Όλα όσα είδαμε από την Apple στο WWDC 2021

Όλα όσα είδαμε από την Apple στο WWDC 2021

Για μία ακόμη φορά η παρουσίαση της Apple στο WWDC 2021 είχε πολλές και διαφορετικές παρουσιάσεις. Στο πασίγνωστο πλέον Apple Park, αποκαλύφθηκαν τα καινούργια λειτουργικά συστήματα των συσκευών της Apple, iPhone, Mac, iPad, Apple Watch και Apple TV. Όπως άλλες χρονιές έτσι και φέτος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ιδιωτικότητα, την υγεία, και την επικοινωνία. Πάμε λοιπόν να εστιάσουμε στις σημαντικότερες ανακοινώσεις του φετινού event.

 

FaceTime

Ο πρωταγωνιστής  των νέων αναβαθμίσεων για όλες τις συσκευές Apple, είναι το FaceΤime. H δημοφιλής εφαρμογή για βιντεοκλήσεις εκσυγχρονίζεται φέρνοντας ταυτόχρονα νέα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα είδαμε από την Apple στο WWDC 2021

Οι κλήσεις μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν πάνω από άλλες εφαρμογές, όσο οι χρήστες της κλήσης βλέπουν κάποιο βίντεο ή ακούνε μουσική. Επιπλέον, για την καλύτερη δυνατή εμπειρία επικοινωνίας η Apple αναβαθμίζει τον τρόπο με τον οποίο ακούγεται η φωνή του ομιλητή, ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται στην οθόνη, κάνοντας τον ήχο να έρχεται από τη σωστή κατεύθυνση. Το σημαντικότερο όμως νέο χαρακτηριστικό του Facetime είναι η κυκλοφορία του σε όλες τις συσκευές και η δυνατότητα συνομιλίας με άτομα που δεν έχουν στη κατοχή τους κανένα προϊόν της εταιρείας. Αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται με τη μορφή των «link invites», προσκλήσεις δηλαδή που θα στέλνουν οι κάτοχοι Apple συσκευής σε άλλους χρήστες και αυτοί  με τη σειρά τους θα μπορούν να συνδεθούν μέσω browser στην κλήση από οποιαδήποτε συσκευή επιθυμούν.

 

Privacy

 Η ιδιωτικότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε κάθε παρουσίαση της εταιρείας. Έτσι λοιπόν τα νέα updates φέρουν αναλυτικές πληροφορίες για το ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν ποια μέρη της συσκευής του χρήστη, ποια στιγμή και για πόση ώρα. Τα στοιχεία που συλλέγει η Siri κατά τις φωνητικές εντολές δεν αποστέλλονται ποτέ στην Apple και παραμένουν μόνο στην εκάστοτε συσκευή. Τα παραπάνω έρχεται να ενισχύσει το iCloud+, η νέα συνδρομητική υπηρεσία της Apple, που προφέρει ασφαλέστερη πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω κρυπτογράφησης του Safari browser, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η IP των χρηστών δε θα πέσει ποτέ στα χέρια αγνώστων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών e-mail οι οποίοι προωθούν τα μηνύματα στον βασικό λογαριασμό των χρηστών, έτσι ώστε να μην χρειαστεί οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν το βασικό τους e-mail. Τέλος, το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του iOS 15 αποτελεί η υποστήριξη των συσκευών, αφού όλα τα iPhone από το 6S και έπειτα θα δεχτούν την αναβάθμιση.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;