Το Open Source Summit έρχεται φέτος στην Ευρώπη

Open Source Summit

Η μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως σχετικά με το λογισμικό ανοικτού κώδικα θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου. Το Συνέδριο Ανοικτού Λογισμικού (Open Source Summit) θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πράγα τής Τσεχίας. Πρόκειται για ένα τεχνικό συνέδριο, όπου θα συγκεντρωθούν πάνω από 2000 προγραμματιστές, χειριστές και επαγγελματίες της κοινότητας ανοικτού λογισμικού. Όλοι αυτοί θα ανταλλάξουν απόψεις, θα συνεργαστούν και θα μάθουν τα τελευταία νέα σχετικά με τις ανοικτές τεχνολογίες.

Το OS Summit αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά events που ενώνονται σε ένα. Και είναι τα εξής:

1. LinuxCon

Το event στο οποίο μαζεύονται μέλη τής κοινότητας του Linux από όλη τη Γη, προκειμένου να διδαχθούν, να συμπράξουν και να λύσουνε προβλήματα, ώστε να προάγουν και να βελτιώσουν το οικοσύστημα του Linux.

2. ContainerCon

Το ContainerCon είναι μία διάσκεψη στην οποία μαθαίνουμε για τη χρησιμότητα των «Περιεχόντων» (Containers). Οι Containers στις γλώσσες προγραμματισμού είναι αντικείμενα που αποθηκεύουν συλλογές άλλων αντικειμένων. Ενεργούν ως πρότυπα κλάσεων και παρέχουν μεγάλη ευελιξία στα στοιχεία των περιεχομένων τους. Φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αυτοματοποιούμε, αναπτύσσουμε και μειώνουμε το φόρτο εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3. CloudOpen

Αυτό είναι το μόνο event που παρέχει εκπαίδευση σχετικά με τη βελτίωση του ανοικτού Cloud Computing. Το Cloud Computing είναι ένα μοντέλο λογισμικού που επιτρέπει τη διαρκή πρόσβαση σε δεξαμενές διαμορφωμένων πόρων, όπως δίκτυα υπολογιστών, αποθηκευτικό χώρο, εφαρμογές και υπηρεσίες, και την επεξεργασία των δεδομένων τους, συχνότερα μέσω Internet.

4. Open Community Conference

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα events τού OS Summit, καθώς εδώ παρέχονται μαθήματα, παρουσιάσεις και συζητήσεις για το πώς χτίζονται παραγωγικές κοινότητες ανοικτού λογισμικού. Το Open Community Conference διευθύνεται από τον Jono Bacon, παγκόσμιο ηγέτη στην κοινοτική στρατηγική και διαχείριση.

Μερικοί από τους ομιλητές είναι:

  • Linus Torvalds. Ο ιδρυτής τού Linux Foundation, που διοργανώνει το συνέδριο, και δημιουργός τού Linux Kernel και του Git.
  • Keila Banks. Προγραμματίστρια, web designer και νικήτρια του βραβείου Young Entrepreneur στα 12 της χρόνια.
  • Reuben Paul. Χάκερ, ιδρυτής του CyberShaolin, πρεσβευτής της κυβερνοασφάλειας και μόλις 11 χρονών.
  • Imad Sousou. Αντιπρόεδρος στο τμήμα λογισμικού και υπηρεσιών τής Intel και γενικός διευθυντής τού τεχνολογικού τής κέντρου ανοικτού κώδικα.

Δείτεεδώ τη λίστα των προτεινόμενων ομιλητών.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Η Intel είναι ο μεγαλύτερος χορηγός τής διοργάνωσης. Δείτεεδώ τη λίστα των χορηγών.

Κλείστε θέση μέχρι 27 Αυγούστου και κερδίστε έκπτωση στα εισιτήρια.

Το Open Source Summit θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον της Πράγας στην Τσεχία. Δείτε περισσότερα εδώ.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Γκατζούδης

Άνθρωπος της πληροφορικής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αν και το πάθος μου είναι η τεχνολογία και κάθε νέο πάνω σ'αυτήν και τις επιστήμες, θεωρώ ότι με έχουν κερδίσει ο πολιτισμός, οι τέχνες και ιδιαίτερα ο κινηματογράφος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;