Η Huawei λανσάρει το λειτουργικό HarmonyOS

Η Huawei λανσάρει το λειτουργικό HarmonyOS

Το πρώτο λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα της Huawei έγινε και πλέον επίσημο καθώς η κινεζική εταιρεία λάνσαρε στις αρχές του μήνα στα επίσημα αποκαλυπτήριά της, το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones, HarmonyOS.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο κάνει ήδη είναι διαθέσιμο σε περιορισμένο αριθμό συσκευών στην Ασία, θα επιτρέψει στη Huawei να αποσπαστεί τελείως από το Android της Google (να θυμίσουμε ότι από το 2019 είχαν επιβληθεί οι εμπορικές κυρώσεις του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες απαγορεύουν τις εφαρμογές της Google σε συσκευές της κινεζικής εταιρείας). Παρόλο αυτά το HarmonyOs δε σχεδιάστηκε με σκοπό να αντικαταστήσει το Android αλλά ως μια πλατφόρμα, η οποία θα επιτρέπει τη διασύνδεση μιας ποικιλίας συσκευών, από smartwatches μέχρι και οικιακές συσκευές.

Η Huawei αναπτύσσει το HarmonyOS από το 2016 και το χαρακτηρίζει ως λειτουργικό σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει σε πολλές διασυνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτό το τρόπο είναι πιο εύκολο για τους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικά προϊόντα. Αυτή λοιπόν η δυνατότητα που παρέχεται μέσω του νέου συστήματος λειτουργεί ως μέσο διαφοροποίησης της Huawei από το λειτουργικό  σύστημα της Google.

Η Huawei αναμένει ότι ο αριθμός των συσκευών που θα είναι εξοπλισμένες με το HarmonyOS θα φτάσει στα 300 εκατομμύρια συσκευές, μέχρι το τέλος του 2021, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων από 200 εκατομμύρια συσκευών της ίδιας εταιρίας.Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι το νέο λειτουργικό σύστημα με τα χαρακτηριστικά της προσαρμοστικότητας και της ανοιχτής λειτουργίας, θα δώσει ώθηση στην παγκόσμια αγορά των smart συσκευών και θα προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;