Focals:Τα νέα smartglasses που εντυπωσιάζουν

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες για να βγουν στην κυκλοφορία για το ευρύ κοινό κάποιου είδους smartglasses η εταιρεία North έχει μια νέα πρόταση στο τομέα αυτό με τα Focals. To νέο ζεύγος smartglasses της εταιρείας δεν φαίνονται να μοιάζουν ακριβώς με την αρχική έκδοση των Google. Εξωτερικά μοιάζουν με ένα συνηθισμένο ζευγάρι γυαλιά, ωστόσο τα Focals περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση του ψηφιακού βοηθού της Amazon,της Alexa, η οποία επιτρέπει  στο χρήστη να ακούει τις τελευταίες ειδήσεις, να δει τις καιρικές προβλέψεις, να κάνει streaming κάποιας μουσικής και να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι του.

Η λειτουργία των smartglasses

smartglasses
Πηγή: Twitter.com

Όλες οι λειτουργίες γίνονται μέσω ενός δαχτυλιδιού (Loop), το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά με τα γυαλιά. Τα Focals έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα και η εταιρεία λέει ότι το έπραξε αυτό έτσι ώστε οι χρήστες να μην αποστασιοποιούνται από τα πράγματα που τυγχάνει να βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προστίθενται νέες λειτουργίες. Για παράδειγμα ,σε μια νέα ενημέρωση, όταν αναπαράγεται ένα τραγούδι από μια μουσική πλατφόρμα, ο χρήστης μπορεί να το παραλείψει, να ρυθμίσει την ένταση μιας συνδεδεμένης συσκευής όπως ένα τηλέφωνο ή ένα ηχείο και να δει τον τίτλο του τραγουδιού και το όνομα του καλλιτέχνη. Η ένταση της μουσικής μπορεί να ελεγχθεί ακόμη και όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, χρησιμοποιώντας το Loop.

Με μια λειτουργία που ονομάζεται Rewind, τα Focals μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση φωνητικής εγγραφής μιας συνάντησης. Στη συνέχεια, θα σταλεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα περιέχει ένα αντίγραφο της συνάντησης μαζί με μια καταγραφή της συγκέντρωσης.

Επίσης μια δυνατότητα που προσφέρεται έχει να κάνει με τη εκτίμηση μιας ταχύτερης διαδρομής μετάβασης του χρήστη σε κάποιο προορισμό που έχει επιλέξει, καθώς προσφέρει μια εκτιμώμενη ώρα άφιξης ή τον χρόνο μιας ενδεχόμενης καθυστέρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα smartglasses χρησιμοποιούν το Bluetooth για την επικοινωνία με Android ή iOS συσκευές και φορτίζουν χρησιμοποιώντας μια ειδική θήκη μεταφοράς. Προς το παρόν, οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να αγοράσουν ένα ζευγάρι Focals θα πρέπει να επισκεφτούν το εκθεσιακό κέντρο της εταιρείας στο Μπρούκλιν ή στο Τορόντο με την αρχική τους τιμή για την απλή έκδοση να βρίσκεται στα 599 δολάρια.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;