Astro: Το οικιακό ρομπότ του μέλλοντος

Το μέλλον της τεχνολόγιας ειναι εδώ. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Fall Hardware Event της Amazon. Σε αυτό το event, η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσίασε για πρώτη φόρα το οικιακό ρομπότακι που μας βοηθαέι να έχουμε ασφαλές το σπίτι μας σε περίπτωση απουσίας. Μιλάμε για το Astro.

Το Astro εξωτερικά μοιάζει με σκυλί. Έχει μια οθόνη που είναι 10 ίντσες με μια κάμερα με μικρόφωνο και ήχο που μπορεί να υψωθεί και να γίνει περισκόποιο. Επιπλέον διαθέτει ανιχνευτές κίνησης και μπορεί να ανιχνεύσει συναγερμούς φωτίας, μονοξειδιού του άνθρακα και θραύση γυαλιών. Αυτά τα βίντεο μπορούν να αποθηκεύτουν σε μορφή cloud σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, όπως υπολόγισττη ή κινητό. Πολλοί το θεωρούν οτι μοιάζει και σαν σκούπα της τελευταίας τεχνολογιας, διότι διαθέτει τρείς ρόδες. Οι δύο ρόδες είναι μεγάλες για να αποφεύγει να σφυνώνει σε στενούς χώρους και η τρίτη είναι μια μκρή ρόδα που του επιτρέπει να στρίψει. Διαθέτει αισθητήρες κίνησης, και συγκεκριμένα τους ασιθητήρες, Obstacle, Navigation, Depth Sensors, καθώς και νυχτερινή όραση για να αποφύγει τις συγκρούσεις με άλλα αντικείμενα. Επιπλέον διαθέτει και την λειτουργεία μην ενοχλείται που περιορίζει τόσο την ταχύτητα όσο και τις μετακινήσεις την ημέρα και την νύχτα.

Με την πρώτη μόλις ενεργοποιησή του απομνημόνευει το χάρτη του σπιτιού. Αυτό του επιτρέπει να κάνει έλεγχο στο σπίτι, χάρις την αυτόματη κίνηση του, να πλοηγηθεί και να κάνει τσεκ ιν σε συγκεκριμένες περιοχές που το έχουμε βάλει σαν όρια και να στέλνει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που εντοπίσει κάτι ασυνήθιστο ή κάποιον άγνωστο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιήθει εξ’ αποστάσεως, από μια εφαρμόγη στο κινήτο και να μας κάνει την ζωή πιο εύκολη. Μπορεί να μεταφέρει δάφορα πράγματα, καθώς υπάρχει υποδοχή για αξεσουάρ, αλλά του είναι αδύνατον να σηκώσει κάτι από κάτω λόγω έλλειψης βραγχιώνα.

Μπορεί να αναγνωρισεί προσώπα και με την ψηφιακή βοηθό Alexia-together μπορεί να επικοινωνήσει με το ιδιοκτήτη του σε περίπτωση κάποιας έκτακτης ανάγκης. Με το Echo- Alexia μπόρει να προβλέψει τον καιρό και ή το αποτέλεσμα ένος αγώνα. Φέρνει όλα τα οφέλη της ψυχαγωγίας, για παράδειγμα μπορεί να παίξει μούσική ή να προβάλλει την αγαπημένη μας σειρά καθώς εμείς μιλάμε στο τηλέφωνο και κινούμαστε στο χώρο. Τέλος, μπορεί να επεξεργαστεί. Στο μέλλον, θα υπάρξει αισθητήρας που θα υπενθιμίζει στο αγαπημένο για εμάς άτομο να παίρνει την πιέση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πολείται ακόμα μαζικά στην αγορά, αλλά πρόκειτα να βγεί τέλος του χρόνου από την Amazon.

Πήγες:

Γνωρίστε το Astro, ένα ρομπότ στο σπίτι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο (aboutamazon.com)

Οικιακό ρομπότ – φύλακας από την Amazon | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (kathimerini.gr)

Astro: Το νέο «Alexa-powered» οικιακό ρομπότ της Amazon! – Plaisio Blog

Η Amazon παρουσίασε το Alexa-powered οικιακό ρομπότ, Astro – Amazon – Insomnia.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Χατζηφώτη

Είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Χαλκίδας. Αγαπάω τα βιβλία και ειδικότερα τα ψυχολογικά θρίλερ, τις αντίστοιχες ταινίες του, καθώς και την ελληνική έντεχνή και την ξένη pop μουσική. Τέλος μου αρέσει ο κόσμος της τεχνολογίας και η επίσκεψη σε μουσεία και σε αρχαιολογικους χώρους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;