshots 05. Εσύ τι κράτησες από την προηγούμενη εβδομάδα;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Κυμπαρίδης

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;