Η Ιαπωνία φέρνει καθηγητές-ρομπότ στα σχολεία της

SHARE

ρομπότ

Ως ευρέως γνωστό οι Ιάπωνες δεν είναι και οι καλύτεροι στην αγγλική διάλεκτο. Εδώ και αρκετά χρόνια γίνονται προσπάθειες για την βελτίωση των αγγλικών. Έτσι την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο Υπουργός Παιδείας της χώρας Monbu-kagaku-shō καθώς αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει την διαδικασία. Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK της Ιαπωνίας, τα εν λόγω ρομπότ που μιλούν αποκλειστικά Αγγλικά θα τοποθετηθούν σε περίπου 500 σχολεία της Ιαπωνίας τον ερχόμενο Απρίλιο.

Βέβαια, η εγκατάσταση των αγγλόφωνων ρομπότ θα προσφέρει στην χώρα μία φθηνότερη αλλά ακόμη και μία ευκολότερη επιλογή καθώς δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές προσλήψεις σε Άγγλους γηγενείς ομιλητές. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα έχει αρνητική επίδραση στο εν λόγω επάγγελμα.

Οι «ρομποκαθηγητές» θα βοηθούν τους μαθητές στις λεκτικές αλλά ακόμα και στις γραπτές τους αδυναμίες. Επίσης, μεγάλο έργο καταλαμβάνει το Υπουργείο, ώστε να σχεδιάσει μια εφαρμογή για smartphones, όπου τα παιδιά θα συνομιλούν με αγγλόφωνες καθηγητές. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα έχουν ακόμα πιο άμεση πρόσβαση στην εκμάθηση ακόμα και εκτός σχολείου.

Η Ιαπωνία εγκατέστησε τον πρώτο δάσκαλο ρομπότ στον κόσμο το 2009, ο οποίος ονομάστηκε Saya. Επίσης, στην Σιγκαπούρη και στο Λονδίνο υπάρχουν ιαπωνικά ρομπότ (Nao και Pepper) της SoftBank, που προσφέρουν μαθησιακή υποστήριξη. Τέλος, εξίσου σημαντική είναι η αναφορά στην No Izolation στην Νορβηγία, η οποία ανέπτυξε το μοντέλο AV1 στα σκανδιναβικά σχολεία για να βοηθήσει τα παιδιά με μακροχρόνιες ασθένειες να μείνουν σε επαφή με τους φίλους και την τάξη τους.

Τέτοιου είδους ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν, τα οποία με την βοήθεια της τεχνολογίας βελτιώνουν τις ικανότητες των μαθητών στην εκμάθηση διαφόρων μαθημάτων. Εκτός από αυτό, οι μαθητές έρχονται σε έντονη επαφή με την τεχνολογική ανάπτυξη, βασικό κομμάτι γνώσης της εποχής μας.

Advertisement

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται διαρκώς, αναμένεται να γνωρίσουμε στο άμεσο μέλλον ένα ακόμα μεγαλύτερο πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών στα σχολεία.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Hello, hi, hola, και τα συναφή! Είμαι ο Φανής, σπουδαστής του ΙΕΚ Ακμή Θεσσαλονίκης στον τομέα πληροφορικής και εξειδικεύσεις στο Web Design. Λάτρης της τεχνολογίας και της μουσικής. Στον ελεύθερο μου χρόνο κανω τον 'DJ' (χεχε) σε διάφορα μαγαζιά-πάρτυ και φεστιβάλ!

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG