Πως θα είναι το επόμενο iPhone;

Στις 9 Ιανουαρίου του 2007, ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone. Από τότε, ξεκίνησε μια δεκαετία γεμάτη με φήμες, εικασίες και διαρροές για την επόμενη εκδοχή του κινητού τηλεφώνου. Σήμερα, λίγους μήνες μέτα την παρουσίαση του iPhone 7, οι φήμες για το επόμενο μοντέλο της σειράς αυξάνονται και πληθύνονται.

Αυτή τη φορά, το AppleInsider μεταδίδει πως το επόμενο iPhone θα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι αντί για αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι το βασικό υλικό του σκελετού των iPhone, από το 5 του 2012 μέχρι και σήμερα. Αντίθετα, τα iPhone 4 και 4s είχαν σκελετό από ατσάλι με το εμπρός και πίσω μέρος να είναι από γυαλί.

Ίσως το επόμενο iPhone να μοιάζει κάπως έτσι

Αυτή η φήμη είναι αντιφατική με άλλες που έχουν διαρρεύσει στο πρόσφατο παρελθόν και μιλούσαν για συνδυασμό αλουμινίου και γυαλιού, είτε για κατασκευή αποκλειστικά από γυαλί.

Δυστυχώς, αυτή η αντίφαση δεν είναι πάντοτε αθώα. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δημιουργήσουν ή να επινοήσουν στοιχεία για το εκάστοτε επόμενο κινητό της Apple, μαντεύοντας ή πιθανολογώντας. Ο στόχος τους είναι είτε να εξασφαλίσουν την προσωπική τους προβολή, είτε να αποκομίσουν το οικονομικό όφελος που θα συνοδεύσει την αύξηση της επισκεψιμότητας του site τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτό τον τρόπο, όλη αυτή η παραφιλολογία εκμεταλλέυεται το ερώτημα “πώς θα είναι το επόμενο iPhone;” και δημιουργεί έναν “θόρυβο”. Ο θόρυβος αυτός κυριαρχεί στα μέσα και στερεί την προβολή από άλλες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας.

Η περίοδος που διανύουμε δείχνει πως θα είναι γεμάτη από φήμες. Ανάλογη αύξηση των διαρροών είχαμε το καλοκαίρι του 2011 και τον χειμώνα του 2015. Βέβαια, το καλοκαίρι του 2011 οι φήμες έπεσαν τραγικά έξω όταν μιλούσαν για ένα ολοκληρωτικά ανασχεδιασμένο iPhone 5. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Apple μας αποκάλυψε το 4s, που εξωτερικά ήταν πανομοιότυπο με τον προκάτοχο του. Ακόμη και τον χειμώνα του 2015, είχαμε διαβάσει εκαντοντάδες εκδοχές για το υποτιθέμενο 6c. Η αλήθεια όμως φάνηκε μόνο λίγες εβδομάδες πριν την αποκάλυψη του iPhone SE, όταν και υπήρξε ένα συνολικό consensus σχετικά με την ονομασία αλλά και τα χαρακτηριστικά του κινητού.

 

Μια εικόνα από το 2011 που απεικονίζει τις φήμες για το iPhone 5

Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό πως η Apple εξελίσσει και δοκιμάζει πολλές εκδοχές μιας συσκευής προτού την δώσει στη κυκλοφορία. Έτσι εξασφαλίζεται πως θα υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο στη περίπτωση που δεν θα μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το 2014, η Apple αποφάσισε να μην εφοδιάσει το iPhone 6 με οθόνη από ζαφείρι, μόλις εβδομάδες πριν την επίσημη ανακοίνωση του.

Κλείνοντας, είναι κατανοητό γιατί συναντάμε το παραπάνω φαινόμενο. Το iPhone είναι ήδη ένα ιστορικό προιόν που έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας, είτε άμεσα είτε έμμεσα με την επιρροή που άσκησε στα υπόλοιπα smartphones να το ακολουθήσουν. Για αυτό λοιπόν, θα ήταν καλό να ασχοληθούμε με το πως θα διαχειριστούμε καλύτερα τις αλλαγές που βλέπουμε στη ζωή μας και να σταματήσουμε να επαινούμε την “δημιουργικότητα”  δίνοντας μεγάλη βάση στις φήμες που ξεπερνούν τη πραγματικότητα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Κυμπαρίδης

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;