Όσα είδαμε στο Digital Expo 2017

Το περασμένο σαββατοκύριακο (30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το Digital Expo 2017, μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές την Τεχνολογία και το Gaming που έδωσε στο κοινό την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά με τις νέες, εξελισσόμενες τεχνολογίες, να κάνει ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν και να γίνει κομμάτι της Gaming κοινότητας της χώρας.

Ο χώρος στον οποίο διεξήχθη η έκθεση αποτέλεσε ιδανική επιλογή κυρίως επειδή ήταν ευρύχωρος αλλά και επειδή παρείχε τη δυνατότητα για χρήση ξεχωριστών αιθουσών για τον κάθε τομέα της εκδήλωσης, κάτι το οποίο συντελούσε στην καλύτερη οργάνωση της έκθεσης αλλά και στην πιο άνετη εμπειρία του επισκέπτη.

Advertisements
Ad 14

Αναλυτικότερα, η εκδήλωση χωριζόταν σε τρεις μεγάλους χώρους: είσοδος/κεντρικός χώρος, αίθουσα gaming και αίθουσα τεχνολογίας/πωλητών/stage.

 

Το περιεχόμενο της έκθεσης τράβηξε κατά κύριο λόγο τις νεότερες ηλικίες, με τα παιδιά να αποτελούν τo μεγαλύτερο ποσοστό, χωρίς φυσικά να εξαφανίζουν την παρουσία και των μεγαλύτερων που ενδιαφέρθηκαν για την εκδήλωση.

Τα βασικά κομμάτια του Digital Expo 2017 περιλάμβαναν την παρουσίαση βιντεοπαχνιδιών από ελληνικές εταιρείες, τουρνουά/διαγωνισμούς, δοκιμή νέων τεχνολογιών, ομιλίες και εμφανίσεις από youtubers καθώς και σεμινάρια.

Δεδομένου του ότι στην Ελλάδα η βιομηχανία του game development δεν θεωρείται τόσο αναπτυγμένη, η παρουσία των Ελλήνων developers στο Digital Expo 2017 υπήρξε για μια ακόμα φορά ελπιδοφόρα. Τα video games που παρουσίασαν οι εκθέτες ήταν μοναδικά, με το κάθε ένα να αποτελεί μια όμορφη δημιουργία για τον δικό του ξεχωριστό λόγο.

Διαβάστε επίσης  Η προσέγγιση ασφάλειας αποθήκευσης δεδομένων στο Cloud αγγίζει την κβαντική φυσική

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές ομάδες game development που πήραν μέρος ήταν οι εξής: Creat3D, Dragontale, eNVy softworks, Floating Island Studios, Gemcraft Games , Glow Games Studio, The Greek Wars, Griffin Entertainment Studios, Lucid Ferret, Sick Rabbit Studios, Tall Guy Productions, Tamanesco, Tenebra Studios, Terahard Studios, Traptics και Vira. Αξίζει τρομερά να ρίξετε μια ματιά σε κάθε ομάδα και να δείτε πιο αναλυτικά τις δημιουργίες τους.

Συνεχίζοντας με την κατηγορία της τεχνολογίας, ο επισκέπτης είχε την δυνατότητα να μάθει περισσότερα τόσο για τις νέες όσο και για τις παλαιότερες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί με μια επίσκεψη στα αντίστοιχα περίπτερα.

 

Ανάμεσα στους εκθέτες του Digital Expo 2017 είδαμε το 3D HUB, το πρώτο 3D printing hub στην Ελλάδα. Γνωρίσαμε καλύτερα την «τέχνη» της τριασδιάστατης εκτύπωσης, είδαμε τους 3D printers εν δράση, μάθαμε διαφορετικά μοντέλα εκτυπωτών του είδους και επεξεργαστήκαμε στα χέρια μας τις 3D δημιουργίες.

 

 

 

 

Ακόμα, το παρόν έδωσε η εταιρεία Sound Struck με ένα ιδιαίτερα προετοιμασμένο και ατμοσφαιρικό περίπτερο. Στον χώρο της, πρωταγωνίστησαν επαγγελματικά προϊόντα ήχου, εγγραφής αλλά και παραγωγής, καθώς και κάποια περιφερειακά για gaming.

 

Οι Griffin Entertainment Studios που αναφέρθηκαν στην ενότητα του Gaming αποτέλεσαν παρουσία και στην τεχνολογία κάνοντας μια επίδειξη ψηφιακής ζωγραφικής με Graphic Tablet προτρέποντας το κοινό να δοκιμάσει.

 

Τέλος, κάτι το οποίο τράβηξε αρκετά το ενδιαφέρον στο Digital Expo 2017 ήταν ο πάγκος των retro υπολογιστών. Η αναφορά γίνεται σε σταθερούς αλλά και φορητούς υπολογιστές πολύ παλιάς τεχνολογίας. Για παράδειγμα, σε αυτό το περίπτερο των «ηλικιωμένων» είδαμε κάποιους από τους πρώτους υπολογιστές της Apple, όπως τον «προϊστορικό» Macintosh SE του 1987, το iBook  του 1999, το PowerBook 150 του 1994, μια από τις πρώτες κονσόλες Nitendo, ακόμα και gaming περιοδικά που εκδόθηκαν πριν από περίπου 15 χρόνια.

Διαβάστε επίσης  Οι επιστήμονες καθοδηγούν τους κεραυνούς με ακτίνες λέιζερ για πρώτη φορά

 

 

 

 

 

 

 

Γενικότερα, η ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Digital Expo 2017 ήταν ευχάριστη, έντονη και φιλική, με το κοινό να γνωρίζει τους εκθέτες και τις δημιουργίες τους, επισκέπτες να παρακολουθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες ενώ παράλληλα σε άλλες γωνιές της έκθεσης πραγματοποιούνταν τουρνουά και, το πιο σημαντικό, επικρατούσε μια ασταμάτητη ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών με επίκεντρο την εξέλιξη της τεχνολογίας και κατ’επέκταση της ζωής.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πηγή: https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/04/04/472963182/rare-film-emerges-of-double-agent-kim-philby-speaking-after-defection

Κιμ Φίλμπυ: Which side are you on?

 Ο Κιμ Φίλμπυ, ένα όνομα που σημάδεψε την ιστορία του
Ανέβα στα βουνά να το φωνάξεις

“Ανέβα στο βουνό να το φωνάξεις” μας προτρέπει ο James Baldwin

Το μυθιστόρημα “Ανέβα στο βουνό να το φωνάξεις” είναι το