Μεγάλο bug στην εφαρμογή του Instagram

SHARE

Εδώ και κάποιες μέρες το Instagram βιώνει κρίσιμες στιγμές λόγω ενός κενού ασφαλείας της εφαρμογής. Συγκεκριμένα με αναφορές από το «The Information» το σφάλμα προέκυψε από το εργαλείο «Download your data». Το συγκεκριμένο εργαλείο εφαρμόστηκε στο Instagram τον Απρίλιο του φετινού έτους, μετά από τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το λεγόμενο «GDPR».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε τη διαρροή και είπε σε δήλωση του πώς «ένα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών έχει επηρεαστεί». Επίσης επισήμανε πως οι πληροφορίες δεν έχουν φτάσει σε κανέναν άλλο. Το Instagram ανήκει πλέον στο Facebook και όσοι χρήστες έχουν επηρεαστεί έχουν ήδη ενημερωθεί.

Σφάλματα όπως αυτα γίνονται από καιρό σε καιρό και οι εταιρίες τα διορθώνουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Μεγαλύτερο θα ήταν το πρόβλημα αν οι κωδικόι αποθηκεύονταν ώς απλό κείμενο και η ανησυχία ασφάλειας θα ήταν μεγαλύτερη. Ως γνωστό όμως η βάση δεδομένων του Facebook έχει μία μέθοδο κρυπτογράφησης.

instagram

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κωδικοί πρόσβασης ορισμένων χρηστών που χρησιμοποίησαν τη λειτουργία «Λήψη των δεδομένων σας», συμπεριλήφθηκαν σε μια διεύθυνση URL. Αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύτηκαν στους server του Facebook και το Instagram συμβουλεύει τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους. Όσοι άλλαξαν τους κωδικούς τους είναι και πάλι ασφαλής.

Το Instagram είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων με σχεδόν 700 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Instagram υπέστη διαρροή ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Ένα ακόμη συμβάν έγινε τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου η  εταιρεία ανακάλυψε ένα σφάλμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου των χρηστών.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Hello, hi, hola, και τα συναφή! Είμαι ο Φανής, σπουδαστής του ΙΕΚ Ακμή Θεσσαλονίκης στον τομέα πληροφορικής και εξειδικεύσεις στο Web Design. Λάτρης της τεχνολογίας και της μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο κανω τον 'DJ' (χεχε) σε διάφορα μαγαζιά-πάρτυ και φεστιβάλ!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG