Φόρτιση κινητού όλο το βράδυ. Να την επιλέγουμε ή όχι;

 

Η φόρτιση του κινητού όλο το βράδυ αποτελεί μια πολύ κακή συνήθεια και είναι σημαντικό να πληροφορηθούμε σχετικά ώστε να την αλλάξουμε τόσο για το καλό του κινητού μας, όσο και της τσέπης μας.

Πολλοί από εμάς καταλήγουμε να φορτίζουμε τα κινητά μας αρκετές φορές την ημέρα λόγω της συνεχούς χρήσης που τους κάνουμε. Facebook, Instagram, Messenger, Snapchat, Mail, παιχνίδια, μουσική, τηλεφωνήματα και μηνύματα, χρήση GPS, περιήγηση στο διαδίκτυο, υψηλή φωτεινότητα. Όλοι αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που οδηγούν τα κινητά μας να χρειάζονται, ίσως και περισσότερες, από δύο φορές την ημέρα φόρτιση. Και ναι, είναι γεγονός πως ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και πολύτιμος.

Όμως ως λύση, η φόρτιση του κινητού όλο το βράδυ όσο κοιμόμαστε είναι λάθος. Τα σύγχρονα κινητά χρειάζονται περίπου ένα δίωρο να φορτίσουν. Όταν αυτό το δίωρο περάσει και το κινητό έχει φτάσει σε σημείο πλήρους φόρτισης, παραμένοντας όμως στη πρίζα, τις υπόλοιπες ώρες μέχρι να ξυπνήσουμε και το βγάλουμε από αυτή θα ξε-φορτίζει ελάχιστα και στη συνέχεια πάλι θα φορτίζει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα;

Υπερθέρμανση της συσκευής και μείωση της ζωής της μπαταρίας.

Λύση;

Μικρές φορτίσεις του κινητού κατά τη διάρκεια της ημέρας, μιας και τότε θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο της φόρτισης.

Έχει αποδειχτεί πως για την καλύτερη απόδοση του κινητού και τη ζωή της μπαταρίας του καλό είναι αυτή να είναι φορτισμένη ανάμεσα στο 50% και 80%.

Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, αν θέλουμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία μπορούμε να βάλουμε το κινητό μας σε λειτουργία πτήσης, να μην το χρησιμοποιούμε τότε, καθώς και να το φορτίζουμε όχι στον προσωπικό μας υπολογιστή π.χ. αλλά αν έχουμε τη δυνατότητα σε κάποια πρίζα. Έτσι θα αποφευχθεί και η υπερθέρμανσή του.

Advertisement

Μια άλλη λύση είναι η χρήση λιγότερο «ισχυρών» συσκευών, που θα επιτρέπουν μια πιο αργή φόρτιση και θα προστατέψουν τη μπαταρία.

Επίσης όσον αφορά τους κατόχους iphone, η Apple προειδοποιεί πως οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στα προϊόντα της και είναι υψηλότερες των 35 βαθμών Κελσίου μπορεί «να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στη μπαταρία».

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αφήνοντας τη μπαταρία στον φορτιστή όλο το βράδυ, σημαίνει ότι φορτίζουμε το κινητό μας για σχεδόν τέσσερις μήνες τον χρόνο! …και μετά απορούμε γιατί η μπαταρία σταδιακά χάνει την αντοχή της.

Πηγές:

https://www.newsbeast.gr/technology/news/arthro/2857272/gia-pion-logo-den-prepi-na-fortizete-to-kinito-sas-to-vradi

http://www.bovary.gr/health-diary/7012/giati-einai-lathos-na-fortizoyme-kinito-mas-vrady

http://www.topontiki.gr/article/220925/giati-apagoreyetai-na-fortizoyme-kinito-olo-vrady

http://city.sigmalive.com/article/24026/min-fortiseis-xana-kinito-soy-vrady

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Αποστόλου Βασιλική. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αγαπώ τα ταξίδια, τη μουσική, τη φωτογραφία, τη φύση και τον εθελοντισμό. Προσπαθώ να είμαι θετικός άνθρωπος και να "αρπάζω" κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για να βελτιώνομαι και να μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG