Επίσημο ντεμπούτο για την iOS 14.5: Τα νέα χαρακτηριστικά

Η iOS 14.5 επίσης φέρνει βελτιώσεις και στην Siri η οποία δεν θα ξεκινάει με default φωνή την γυναικεία ενώ έχουμε ακόμη τη δυνατότητα  δύο νέων επιλογών φωνής.

Μετά από έναν δοκιμαστικό κύκλο που κράτησε σχεδόν 3 μήνες, η iOS 14.5 είναι πλέον διαθέσιμη. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικότερα τι προσφέρει στους χρήστες της η εταιρεία με τη νέα έκδοση.

Η μεγαλύτερη αλλαγή της iOS 14.5 είναι η προσθήκη του χαρακτηριστικού ξεκλειδώματος του iPhone από το Apple Watch όταν ο χρήστης φοράει μια μάσκα προστασίας, μια σημαντική προσθήκη θα λέγαμε λόγω του Covid-19. Αυτό το χαρακτηριστικό χρειάζεται και την watchOS 7.4 η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με την iOS 14.5 και βοηθά το χρήστη να μένει προστατευμένος χωρίς να αφαιρεί τη μάσκα του ώστε να έχει πρόσβαση στη συσκευή του.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή που επιφέρει η νέα έκδοση είναι η διαφάνεια (App Tracking Transparency) στη διαχείριση των δεδομένων του χρήστη. Με αυτή λοιπόν οι εφαρμογές θα πρέπει πλέον να ζητάνε έγκριση από τους χρήστες πριν κάνουν καταγραφή των ενεργειών και των στοιχείων του σε αυτές. Στις ρυθμίσεις επίσης οι χρήστες θα μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές έχουν ζητήσει καταγραφή στοιχείων τους έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν αλλαγές και εκεί, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης αποκτά τον έλεγχο στη διαχείριση των εφαρμογών του.

Η iOS 14.5 επίσης φέρνει βελτιώσεις και στην Siri η οποία δεν θα ξεκινάει με default φωνή την γυναικεία ενώ έχουμε ακόμη τη δυνατότητα  δύο νέων επιλογών φωνής. Επίσης θα υιοθετεί τις μουσικές επιλογές του χρήστη και από ποια εφαρμογή θέλει να ακούει μουσική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος, η νέα έκδοση φέρνει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες αλλαγές και προσθήκες όπως νέα emoji, νέες ασκήσεις για το Apple Fitness Plus, αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με τα χειριστήρια των PS5 και Xbox Series X που πλέον αναγνωρίζονται κανονικά όταν συγχρονίζονται με τη συσκευή.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ihw_Al4RNno


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;