Έστειλες Κάτι λάθος; To Messenger φέρνει το Unsend

Το περιμέναμε πως και πως και επιτέλους έγινε!  Το Facebook είναι στην τελική φάση δοκιμών για το κουμπί unsend του messenger, το οποίο θα επιτρέπει την ακύρωση αποστολής κάποιου μηνύματος. Επιτέλους,  θα μπορούμε να σβήσουμε περιεχόμενο που στάλθηκε εν βρασμώ ή περιεχόμενο που στάλθηκε λανθασμένα.

Πλέον λοιπόν, θα έχουμε 10 ολόκληρα λεπτά για να δράσουμε και να διαγράψουμε ένα μήνυμα που δεν πρέπει να φτάσει στον προορισμό του. Μπορεί το χρονικό διάστημα να φαίνεται ελάχιστο, συγκριτικά με τη 1 ώρα που μας δίνει περιθώριο το  WhatsApp, αλλά σίγουρα αποτελεί αρκετό διάστημα για να σωθούν πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις.

messenger

Γιατί όμως το unsend μπαίνει τη δεδομένη χρονική στιγμή στη ζωή μας;

Στόχος της ενέργειας αυτής θα μπορούσε να είναι η μείωση  των μεθυσμένων μηνυμάτων στους πρώην, ή η διάσωση των εργασιακών σχέσεων από υβριστικά μηνύματα που στάλθηκαν κατά λάθος σε συναδέρφους,  αλλά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.  Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία άτυπη συμφωνία  του Facebook και των χρηστών του με αφορμή το σκάνδαλο της Cambridge Analytics. Με την αποκάλυψη του σκανδάλου, αποδείχθηκε πως πολλά μηνύματα από τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα του Mark Zuckerberg είχαν διαγραφεί. Η οργή των χρηστών και τα επικριτικά σχόλια, οδήγησαν το Facebook σε μία υπόσχεση ισότητας που πλέον έγινε πράξη. Αφού μπορούν τα στελέχη να σβήνουν τα μηνύματά τους, πρέπει να μπορούμε και όλοι εμείς οι απλοί χρήστες να το κάνουμε. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το unsend.

Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία που η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη, ούτε υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το αν οι κάτοχοι iOS θα έχουν ως συνήθως πρώτοι την τιμή να απολαύσουν αυτό το χαρακτηριστικό. Το πιο πιθανό πάντως είναι πως, αρχικά τουλάχιστον, η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη στην πλήρη έκδοση του messenger και όχι στην έκδοση lite.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάντως μην επαναπαύεστε! Το unsend μπορεί να γίνει πλέον πραγματικότητα, αλλά στην εποχή του print screen δικαίωμα στη λήθη δεν υπάρχει.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στεφανία Γραμματικοπουλου

Με αγάπη για το ψηφιακό marketing δηλώνω συνειδητά digital marketing artist. Αγαπώ τα ζώα, τις μεγάλες βόλτες στη φύση και τη μουσική. Δεν θα σταματήσω ποτέ να θέλω να μαθαίνω καινούργια πράγματα, να δημιουργώ από το τίποτα και να ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;