Ας μιλήσουμε για το Windows 10 Creators Update

Στις 11 Απριλίου η Microsoft ξεκίνησε την επίσημη διάθεση μιας καινούριας έκδοσης των Windows που ονομάζεται Windows 10 Creators Update. Ας δούμε λοιπόν με λίγα λόγια τι ακριβώς είναι το Creators Update και με ποιους τρόπους μπορούμε να το εγκαταστήσουμε.

Ένας πιο ελεύθερος ορισμός της δημιουργικότητας

Το Creators Update ή αλλιώς αναβάθμιση δημιουργικότητας δεν είναι κάτι μεγάλο ή επαναστατικό. Είναι όμως η πρώτη αξιοσημείωτη αναβάθμιση των Windows για το 2017, με μια επόμενη να αναμένεται το προσεχές Φθινόπωρο. Κατά την εξέλιξη του Creators Update, η Microsoft εδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε μη εμφανή σημεία του λειτουργικού συστήματος. Επομένως, δεν υπάρχουν πολλά νέα πράγματα που να απευθύνονται σε έναν απλό χρήστη.

Ακόμη και κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Creators Update, η Microsoft έκανε φανερή την πρόθεση της να έρθουν ακόμη πιο κοντά τα Windows με το XBOX. Ναυαρχίδα αυτής της πρόθεσης είναι η νέα λειτουργία Game Mode, που έρχεται με το Creators Update. Χάρη σε αυτό, τα Windows είναι ικανά να αναδιανέμουν τους πόρους ενός συστήματος με τέτοιο τρόπο ώστε ο υπολογιστής να έχει την μέγιστη απόδοση στο εκάστοτε παιχνίδι. Επίσης, οργανώθηκε μια νέα ενότητα στις ρυθμίσεις, αποκλειστικά αφιερωμένη στο gaming.

Με το Creators Update, η Microsoft βρήκε την ευκαιρία να ανανεώσει και μερικές εφαρμογές των Windows, όπως ο Microsoft Edge. Επίσης, αλλαγές έγιναν και στις ρυθμίσεις και το start menu. Όλα αυτά ακούγονται καλά, σίγουρα όμως όχι πολύ δημιουργικά, με την στενή έννοια της λέξης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιο δημιουργικό κομμάτι του Creators Update βρίσκεται σε νέες εφαρμογές που το συνοδεύουν: Το Paint 3D και το View 3D. Το Paint 3D αντικαθιστά την κλασική εφαρμογή Paint. Πέρα όμως από την νέα εμφάνιση και την βελτιωμένη απόδοση, το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η δυνατότητα προσθήκης τρισδιάστατων στοιχείων στις εικόνες. Από την άλλη πλευρά, το View 3D είναι εκείνο το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσει κάποιος για να δει τρισδιάστατες εικόνες.

Το Paint 3D είναι ίσως το πιο δημιουργικό κομμάτι του Creators Update

Πότε θα γίνει η αναβάθμιση;

Όπως όλες οι αναβαθμίσεις των Windows 10, έτσι και το Windows 10 Creators Update δεν θα έρθει την ίδια στιγμή σε όλες τις συμβατές συσκεύες. Η Microsoft δίνει την αναβάθμιση σταδιακά για 2 λόγους: Αφενός για να αποφευχθεί μια υπερφόρτωση στους server της εταιρείας. Αφετέρου, για να βελτιστοποιηθεί το λειτουργικό σύστημα και να είναι απόλυτα συμβατό με όλες τις διαφορετικές συκευές στις οποίες πρόκεται να εγκατασταθεί.

Έτσι, από τις 11 Απριλίου έχει ξεκινήσει ένα πρώτο κύμα αναβαθμίσεων που θα περιλαμβάνει επιλεγμένους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές. Τα κινητά τηλέφωνα με Windows 10 Mobile και το XBOX One θα λάβουν την αναβάθμιση σε επόμενα κύματα. Αν η συσκευή σας δεν βρίσκεται σε ένα από τα πρώτα κύματα, η πιο απλή αλλά και ασφαλής επιλογή είναι να περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί η αναβάθμιση στο Windows Update. Από την άλλη πλευρά, για εκείνους που είναι αρκετά καταρτισμένοι υπάρχουν και άλλες επιλογές για να πάρουν πιο γρήγορα την αναβάθμιση.

Πως θα αναβαθμίσω;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το MAXMAG σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε βλάβη, απώλεια αρχείων ή άλλο ατυχές γεγονός που μπορεί να συμβεί από λάθος ή απροσεξία του χρήστη στη διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Το παρόν άρθρο εκπληρώνει αποκλειστικά ενημερωτικό σκοπό. Δεν αποτελεί έναν πλήρη ή επίσημο οδηγό αναβάθμισης λογισμικού. Προχωρήστε σε μια από τις παρακάτω διαδικασίες αναβάθμισης μόνο αν κατανοείτε πλήρως όλα τα βήματα και τις ορολογίες που περιγράφονται.

Ένας κατά κανόνα αξιόπιστος τρόπος για να κατεβάσετε πιο γρήγορα το Creators Update είναι το πρόγραμμα Windows 10 Upgrade Assistant. Ανεπτυγμένο από την ίδια την Microsoft, το Upgrade Assistant κατεβάζει την τελευταία έκδοση των Windows στον υπολογιστή σας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το πρόγραμμα ελέγχει την συμβατότητα του υπολογιστή με την αναβάθμιση που πρόκειται να εγκατασταθεί ώστε να αποφευχθούν άσχημες εκπλήξεις.

Το Creators Update έχει κάνει τα Windows εξαιρετικά φιλικά στο gaming

Πέρα από το Upgrade Assistant, ένας πιο εξοικοιωμένος χρήστης μπορεί να κάνει λήψη του αρχείου .iso απευθείας από την Microsoft. Επίσης, μια ακόμη επιλογή για προχωρημένους είναι η είσοδος στο πρόργαμμα Windows Insiders. Εκεί, οι χρήστες λαμβάνουν συνεχώς τις πιο καινούριες εκδόσεις των Windows προτού αυτές ετοιμαστούν πλήρως. Αυτό συνεπάγεται πως πολλές φορές σε μια τέτοια δοκιμαστική έκδοση θα υπάρχουν προβλήματα και σφάλματα που κανονικά δεν συναντάμε.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για το Creators Update; Με ποιο τρόπο το έχετε εγκαταστήσει; Πείτε μας στα σχόλια!

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Κυμπαρίδης

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;