iPad 9.7in: Το νέο iPad της Apple

Η Apple στα πλαίσια του ειδικού event της που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου, παρουσίασε το νέο iPad το οποίο θα είναι πλέον συμβατό με το Apple Pencil και στόχο έχει να αποτελέσει ένα καλό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς-μαθητές και φυσικά για όσους χρήστες το αποκτήσουν.

Χαρακτηριστικά και λειτουργίες

 Σε ότι αφορά το hardware, στο εσωτερικό θα συναντήσουμε τον τετραπύρηνο  επεξεργαστή A10 Fusion, τον οποίο διαθέτουν τα iPhone 7  και iPhone 7 Plus.Διαθέτει δύο κάμερες, την κύρια στα 8MP με δυνατότητα καταγραφής Full HD βίντεο και την εμπρόσθια selfie κάμερα στα 5MP. Αξίζει να σημειώσουμε ότι χάρη στις βελτιώσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις στο τομέα των γραφικών, υποστηρίζει εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Στο κομμάτι του software,  η Apple ανακοίνωσε την ανανέωση της σουίτας  iWork, με τα  Pages, Numbers και Keynote να υποστηρίζουν τη χρήση του Apple Pencil, καθώς και τη διάθεση 200Gb αποθηκευτικού χώρου για τους μαθητές, τη στιγμή που η βασική έκδοση για τους απλούς χρήστες έρχεται στα 5Gb.

Η όλη παρουσίαση του καινούριου iPad στόχευε στην εκπαίδευση και στα εργαλεία που προσφέρει η Apple στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με σκοπό να βελτιώσουν τους τρόπους διδασκαλίας και τους τρόπους εκμάθησης αντίστοιχα. Για αυτό το σκοπό η έκδοση για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα κοστίζει λιγότερο και θα περιέχει κάποιες εγκατεστημένες εφαρμογές που θα εξυπηρετούν στη καλύτερη κατανόηση των μαθημάτων και στη διευκόλυνση της διδασκαλίας.

Η τιμή του νέου iPad  θα είναι τα 329 δολάρια, ενώ η έκδοση για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές θα κοστίζει 299 δολάρια. Το Apple Pencil θα πωλείται ξεχωριστά στα 89 δολάρια και η τιμή αυτή θα ισχύει μόνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τέλος όσοι δεν θέλουν να προμηθευτούν το Apple Pencil μπορούν να αγοράσουν τη γραφίδα Logitech Crayon στα 49 δολάρια. Η διάθεση του νέου iPad έχει ξεκινήσει από αρχές Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τον προσεχές Μάιο σε όλες τις παγκόσμιες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;