Δημόσιος Instagram λογαριασμός: 20 tips επιτυχίας

Έχεις ήδη έναν δημόσιο λογαριασμό Instagram ή σκέφτεσαι να δημιουργήσεις έναν στο άμεσο μέλλον; Ακολουθούν 20 συμβουλές που ακολουθώντας τες σίγουρα τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν:

Instagram

1. Βρες ένα όνομα που να σε εκφράζει και να εκφράζει και το περιεχόμενο του λογαριασμού σου. Π.χ. αν ταξιδεύεις πολύ και θα ανεβάζεις φωτογραφίες από τα ταξίδια σου χρησιμοποίησε ένα όνομα που να περιέχει το travel, wanderlust κλπ.

2. Ανέβασε μια φωτογραφία στο προφίλ σου η οποία ξανά να είναι ενδεικτική του περιεχομένου που θα ανεβάζεις. Επίσης αυτήν τη φωτογραφία μην την αλλάζεις συχνά. Αν γίνεται μην την αλλάξεις ποτέ ξανά, γιατί οι ακόλουθοί σου θα σε ξεχωρίζουν μέσω αυτής από τα stories, τα likes κλπ.

3. Γράψε σαν περιγραφή στο προφίλ σου κάποια πράγματα για εσένα και τον λογαριασμό σου, προσθέτοντας το μειλ για να επικοινωνούν μαζί σου για πιθανές συνεργασίες, ή το link από το youtube κανάλι σου κλπ. Να είναι σύντομα και ευανάγνωστα τα όσα γράφεις. Ο τόπος καταγωγής συχνά είναι χρήσιμος, όπως και επίσης κάποια ενδεικτικά hashtags. Για τυχόν κενά που χρειαστεί να βάλεις, το google σε μια σχετική αναζήτηση σου δίνει τη λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4. Ξεκίνα να ανεβάζεις. Να προσπαθείς όσο μπορείς να είσαι συνεπής στο περιεχόμενο που έχεις προαποφασίσει πως θα έχει το προφίλ σου.

5. 1-2 posts τη μέρα είναι αρκετά. Όχι παραπάνω γιατί κουράζουν και θα μειωθούν τα likes που θα λάβεις.

6. Πρόσεξε τα φίλτρα με τα οποία θα επιλέγεις να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου, αν αποφασίσεις να τις επεξεργαστείς.

7. Είναι σημαντικό το προφίλ να έχει μια συνέπεια και ομοιομορφία στην επεξεργασία των φωτογραφιών και στα χρώματά τους, ώστε να είναι ευχάριστο στο μάτι και να φαίνεται πιο επαγγελματικό.

8. Εφαρμογές που έχω δοκιμάσει στον δικό μου λογαριασμό και σας προτείνω για επεξεργασία φωτογραφιών: Snapseed και πάλι snapseed. Κατά καιρούς έχω κατεβάσει άπειρες εφαρμογές στο κινητό μου, όμως σαν το Snapseed δεν είναι καμιά. Είναι δωρεάν και οι δυνατότητες που σας προσφέρει για επεξεργασία είναι άπειρες.

9. Αποφύγετε τη δημοσίευση βίντεο στο προφίλ σας. Αν είναι κάτι το εξαιρετικό, ανεβάστε το, όμως τα likes συνήθως στα βίντεο είναι μειωμένα.

10. Ανεβάστε stories. Stories σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσιεύετε τη συγκεκριμένη μέρα, σαν να παρέχετε δηλαδή στους ακολούθους ας περισσότερο υλικό σχετικά.

Instagram

11. Σχόλια. Τα σχόλια είναι πολύ σημαντικά για να μεγαλώσει το κοινό των ακολούθων σας. Σημαντικό είναι τα σχόλια να περιέχουν 4 ή παραπάνω λέξεις, για να αναγνωρίζονται από τον αλγόρυθμο του Instagram και να επιτυγχάνεται το engagement με τους ακολούθους σας- αυτό που τόσο θέλετε.

12. Να απαντάτε στα σχόλια που σας κάνουν στις φωτογραφίες όσο πιο άμεσα γίνεται.

13. Να κάνετε πολλά likes σε λογαριασμούς που εσείς ακολουθείτε. Να κάνετε και πολλά σχόλια επίσης. Έτσι και αυτοί θα κάνουν το ίδιο και στον δικό σας λογαριασμό.

Instagram

14. Οι λογαριασμοί που θα ακολουθείτε να είναι σχετικοί με τον δικό σας.

15. Να χρησιμοποιείτε hashtags. Εδώ υπάρχει μια διαφωνία για το αν είναι σωστό να βάζετε τα δημοφιλή ή όχι. Εγώ προτιμώ τα δημοφιλή. Εσείς, αποφασίστε οι ίδιοι για τον λογαριασμό σας.

Instagram

16. Να έχετε έναν δικό σας τρόπο να περιγράφετε την κάθε φωτογραφία σας εφόσον τη δημοσιεύσετε. Κάποιοι ανεβάζουν μόνο μια λέξη και από κάτω δύο τελείες και οδηγούνται στα hashtags, κάποιοι γράφουν αυτήν τη λέξη με κενά ανάμεσα, κάποιοι ανεβάζουν φράσεις ολόκληρες. Εσείς θα διαλέξετε ό,τι σας ταιριάξει καλύτερα. Για να γίνει αυτό, δείτε και άλλους αντίστοιχους λογαριασμούς.

17. Αν γίνεται να ανεβάζετε κάθε μέρα, θα ήταν εξαιρετικό. Δυστυχώς αν σταματήσετε για κάποιες μέρες να ανεβάζετε, η αλληλεπίδραση του λογαριασμού σας με τους άλλους λογαριασμούς θα μειωθεί και αυτό δεν είναι καλό.

18. Όταν έχετε χρόνο μια μέρα, επεξεργαστείτε φωτογραφίες που θέλετε να ανεβούν και αποθηκεύστε τες στην ίδια την εφαρμογή του Instagram, ώστε αν κάποια φορά βιάζεστε, να ανεβάσετε μια από αυτές που θα είναι ήδη έτοιμες. Η αποθήκευση μπορεί να γίνει και με την περιγραφή και την τοποθεσία που θα επιλέξετε.

19. Ανάλογα με το περιεχόμενο του λογαριασμού σας, κάποια hashtags θα σας είναι πολύ χρήσιμα, για να σας βρίσκουν και άλλοι σχετικοί λογαριασμοί. Πχ το #ootd είναι πολύ χρήσιμο αν ανεβάζετε φωτογραφίες με εσάς και ρούχα.

Instagram

20. Τελευταία μου συμβουλή είναι να έχετε υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνετε. Και να το αγαπάτε. Θα γίνει η αγαπημένη ενασχόληση και συνήθειά σας. Οι ακόλουθοί σας σιγά σιγά θα αυξηθούν, να έχετε πίστη γι’ αυτό. Σταδιακά θα σας στέλνουν μηνύματα για να συμμετέχετε σε engagement liking & commenting groups, όμως αυτό είναι άλλη μια συζήτηση που θα γίνει σε επόμενο άρθρο.

Instagram world… here we come!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλου Βασιλική

Ονομάζομαι Αποστόλου Βασιλική. Είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αγαπώ τα ταξίδια, τη μουσική, τη φωτογραφία, τη φύση και τον εθελοντισμό. Προσπαθώ να είμαι θετικός άνθρωπος και να "αρπάζω" κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται για να βελτιώνομαι και να μαθαίνω καλύτερα τον εαυτό μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;