The Walking Dead Season 7 Review

Μια από τις πιο παράξενες και αμφιλεγόμενες σεζόν του The Walking Dead έφτασε στο τέλος της. Και η αλήθεια είναι ότι μας άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση. Το τέλος ίσως να έσωσε την κατάσταση αλλά ήταν αρκετό; Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά. Προφανώς ακολουθούν spoilers για όσους δεν έχουν δει ακόμη το τελευταίο επεισόδιο της έβδομης σεζόν!

Η αρχή

Προερχόμενο από ένα πολύ αγωνιώδες cliffhanger, το The Walking Dead επέστρεψε με μια πολύ δυνατή αλλά και σοκαριστική πρεμιέρα. Γονατιστοί, όλα τα μέλη της ομάδας, δέχτηκαν δυο χτυπήματα από την Lucille. Εν τέλει ο Abraham πλήρωσε την αλαζονία της ομάδας να ανοίξει μέτωπο με τους Saviors. Αναπάντεχο θύμα ο Glenn, ο οποίος ήταν από τα αρχικά και αγαπημένα μέλη της ομάδας! Διαλυμένη ψυχολογικά όσο και σωματικά, η υπόλοιπη ομάδα έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια της.

Η μέση

Η συνέχεια της σεζόν ήταν αρκετά αδιάφορη. Ήταν κατανοητό ότι οι σεναριογράφοι είχαν επιλέξει μια συγκεκριμένη οδό. Το προπαρασκευαστικό κομμάτι του πολέμου που θα ακολουθήσει στην επόμενη σεζόν με τους Saviors. Η εισαγωγή και επεξήγηση κάθε κοινότητας και κάθε σημαντικού χαρακτήρα, ίσως ήταν απαραίτητη αλλά έκανε την σειρά να κάνει κοιλιά. Τα ενδότερα του Sanctuary, η γνωριμία με το Kingdom του Ezekiel, η μετακόμιση της Maggie στο Hilltop και η διαφαινόμενη άγουσα της προς την ηγεσία της κοινότητας. Η αναπάντεχη συνάντηση της Tara με τους κατοίκους του Oceanside. Η επαφή με τους Scavengers. Όλα αυτά έθεσαν τα πιόνια στην σκακιέρα. Ίσως έκαναν μερικούς θεατές να βαρεθούν. Ίσως μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι η σειρά έχει να κάνει με ζόμπι (!) αλλά περνούσε ένα μήνυμα. Ότι οι χειρότεροι εχθροί σε έναν κόσμο γεμάτο από ζόμπι, δεν είναι τα ίδια τα ζόμπι αλλά οι άνθρωποι που προσπαθούν να σε σκοτώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τέλος

Προσωπικά βρήκα το finale της σεζόν πολύ καλό. Υπήρξαν ανατροπές, αρκετές για να εξιλεώσουν τους σεναριογράφους για την κοιλιά των προηγούμενων επεισοδίων. Η προδοσία των Scavengers έδωσαν έναν τόνο απελπισίας. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα κατατροπώσουν τον Negan σε μια ενέδρα, και όλα θα τελείωναν εκεί, η ανατροπή έθεσε τον Rick και τον Carl σε τροχιά θανάτου. Λίγο πριν γίνει το κακό όμως, έρχεται το Hilltop και το Kingdom (με την τίγρη) να σώσουν την μέρα. Καταιγιστική δράση ακολουθεί, με τους Saviors (και τους Scavengers) να υποχωρούν, και όλα δείχνουν ότι η σεζόν 8 θα μπει με την ίδια ποσότητα δράσης.

Συμπέρασμα

Το The Walking Dead δίνει αυτό που υποφαινόταν σχεδόν από την αρχή της σειράς. Το μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό με τα ζόμπι είναι απλά ένα υπόβαθρο για να ειπωθεί μια ιστορία. Και οι δημιουργοί κάνουν τα πάντα για να το δείξουν αυτό. Η απειλή των ζόμπι είναι κάτι που εύκολα, μέσα σε λίγο καιρό φαίνεται να εξαφάνισαν ως ένα μεγάλο βαθμό οι πρωταγωνιστές. Πλέον έχουν συνηθίσει ή καλυτερα, έχουν βρει τον τρόπο να επιβιώνουν. Η ένλογη κακία και τα ανθρώπινα ένστικτα είναι αυτά που θέτουν τους κανόνες.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;