Το Netflix σου πια δεν σε μοιράζεται.Τέλος στο μοίρασμα κωδικών!

Αν είσαι και εσύ από αυτούς που μοιράζεσαι τους κωδικούς του Netflix σου με συγγενείς και φίλους τότε η κίνηση ματ της εταιρείας θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο. Τα τέλη συνδρομής μπορεί να μην είναι πολλά, αλλά γίνονται ακόμα λιγότερα όταν τα μοιράζεσαι. Αυτό σκέφτονται και το περίπου 26% των milleniars  που έχουν εγκαταστήσει το Netflix σε ομάδες  ατόμων για να μοιράζονται τα οικονομικά βάρη. Όσο όμως το Netflix γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, τόσο προσπαθεί να προστατέψει τα πνευματικά του δικαιώματα και την οικονομική του υπόσταση.  

 

Netflix
Πηγή: Axios.com

Το νέο λογισμικό

“Κυρώσεις” έκπληξη ετοιμάζει λοιπόν για σένα το Netflix που μοιράζεσαι το λογαριασμό σου με άλλους, καθώς θέτει στις υπηρεσίες του μια έξυπνη τεχνολογία. Σε συνεργασία με την εταιρεία  Synamedia, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Sky, θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίζει την διαμοίραση κωδικών. Το λογισμικό παρουσιάστηκε για πρώτη στην CES (Consumer Electronis Show 2019)  και έχει ως βασικό του στόχο  να σε ανακαλύψει. Το λογισμικό ονομάζεται  Credentials Sharing Insight και υπόσχεται να δώσει τέλος στα “παρεάκια” του Netflix. Η πλατφόρμα ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα γίνεται με τη συνδρομή των διπλότυπων λογαριασμών που εντοπίζονται.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει για το Credentials Sharing Insight «Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αναλύσεις συμπεριφορών για να εντοπίσει, να παρακολουθήσει και να αναλύσει τον διαμοιρασμό κωδικών μεταξύ των λογαριασμών των καταναλωτών».

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις  και ελπίζουμε να μην διαλυθούν τόσο άδοξα οι “συνδρομητικές” μας φιλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στεφανία Γραμματικοπουλου

Με αγάπη για το ψηφιακό marketing δηλώνω συνειδητά digital marketing artist. Αγαπώ τα ζώα, τις μεγάλες βόλτες στη φύση και τη μουσική. Δεν θα σταματήσω ποτέ να θέλω να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να δημιουργώ από το τίποτα και να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;