Westworld: 5 θεωρίες που εξιτάρουν την φαντασία μας.

Η σειρά Westworld διαδραματίζεται στο μέλλον, σε ένα θεματικό πάρκο εικονικής πραγματικότητας με θέμα την Αμερικανική Δύση, την εποχή των Cowboys. Σε αυτήν πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων και ο Anthony Hopkins και ο Ed Harris. Είναι η διασκευή μιας ταινίας του 1973 με τον ίδιο τίτλο.

Η σειρά του HBO έχει τραβήξει τα βλέμματα των θεατών, τόσο για τις ερμηνείες που είναι αξιόλογες, όσο και για το μυστικοπαθές plot του. Μερικοί από αυτούς έχουν σκεφτεί και κάποιες θεωρίες για τον κόσμο του Westworld.

Ας δούμε μερικές από αυτές παρακάτω:

1.Ο Ford είναι robot.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Anthony Hopkins, εν ονόματι Robert Ford, είναι ο φαινομενικός ιδρυτής του Westworld. Όμως μετά την αποκάλυψη ότι μαζί του υπήρξε και κάποιος Arnold, ο οποίος δεν είναι τριγύρω, αλλά αναφέρεται συχνά από τα ρομπότ όταν χαλάνε. Έτσι, ίσως μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Ford ήταν δημιούργημα του Arnold, το οποίο απέκτησε συνείδηση και τον σκότωσε, παίρνοντας τον έλεγχο της εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

anthony_hopkins_westworld_trailer

2.Ο Bernard είναι robot.

Όχι, δεν θα πάρω έναν-έναν όλους τους χαρακτήρες και να υποθέσω ότι είναι robot. Αλλά αν δεν είναι ο Ford robot, τότε υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είναι o Bernard, ο βοηθός του. Ίσως μετά τον θάνατο του Arnold, ο Ford να μην ήθελε να τον χάσει, οπότε τον έφτιαξε ως ένα robot, με την προοπτική να αποκτήσει, κάποια στιγμή στο μέλλον, την ίδια ελεύθερη βούληση ενός ανθρώπου. Μια ισχυρή ένδειξη γι αυτό είναι ότι το πλήρες όνομα του Bernard Lowe είναι αναγραμματισμός του Arnold Weber. Οπότε αν στο μέλλον επιβεβαιωθεί ότι το επίθετο του Arnold είναι Weber, τότε θα είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό ισχύει.

3.Ο άνδρας με τα μαύρα (Ed Harris) είτε είναι κάποιος πολύ πλούσιος που περνάει τα χρόνια του στο Westworld ή είναι κι αυτός robot, ο οποίος το ξέρει και ψάχνει το νόημα της ύπαρξης του.

ed-harris-as-man-in-black-credit-john-p-johnson-hbo1

4.Αν ο άνδρας με τα μαύρα δεν είναι ρομπότ, τότε είναι ο William. Ο ευγενικός νεαρός με τα άσπρα ρούχα; πως γίνεται αυτό; Πολλοί θεατές πρόσεξαν ότι υπάρχουν διαφορές στα σκηνικά ανάμεσα στους 2 αυτούς χαρακτήρες, κάτι που υπονοεί ότι διαδραματίζονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ο William είναι ο νέος φιλοξενούμενος στο Westworld, ο οποίος μετά από 35 χρόνια μεταμορφώνεται στον μοχθηρό άνδρα με τα μαύρα. Η συγκεκριμένη θεωρία ενισχύεται, καθώς επίσημα δεν υπάρχει κάποιο όνομα για τον άνδρα με τα μαύρα, αφού παντού αναφέρεται έτσι. Άρα σίγουρα ο χαρακτήρας μάς κρύβει ένα δυνατό plot twist στο μέλλον.

5.Όλοι είναι ρομπότ! Υπάρχει μια πιθανότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Westworld να είναι ρομπότ. Απλώς να υπάρχουν μερικά robot που έχουν την επίγνωση ότι είναι, και όλο αυτό είναι ένα πείραμα ώστε να επιτύχουν την πραγματική συνείδηση τεχνητής νοημοσύνης.

 

Όπως και να χει, το HBO έχει κάνει καλή δουλειά με την σειρά και κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η σειρά προβάλλεται στο NovaCinema4HD κάθε Δευτέρα στις 04:00 και στις 22:00.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;