Η Nvidia RTX 3090 ίσως να μπορεί να σπάσει τους κωδικούς σου

RTX 3090

Ξεχνώντας τον κωδικό πρόσβασής σας με αποτέλεσμα  το κλείδωμα ενός σημαντικού αρχείου μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία, αλλά ευτυχώς υπάρχουν λύσεις ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης, για να σας βοηθήσουν από αυτές τις καταστάσεις. Ωστόσο, αυτά τα εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δικά σας αρχεία και ποτέ για σκοπούς απόσπασης του κωδικού πρόσβασης ενός άλλου ατόμου (και αυτό περιλαμβάνει τον κύριο κωδικό πρόσβασης σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης). Πώς μπορεί να συνδεθεί κάτι τέτοιο με μια κάρτα γραφικών, και συγκεκριμένα με την Nvidia RTX 3090;

Τα τελευταία χρόνια, οι ισχυρές GPU έχουν κάνει τη διαδικασία διάσπασης κωδικών πρόσβασης ακόμη πιο εύκολη και σύμφωνα με μια νέα ενημέρωση από το Passcovery, το Nvidia RTX 3090 μπορεί να μειώσει δραστικά το χρόνο που απαιτείται για να γίνει αυτό.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Nvidia RTX 3090 είναι η τελευταία κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας που διαθέτει επεξεργαστή γραφικών GA102 με 10.496 πυρήνες και 24 GB μνήμης GDDR6X. Ενώ η νέα GPU της εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σημαντική ώθηση στη γραφική απόδοση σε παιχνίδια PC και δημιουργικό φόρτο εργασίας, είναι επίσης πολύ καλή στο να σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά τους αδύναμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπάσιμο κωδικών πρόσβασης με επιτάχυνση GPU

Με την κυκλοφορία του Passcovery Suite 20.09 για Microsoft Office, OpenOffice, PDR, Zip, αντίγραφα ασφαλείας iOS και μια σειρά από άλλες δημοφιλείς εφαρμογές και μορφές αρχείων, το Passcovery πρόσθεσε υποστήριξη για επιτάχυνση GPU όχι μόνο για το RTX 3090 αλλά και για όλες τις νέες σειρές 3000 της Nvidia κάρτες γραφικών.

Σύμφωνα με μια ενημέρωση από το Passcovery, πειραματικές μελέτες σημάτων ρολογιού μεταξύ CPU και GPU οδήγησαν σε μια σημαντική ανακάλυψη της επιτάχυνσης GPU σε κάρτες γραφικών Nvidia με επιθέσεις κωδικού πρόσβασης brute-force για αρχεία Zip με κλασική κρυπτογράφηση.

Στις δοκιμές της χρησιμοποιώντας το Passcovery Suite 20.09, η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι βίαιες επιθέσεις με κωδικό Zip σε GPU Nvidia GTX 1060 μπόρεσαν να δημιουργήσουν κωδικούς πρόσβασης 669m ανά δευτερόλεπτο, ο οποίος αυξάνεται από 3,4m ανά δευτερόλεπτο με το Passcovery Suite 3.80.

Ταυτόχρονα, η ταχύτητα των αναζητήσεων με κωδικό πρόσβασης αυξήθηκε επίσης κατά 30% για τους τόμους TrueCrypt PBKDF @ / Whirlpool / AES και κατά 4% για το Microsoft Office 2007-2019.

Ευτυχώς όμως, λογισμικό όπως το Passcovery χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για να σπάσει τους κωδικούς πρόσβασης σε τοπικά αποθηκευμένα αρχεία, οπότε η απειλή των χάκερ που χρησιμοποιούν τη δύναμη του RTX 3090 να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία σας είναι πολύ απίθανη.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να προστατεύσετε περαιτέρω τα αρχεία και τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης για να δημιουργήσετε ισχυρούς, περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης που ακόμη και οι καλύτερες λύσεις ανάκτησης κωδικών πρόσβασης που δεν θα μπορούν να σπάσουν.

Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μια γεννήτρια για να δημιουργείτε τυχαίες συμβολοσειρές για κωδικούς πρόσβασης. Προγράμματα όπως το Passcovery έχουν σχεδιαστεί για την απομάκρυνση σε τοπικά κρυπτογραφημένα αρχεία, οπότε η διατήρηση αυτών των αρχείων από κακόβουλα χέρια είναι επίσης ένα ζωτικό μέρος της ασφάλειας στην εποχή της ρωγμής του κωδικού πρόσβασης GPU.

Πηγές άρθρου:

The Nvidia RTX 3090 GPU Can Probably Crack Your Passwords

https://www.techradar.com/news/the-nvidia-geforce-rtx-3090-is-very-good-at-cracking-passwords-and-thats-bad-news

Worrying: Nvidia GeForce RTX 3090 can be used to hack passwords

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημοσθένης Γκερλιώτης

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης (Ε.Κ.Π.Α.) με μεταπτυχιακή ειδίκευση στις σπουδές Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα ενδιαφέροντα μου είναι οι Βιοεπιστήμες, η Βιοτεχνολογία και ζητήματα πολιτικής και δικαίου σε σχέση με την Τεχνολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;