CES 2020: Οι τεχνολογίες που μας εντυπωσίασαν τη φετινή χρονιά (Μέρος Γ’)

CES 2020

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην έκθεση τεχνολογικών προϊόντων CES (Consumer Electronics Show) που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas στη Νεβάδα από 7-10 Ιανουαρίου, όλοι οι κολοσσοί της τεχνολογίας και όχι μόνο παρουσίασαν τις πρωτότυπες ιδέες τους και τις νέες τάσεις για τη φετινή χρονιά και πιθανό για τη νέα δεκαετία που μόλις ξεκίνησε. Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως ποια προϊόντα έκλεψαν τα βλέμματα των επισκεπτών και των τεχνολογικών συντακτών της έκθεσης.

 

Samsung Ballie

            Ανάμεσα στις τεχνολογίες που παρουσίασε η Samsung στη CES 2020 ήταν και ένα περίεργο διαφορετικό ρομπότ με το όνομα Ballie. Πρόκειται για ένα ρομπότ σε μορφή μπάλας που διαθέτει κάμερα και διάφορους αισθητήρες έτσι ώστε να αναγνωρίζει και να ακολουθεί τον χρήστη, αλλά και να διαχειρίζεται τις διάφορες έξυπνες συνδεδεμένες συσκευές του σπιτιού.CES 2020

Στη συνέντευξη Τύπου, η Samsung παρουσίασε ένα demo με τις πιθανές δυνατότητές του. Το Ballie μπορεί να ανοίξει τις έξυπνες κουρτίνες, να ενεργοποιήσει την τηλεόραση και αν υπάρχει σκόνη οπουδήποτε στο σπίτι, μπορεί επίσης να ζητήσει από την ηλεκτρική σκούπα να αναλάβει δράση. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι ακόμα σίγουρο πότε θα διατεθεί εμπορικά για χρήση οπότε απλά αναμένουμε τη κυκλοφορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Samsung SelfieType

Με μια πρώτη ματιά, θυμίζει εικονικά πληκτρολόγια που έχουμε δει στο παρελθόν αλλά εδώ η τεχνολογία είναι κάπως διαφορετική. Στην περίπτωση του SelfieType δεν γίνεται κάποια προβολή πληκτρολογίου, αλλά παρακολουθούνται οι κινήσεις των δακτύλων του χρήστη και γίνεται αντιστοιχία με το πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone, ενώ ο χρήστης ουσιαστικά πληκτρολογεί σε ένα αόρατο πληκτρολόγιο.

 

Project Neon

            Η Samsung εργάζεται σε ένα νέο Project το οποίο το αποκαλεί Project Neon και σε τεχνητούς ανθρώπους που τους αποκαλεί Neons. Οι Neons δεν είναι ένας ακόμα ψηφιακός βοηθός (AI assistant) όπως η γνωστή σε όλους Bixby.

Ο Neon είναι ένα «εικονικό δημιουργημένο υποκείμενο», ουσιαστικά ένας πραγματικός άνθρωπος που είναι ικανός να επιδείξει νοημοσύνη και συγκίνηση αλλά και να συμπεριφέρεται σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Κάθε Neon έχει από πίσω του την τεχνολογία Star Labs CORE R3, όπου το R3 σημαίνει Reality, Realtime and Responsive. Το Core R3 συμπληρώνεται από τη τεχνολογία SPECTRA η οποία είναι ικανή να κάνει τους Neons να έχουν επίγνωση, νοημοσύνη, μνήμη αλλά και συναίσθημα. Το R3 περιγράφεται ως μια τεχνολογία που τη συναντάμε κυρίως στον τομέα των Υπολογιστικών Νευρωνικών Δικτύων, της Εξελικτικής Γενετικής Ευφυΐας και της Υπολογιστικής Πραγματικότητας και είναι εκείνη που επιτρέπει στους Neons να αντιδρούν και να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, η Samsung παρουσίασε και κάποια σενάρια για το πώς μια μέρα οι Neons θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι και να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα μας σε διάφορους ρόλους.

https://www.youtube.com/watch?v=GH-FD4rmxKY


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σωτήρης Τραντόπουλος

Λάτρης της τεχνολογίας και των θαυμάτων που αντικρίζουμε καθημερινά καθώς και της ενασχόλησης με τη συγγραφή σε γενικότερα πλαίσια.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;