Athens
23°
clear sky
Υγρασία: 88%
Άνεμος: 2m/s Δ-ΝΔ
Ανώτερη 22 • Κατώτερη 22
Weather from OpenWeatherMap

Δοκιμάζουμε το Elari CardPhone, το μικρότερο κινητό της αγοράς

elari_cardphone_review_1

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τα κινητά μας γίνονται μεγαλύτερα, ισχυρότερα και καλύτερα. Στην πάροδο των ετών, όμως, πολλά από αυτά έχασαν τον χαρακτήρα τους. Τα σύγχρονα smartphones έχουν μεταξύ τους παρόμοιες διαστάσεις, παρόμοια υλικά κατασκευής και χρώματα. Σε μια ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση, η ρωσική Elari εστιάζει στα απολύτως βασικά χαρακτηριστικά ενός τηλεφώνου και τα περικλείει στο CardPhone.

Το Elari CardPhone διατίθεται σε μαύρο, λευκό, μπλε και πορτοκαλί. Η επιλογή του χρώματος γίνεται ευκολότερη χάρη στο διάφανο μπροστινό τμήμα της συσκευασίας. Η τελευταία εντυπωσιάζει με το μέγεθός της, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε μια συσκευασία θήκης κινητού. Το κινητό συνοδεύεται από τα γνωστά βοηθητικά έγγραφα, μια θήκη σιλικόνης ίδιου χρώματος, ένα καλώδιο USB type – A σε micro – USB και τέλος, έναν αντάπτορα που συνδέεται στις 4 χρυσές επαφές του πίσω μέρους της συσκευής και επιτρέπει την φόρτιση της μέσω του καλωδίου USB. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν παρέχεται μετασχηματιστής τοίχου ή κάποιο ζευγάρι ακουστικών.

Στη πρώτη επαφή, το κινητό αποδεικνύεται αρκετά ενδιαφέρον. Χάρη στις μικρές διαστάσεις και στο πολύ χαμηλό βάρος των 42 gr, η αίσθηση στο κράτημα είναι αρκετά ευχάριστη. Το μαλακό πλαστικό ενισχύει την αίσθηση ενός παιχνιδιού ενώ η μονόχρωμη οθόνη δίνει μια ευχάριστη νότα νοσταλγίας. Στη πραγματικότητα, πολλοί νομίζουν ότι είναι ψεύτικο ή αριθμομηχανή. Εντούτοις, το CardPhone είναι πολύ πιο λειτουργικό από μια απλή αριθμομηχανή.

Οι δυνατότητες του κινητού μεταβάλλονται ανάλογα με την χρήση του ως αριθμομηχανή, ως ανεξάρτητο κινητό τηλέφωνο ή ως συνοδευτικό αξεσουάρ σε ένα άλλο κινητό τηλέφωνο.

elari_cardphone_review_2
Το πάχος των 5.5 χιλιοστών είναι σχεδόν ασύλληπτο

 

Η λειτουργία της αριθμομηχανής ενεργοποιείται με το πάτημα του ειδικού πλήκτρου στη τελευταία σειρά πλήκτρων της συσκευής. Η συγκέντρωση των επιλογών +, – , ×, ÷ και = στη τέταρτη στήλη πλήκτρων είναι εξαιρετικά εργονομική και παραπέμπει στη διάταξη άλλων αριθμομηχανών. Αντιθέτως, η επιλογή της κατάταξης των αριθμών στα πρότυπα των κινητών τηλεφώνων, με τα πλήκτρα 1,2,3 στην πρώτη σειρά ίσως να ξενίσει όσους έχουν συνηθίσει τη διάταξη με τα πλήκτρα 7,8,9 στη πρώτη σειρά. Συμπεραίνουμε λοιπόν πως η συσκευή αν και επαρκής, δεν είναι μια εξαιρετική αριθμομηχανή.

Ως ανεξάρτητο κινητό τηλέφωνο, το CardPhone περιορίζεται σε ένα μικρό σύνολο προεγκατεστημένων εφαρμογών. Μερικές από αυτές είναι οι εξής: Εγγραφή ήχου, Επαφές, Μηνύματα, Μητρώο Κλήσεων, Ρυθμίσεις. Η πλοήγηση στο μενού του κινητού γίνεται μέσω της τέταρτης στήλης πλήκτρων και απαιτεί μια περίοδο προσαρμογής.  Οι επιλογές είναι τοποθετημένες σε μια κάθετη λίστα και η εναλλαγή γίνεται με τα πλήκτρα ˄ και ˅ . Εξαιτίας της μικρής ανάλυσης της οθόνης, δεν υπάρχει επεξηγηματικό κείμενο για κάθε εικονίδιο, ούτε κάποιο σημείο «προσανατολισμού». Αυτή η προσέγγιση αν και θα μπορούσε να γίνει χαοτική, στη πραγματικότητα δεν είναι, λόγω των περιορισμένων επιλογών και υποεπιλογών του μενού.

Η τρίτη ιδιότητα του CardPhone είναι και η πιο ενδιαφέρουσα. Χάρη στο ενσωματωμένο Bluetooth, το κινητό μπορεί να συγχρονιστεί με ένα smartphone. Έτσι, το CardPhone αποκτά πρόσβαση στις επαφές, πραγματοποιεί τις κλήσεις και ελέγχει την αναπαραγωγή πολυμέσων της κύριας συσκευής. Επίσης, το κινητό είναι συμβατό και με τη λειτουργία Smart Lock του Android. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι το CardPhone μπορεί να είναι συνδεδεμένο με ένα smartphone και να λειτουργεί αυτόνομα την ίδια στιγμή.

elari_cardphone_review 3
Άκομη και ένα smartphone 5 ιντσών δείχνει γιγάντιο δίπλα στο CardPhone

 

Η ποιότητα των κλήσεων του CardPhone αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Πιο αναλυτικά, οι κλήσεις που γίνονται απευθείας από το CardPhone είναι άριστης ποιότητας. Οι συνομιλητές μιλούν με την ίδια άνεση που θα προσέφερε οποιοδήποτε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο. Αντιθέτως, όταν αυτές πραγματοποιούνται μέσω ενός άλλου smartphone, είναι απογοητευτικές. Σε αυτή τη περίπτωση, ο ήχος που φτάνει στο ακουστικό είναι κακής ποιότητας ενώ το μικρόφωνο μεταδίδει την φωνή του ομιλητή με πολλές παρεμβολές και σε εξίσου χαμηλή ποιότητα.

Όσον αφορά τα SMS, η δημιουργία ενός μηνύματος γίνεται με τρόπο ανάλογο άλλων κινητών με πλήκτρα. Σημαντική διαφορά είναι η εμφάνιση μιας μπάρας με όλους τους χαρακτήρες που αντιστοιχούν στο πλήκτρο τη στιγμή που αυτό επιλέγεται. Με αυτό τον τρόπο, η σύνταξη μιας λέξης γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη. Η ανάγνωση ενός SMS από την άλλη πλευρά, δεν ξεχωρίζει καθόλου από το συνηθισμένο.

Στη καθημερινή χρήση, το CardPhone αποδεικνύει τη διαφορέτικότητα του. Η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί εύκολα να αγγίξει τις 4 μέρες κάτι που είναι αδύνατο για ένα συμβατικό smartphone. Βέβαια, αυτό επιτυχγάνεται σε ένα βαθμό χάρη στη μη ρυθμιζόμενη φωτεινότητα της οθόνης. Η σταθερή φωτεινότητα είναι μεγάλη θυσία, ιδιαίτερα σε ηλιόλουστες περιοχές όπως η Ελλάδα, νησιωτική και ηπειρωτική. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, το CardPhone πρακτικά επιζητά να χαθεί, ακόμη και σε μια τσέπη παντελονιού! Το ίδιο ισχύει και για τον ακόμη πιο μικρό αντάπτορα φόρτισης. Για αυτόν τον λόγο, ο πιο ασφαλής και βολικός τρόπος μεταφοράς του κινητού είναι αρκετά ασυνήθιστος. Παραμένοντας πιστό στο όνομά του, το CardPhone θα χωρέσει στις εσοχές καρτών των περισσότερων πορτοφολιών. Ο μοναδικός ήχος κλήσης του CardPhone είναι αρκετά δυνατός και ιδιαίτερος. Σίγουρα θα τραβήξετε την προσοχή όταν θα χτυπά το πορτοφόλι σας! Και μάλιστα δυνατά!

Καταλήγοντας σε ένα γενικότερο συμπέρασμα, το CardPhone αποτελεί μια ιδιαίτερη συσκευή η οποία απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό. Οι περιορισμένες δυνατότητες του, οι μικρές διαστάσεις και το ασυνήθιστο γραφικό περιβάλλον είναι αρκετά ισχυροί λόγοι για να αποθαρρύνουν έναν πιθανό αγοραστή. Τα δυνατά χαρτιά του CardPhone είναι η γοητεία και ο ενθουσιώδης χαρακτήρας του και όποιος το επιλέξει για αυτούς τους λόγους δεν θα μείνει απογοητευμένος.

Το παρόν άρθρο επεξεργάστηκε, καθώς σε προηγούμενη έκδοση ανέφερε από παράβλεψη πως δεν υπάρχει δυνατότητα προβολής ενός SMS μόνο, κάτι που δεν ισχύει.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:


SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG