Ας μιλήσουμε για το Apple Watch Series 1 και 2

 

 

Το Apple Watch ήταν το πρώτο smartwatch του αμερικανικού κολοσσού, ταυτόχρονα όμως, ήταν και το πρώτο εντελώς νέο προϊόν που παρουσίασε ο Tim Cook ως CEO της Apple. Για αυτούς τους λόγους, αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο Apple Watch παραβλέποντας ίσως, την όχι και τόσο επιτυχημένη εμπορική του πορεία. Σήμερα παρουσιάστηκαν 2 νέα Apple Watch, το Apple Watch Series 1 και το Apple Watch Series 2.

Το Apple Watch Series 1 είναι ουσιαστικά πανομοιότυπο με το πρώτο Apple Watch. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες και περιορίζονται στην αναπροσαρμοσμένη τιμή και στον επεξεργαστή. Ο τελευταίος είναι διπύρηνος και υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις, κάτι στο οποίο έπασχε το πρώτο Apple Watch. Το Series 1 θα ξεκινά από τα $269, δηλαδή 30 δολάρια λιγότερα από το αρχικό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Apple Watch Series 2 είναι η νέα ναυαρχίδα της Apple στον χώρο των wearables. Εξωτερικά διατηρεί τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό του προκατόχου του, χωρίς μεγάλες αλλαγές. Όπως άλλωστε φαίνεται και από το νέο iPhone 7, η Apple δίστασε φέτος να προβεί σε κάποια ριζοσπαστική σχεδιαστική αλλαγή. Οι περισσότερες και πιο ουσιώδεις μεταβολές, λοιπόν, βρίσκονται στο εσωτερικό του Series 2.

Μια από αυτές τις μεταβολές είναι το Apple S2. Σύμφωνα με την Apple, όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη λειτουργία του Apple Watch βρίσκονται σε μία ενιαία δομή, το S2. Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του S2 είναι ο νέος διπύρηνος επεξεργαστής, που όμως είναι κοινός με το Apple Watch Series 1, και η νέα GPU. Χάρη στο S2, το Series 2 θα είναι 50% πιο γρήγορο από το πρώτο Apple Watch.

Μέσα στο S2 περιλαμβάνεται και ένας δέκτης GPS. Η προσθήκη GPS επιτρέπει στο νέο Apple Watch να είναι περισσότερο ανεξάρτητο από το iPhone. Αυτό αποδεικνύεται χρήσιμο στην άσκηση σε διάφορα αθλήματα, ή ακόμη και στο τρέξιμο, αφού το ρολόι είναι πλέον ικανό να καταγράψει ακόμη περισσότερα δεδομένα για τη δραστηριότητα. Μια άλλη προσθήκη που ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα του νέου Apple Watch είναι η αναβαθμισμένη οθόνη. Η Apple δεν άλλαξε το σχήμα, όπως περίμεναν πολλοί, ούτε την ανάλυση και το μέγεθος. Αντίθετα, κατασκεύασε την πιο φωτεινή οθόνη στην ιστορία της με φωτεινότητα που αγγίζει τα 1000 nits. Η φωτεινότερη οθόνη αναμένεται να κάνει το Apple Watch αρκετά πιο εύχρηστο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθώντας την σταθερή πορεία της, η Apple δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και τις ειδικές εκδόσεις του Series 2. Μια από αυτές είναι η EDITION, που είναι κατασκευασμένη από κεραμικό. Θα διατίθεται μόνο σε λευκό χρώμα και σε τιμή που θα ξεκινά από τα $1249. Σε παρόμοιο budget βρίσκονται και τα Series 2 με λουράκια Hermés. Η συνεργασία των δυο εταιριών στο πρώτο Apple Watch ήταν ευτυχής και για αυτό τον λόγο φέτος θα κυκλοφορήσουν 3 διαφορετικά λουράκια του οίκου μόδας για το smartwatch. Η τελευταία ειδική έκδοση είναι περισσότερο προσιτή. Με τιμή που ξεκινά από τα $369, το Apple Watch Nike + Series 2 απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις του τρεξίματος και του πιο χαλαρού στυλ.

Η Apple διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από λουράκια, μπρασελέ και χρώματα για το Apple Watch. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν πολλές τιμές για το συγκεκριμένο ρολόι. Πιο συγκεκριμένα, το Apple Watch Series 2 ξεκινά από τα $369, δηλαδή 100 δολάρια παραπάνω από το Series 1. Και τα 2 θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία στις 16 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την διαθεσιμότητα των νέων Apple Watch στην Ελλάδα.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νίκος Κυμπαρίδης

Γεννήθηκα το 1997 και από τότε έχω το όνομα του παππού μου. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, πολλοί με φωνάζουν Μάρκο ή Κωνσταντίνο. Ήρθα στο MAXMAG για να γράφω για τεχνολογία, αλλά έμεινα γιατί περνάω καλά. Α, παραλίγο να το ξεχάσω. Μισώ να γράφω bio.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;