Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις του Google I/O 2018 (Μέρος Β΄)

Το Google I/O 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία  στο Mountain View της Καλιφόρνια, με την εταιρεία-κολοσσό να ανακοινώνει τις αλλαγές που έρχονται στα διάφορα προϊόντα της. Στο επίκεντρο φέτος βρέθηκαν το νέο λειτουργικό σύστημα Android P, οι εξελίξεις και οι νέες δυνατότητες του Google Assistant αλλά και οι νέες προσθήκες στις δυνατότητες των εφαρμογών της αμερικανικής εταιρείας. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις νέες ανακοινώσεις που εντυπωσίασαν το κοινό με ένα κομμάτι τους να έχει παρουσιαστεί στο πρώτο μέρος του άρθρου:

Google Assistant

Σημαντικές ανακοινώσεις είχαμε και γύρω από τον Google Assistant ο οποίος με την λειτουργία Duplex αποκτά πλέον πρωτόγνωρες ικανότητες τουλάχιστον σε επίπεδο φωνής και διαδραστικότητας. Κατά τη διάρκεια σχετικής επίδειξης παρουσιάστηκαν συζητήσεις μεταξύ του ψηφιακού βοηθού και εργαζομένων σε ορισμένες επιχειρήσεις. Ο Google Assistant απαντούσε φωνητικά σε ερωτήσεις προκειμένου να κανονίσει ραντεβού και να μάθει τον χρόνο αναμονής στο εστιατόριο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο είχε μια «φυσική» φωνή ενώ περιλάμβανε και ήχους που παράγονται κατά την ανθρώπινη ομιλία. Η λειτουργία Duplex έδινε στον Assistant την ικανότητα να κατευθύνει τη συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει νόημα σε αυτή. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να δοκιμάζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία για να καλεί επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Google Maps

Οι χάρτες επίσης θα λάβουν κάποιες αναβαθμίσεις. Η πιο σημαντική από αυτές τις αλλαγές είναι η ενσωμάτωση της κάμερας του τηλεφώνου σε αυτούς. Με τη χρήση της κάμερας οι χάρτες θα μας δίνουν πλέον μια εμπειρία AR (εικονικής πραγματικότητας). Αυτό σημαίνει ότι καθώς θα κοιτάζετε τον δρόμο που κινείστε μέσα από την κάμερα, η Google θα σας δείχνει που θα πρέπει να στρίψετε και κατά που να πάτε, αφού όταν θα εντοπίζει η εφαρμογή Maps μέσα από τον φακό της κάμερας κάποια ενδιαφέροντα σημεία θα δίνει αυτόματα πληροφορίες για αυτά.Google

Εξίσου σημαντικό είναι το νέο Visual Positioning System (σύστημα οπτικής τοποθέτησης). Όταν το GPS σας δεν επαρκεί, το VPS θα χρησιμοποιήσει τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας και τα αποθηκευμένα δεδομένα της Google για να αναλύσει το περιβάλλον και να εντοπίσει πού βρίσκεστε με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Google Photos

Η εφαρμογή και υπηρεσία Google Photos αποκτά πολλές νέες λειτουργίες, ενώ ταυτόχρονα ανοίγεται και προς εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Έχει ήδη τη δυνατότητα να σαρώνει τις φυσικές φωτογραφίες και να τις κάνει ψηφιακές. Σύντομα, θα είναι σε θέση να σας πει ποιος είναι στη φωτογραφία και θα σας βοηθά να την μοιραστείτε με το εν λόγω πρόσωπο. Σε μια ενημερωμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα έχετε τη δυνατότητα να χρωματίσετε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας και πάλι την τεχνητή νοημοσύνη που θα σας καθοδηγεί για το ποια στοιχεία της εικόνας πρέπει να είναι χρωματισμένα και ποιο χρώμα να τους δώσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο αφορά στο άνοιγμα του Google Photos προς τρίτους, διατείθεται τώρα ένα πρόγραμμα όπου οι προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα API του Google Photos για να κάνουν τις φωτογραφίες τους ταχύτερες και καλύτερες από ποτέ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;