Το Gmail της Google ανανεώθηκε και σας περιμένει!

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε επίσημα το λανσάρισμα από τη Google της νέας πλατφόρμας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, Gmail, με πολλά στοιχεία ανανεωμένα. Σύμφωνα με τον Product Manager της εφαρμογής, Matthew Izatt, στόχος των νέων αλλαγών είναι ασφαλώς η βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και η ενίσχυση της ασφάλειας όλων των χρηστών.

Στην πράξη, όμως, οι νέες λειτουργίες στοχεύουν στη διατήρηση και την αύξηση της πελατειακής βάσης του Gmail (αυτή τη στιγμή οι εγγεγραμμένοι χρήστες «αγγίζουν» το 1.5 δισεκατομμύριο) αλλά και στη μεγιστοποίηση του χρόνου που παραμένει ο χρήστης συνδεδεμένος. Μην ξεχνάμε ότι το Gmail παραμένει μια δωρεάν υπηρεσία που βασίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από διαφημίσεις.

 

Ποιες είναι οι αλλαγές και οι νέες υπηρεσίες που προσφέρει

 Οι αλλαγές στο design και στις λειτουργίες της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνουν την προσθήκη ελέγχου μερικών εφαρμογών όπως το Ημερολόγιο (Calendar) και τα Καθήκοντα (Tasks) και το Keep. Η ενημέρωση θα κάνει πιο εύκολο και πιο γρήγορο τον έλεγχο μηνυμάτων, αφού τοποθετώντας μόνο το ποντίκι σας πάνω στο email χωρίς να το ανοίξετε, θα μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει είναι η λειτουργία της «έξυπνης απάντησης», χάρη στην οποία μπορείτε να απαντάτε ταχύτερα στα emails, αλλά και η δυνατότητα snooze, ώστε να δείτε κάποιο μήνυμα ξανά μετά από μερικές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες λειτουργίες στις φορητές συσκευές, όπως οι ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας, θα μπορούν να σας ενημερώνουν για σημαντικά εισερχόμενα μηνύματα, χωρίς να χρειαστεί να διακόπτετε αυτό που κάνετε εκείνη τη στιγμή. Επιπλέον, το Gmail θα αρχίσει να σας προτείνει το πότε να καταργήσετε την εγγραφή σας από ενημερωτικά δελτία (newsletters) ή προσφορές που έχουν πάψει να σας ενδιαφέρουν.

Τέλος, μια νέα παράμετρος εμπιστευτικότητας (Confidential Mode), σας επιτρέπει να ελέγχετε τον τρόπο προώθησης, αντιγραφής, λήψης ή εκτύπωσης του μηνύματός σας, γεγονός που καθιστά ασφαλέστερο τον προσωπικό έλεγχο των πληροφοριών.

Πότε εφαρμόζονται οι νέες αλλαγές

Η Google έχει δώσει ήδη πρόσβαση στο νέο Gmail σε ορισμένους χρήστες. Τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των χρηστών θα αυξηθεί σημαντικά, ενώ πολύ σύντομα (χωρίς να διευκρινίζεται πότε) όλοι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες.

Ορισμένοι χρήστες ίσως χρειαστεί να πάνε στις ρυθμίσεις του Gmail προκειμένου να ενεργοποιήσουν μόνοι τους τις αλλαγές μέσω της επιλογής «Δοκιμάστε το νέο Gmail» (Try the new Gmail). Ορισμένοι ενδέχεται να χρειαστεί να κάνουν υπομονή για λίγες μέρες, προκειμένου να εμφανιστούν οι αλλαγές. Αν στην πορεία αποφασίσετε να επιστρέψετε στις παλιές ρυθμίσεις, πηγαίνετε ξανά στο ίδιο σημείο και επιλέξετε «Go back to classic Gmail».


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;