Μετά από 5 χρόνια, η Motorola ετοιμάζει ξανά ένα νέο tablet

Το ημερολόγιο έδειχνε 2011. Τα tablets ήταν ακόμη μια καινούρια κατηγορία συσκευών. Ο Steve Jobs είχε προβλέψει πως το 2011 θα είναι η χρονιά του iPad 2. Η Motorola όμως, όπως και άλλοι κατασκευαστές, είχε διαφορετική γνώμη. Τον Νοέμβριο του 2011 λοιπόν, η εταιρεία παρουσίασε τα Motorola XOOM 2 και Motorola XOOM 2 Media Edition.

Σήμερα, λίγο παραπάνω από 5 χρόνια αργότερα, η Motorola ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά να αναμετρηθεί απέναντι στον κυρίαρχο των tablets, Apple.

Στα μέσα του 2017, τα δεδομένα είναι πλέον πολύ διαφορετικά. Οι πωλήσεις των tablets μειώνονται παγκοσμίως. Τα Android tablets αντιμετωπίζουν ακόμη το πρόβλημα των μη βελτιστοποιημένων εφαρμογών, η Apple δυσκολεύεται να πείσει τους χρήστες να αναβαθμίσουν τα iPad τους και η Microsoft έχει δημιουργήσει μια νέα τάση, τα 2-in-1 tablets με έμφαση στη παραγωγικότητα και συνήθως πιο ακριβές τιμές. Μετά από 2 αποτυχημένα tablet που στόχευαν να κερδίσουν πωλήσεις από το iPad, η Motorola ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα διαφορετικό, 2-in-1 tablet. Στόχος αυτή την φορά δεν θα είναι το απλό iPad, αλλά το iPad Pro και το Surface Pro.

 

Σύμφωνα με τις φήμες που διέρρευσαν από το Android Police, το νέο tablet θα έχει μια οθόνη περίπου 9 ή 10 ιντσών. Η κατασκευή του αναμένεται να είναι πολυτελής, σε αντίθεση με τα προηγούμενα πιο “σκληρά” XOOM. Στη πραγματικότητα όμως δεν γνωρίζουμε πολλά παραπάνω για την επερχόμενη συσκευή, ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Το μόνο στοιχείο που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα screenshot που δείχνει το tablet να προβάλλει μια ρύθμιση που αποκαλείται Productivity Mode.

Αν αυτό που βλέπουμε ανταποκρίνεται σε κάτι που ετοιμάζει η Motorola, τότε το νέο tablet θα είναι ικανό να προσφέρει μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στο multitasking από αυτή της Google. Πιο αναλυτικά, το κένο μέρος της system bar του Android χρησιμοποιείται ως task manager, όπου εκεί θα βρίσκονται όλες οι ανοιχτές εφαρμογές. Σας ακούγεται γνωστό; Είναι! Στη πραγματικότητα, η προσέγγιση αυτή είναι ίδια με αυτή των Windows που όλοι γνωρίζουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Το Productivity Mode του νέου tablet της Motorola, όπως διέρρευσε. Φωτογραφία από το Android Central.

 

Επίσης, πάλι σύμφωνα με το εν λόγω screenshot, η Motorola θα φέρει και έναν καινούριο τρόπο για να κλείνουμε τις ανοιχτές εφαρμογές, αντί του κλασικού task manager που υπάρχει στο Android. Θα αρκεί μόνο ένα παρατεταμένο άγγιγμα στο εικονίδιο της εφαρμογής, συνοδευόμενο από ένα swipe προς τα πάνω.

Καλό είναι να κάνουμε υπομονή πριν πιστέψουμε τις φήμες.

Προτού ενθουσιαστούν οι fan της Motorola, είναι καλό να περιμένουν λίγο ακόμη. Χρειαζόμαστε παραπάνω στοιχεία για βεβαιωθούμε πως όντως η Lenovo θα εγκρίνει στη θυγατρική της να κυκλοφορήσει το tablet αυτό. Έχουμε ακούσει ξανά φήμες για ένα νέο Motorola tablet το καλοκαίρι του 2012, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ. Εσείς σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο tablet σύντομα; Και αν ναι, θα επιλέγατε ένα tablet από την Motorola; Πείτε μας στα σχόλια.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Κυμπαρίδης

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;