Η TCL καινοτομεί εισάγοντας αναδιπλούμενες οθόνες

Η TCL πρωτοπορεί και παρουσιάζει τη σε πρώιμο ακόμα στάδιο ανάπτυξης πρώτη αναδιπλούμενη οθόνη, ένα wearable οθόνης και μια συσκευή με επεκτεινόμενη οθόνη. Ο Γενικός Διευθυντής του Global Marketing της TCL, Stefan Streit, σε συνέντευξή του, παρουσίασε επίσημα τις τρεις συσκευές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον για την πρωτοπόρα τεχνολογία και ιδιότητες που παρουσιάζουν, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία κατασκευής οθόνης της TCL, μαζί με την TCL-CSOT, το οποίο περιλαμβάνει τώρα περισσότερες από τρεις δωδεκάδες διαφορετικά σχέδια προϊόντων.

TCL

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συσκευή κινητού τηλεφώνου αναδιπλούμενης οθόνης προκειμένου να εκμεταλλεύεται ο χρήστης στο μέγιστο το μέγεθός της.  Η άλλη καινοτόμα συσκευή που παρουσιάστηκε είναι ένα smartphone συρόμενης-επεκτεινόμενης οθόνης, η οποία μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο χρήσης μίας συσκευής ενός κοινού smartphone. Με πάχος μόλις 9 χιλιοστών, αυτό το φορητό concept αναδημιουργεί τον τυποποιημένο σχεδιασμό smartphone, με μια κυλιόμενη οθόνη AMOLED που χρησιμοποιεί εσωτερικούς μηχανισμούς για να επεκτείνει την οθόνη 6,75 ιντσών σε μια οθόνη με μέγεθος 7,8 ιντσών με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό επιτρέπει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήστη που περιλαμβάνει διαμοιρασμό οθόνης και UI multi-tasking βελτιώσεις, προσαρμοσμένες από την TCL. Χάρη σε έναν μεγαλύτερο άξονα και στην κυλιόμενη οθόνη, η συσκευή δεν έχει γραμμές ή πτυχές που συνήθως συναντώνται στις πτυσσόμενες AMOLED. Όταν δεν χρησιμοποιείται, ένα μηχανικά συρόμενο πάνελ χρησιμοποιεί προηγμένη μηχανική για να αποκρύψει την ευέλικτη οθόνη.

Η TCL στο πλαίσιο της θεώρησης πως η τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης μπορεί να εφαρμοστεί και σε αυτές μεγαλύτερου μεγέθους, πρόβαλε ένα tablet ικανό να μεταμορφώνεται σε smartphone έχοντας τρία σημεία αναδίπλωσης στην οθόνη του και κάμερες σταθερής θέσης στο πίσω μέρος του. Αξιοποιεί διπλούς συνδέσμους (hinges) και πτυχώσεις για να επιτύχει αυτό το είδος σχεδιασμού προϊόντος, διασφαλίζοντας την ομαλή αναδίπλωση προς τα μέσα και προς τα έξω με ένα ελάχιστο κενό και διαθέτει πολυδιάστατη λάμψη με 3D ολογραφικό φινίρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

TCL

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των τριών συσκευών που προαναφέρθηκαν, έγινε και η παρουσίαση ειδικών γυαλιών που μπορούν να συνδεθούν με το smartphone και να επιτρέψουν τη θέαση βίντεο σε πολύ μεγάλη διάσταση, χωρίς να αποκόπτουν τον χρήστη από το περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση, η TCL ανακοίνωσε ότι μπορεί να πειραματίζεται με καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά η προσήλωσή της παραμένει ως προς τον προσιτό χαρακτήρα των συσκευών που θα φέρει τελικά στην αγορά. Ο Stefan Streit σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στο μέλλον, καθώς αποτελεί μέρος του DNA της εταιρείας και αντανακλάται στα προϊόντα της.

«Με αυτές τις τελευταίες συσκευές, η TCL έχει δείξει σαφώς ότι υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για νέες ιδέες όταν πρόκειται για ευέλικτες και αναδιπλούμενες τεχνολογίες οθόνης και είναι κρίσιμο για εμάς να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα και να προχωράμε με καινοτομία», δήλωσε ο Shane Lee, Γενικός Διευθυντής, Global Product Center στην TCL Communication. «Αυτές οι νέες μορφές προσφέρουν τις τεχνολογίες οθόνης και hinge που ήδη υπάρχουν εξ ολοκλήρου στο πλήρως ενσωματωμένο οικοσύστημα TCL, που μας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον της ανάπτυξης των κινητών συσκευών με ένα επιθετικό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης».

TCL

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Τουρλή

Ονομάζομαι Μαρία Τουρλή, γεννημένη το 1996 και απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίκεντρο των σπουδών μου αποτελεί η κατεύθυνση της Στερεάς Κατάστασης και της Επιστήμης των Υλικών. Η αρέσκειά μου στην αρθρογραφία με οδήγησε στο MAX MAG.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;