The Walking Dead: Σκοτεινές στιγμές των comics που δεν είδαμε στην τηλεόραση Μέρος Δεύτερο

Συνεχίζοντας το φρικιαστικό ταξίδι μας στις σκοτεινές στιγμές του The Walking Dead όπως καταγράφηκε μέσα στα comics, αυτήν την εβδομάδα θα δούμε το δεύτερο μέρος με ακόμη 5 παραδείγματα.

6. Οι κόρες του Hershel

Στο προηγούμενο μέρος κλείσαμε με την περίπτωση του Thomas Richards. Αυτό που δεν αναφέραμε ήταν το έργο του. Ο Hershel άρχισε να ψάχνει τις 2 χαμένες κόρες του. Περπατώντας στους διαδρόμους της φυλακής, τις βρίσκει τελικά μέσα στο κουρείο, νεκρές. Τα πάνελ που δείχνουν την ανακάλυψη των κεφαλιών των κοριτσιών, απλά ανατριχιαστικά. Γονατιστός, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Ξαφνικά, τα κεφάλια ζωντανεύουν και ο Hershel ουρλιάζει βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του. Ο Glenn αναλαμβάνει το δύσκολο έργο. Πυροβολεί τα κεφάλια και στην συνέχεια τα θάβει στην αυλή της φυλακής.

7. Τα βασανιστήρια του Governor στην Michonne

Αν και ο Governor είναι αρκετά βίαιος στην σειρά, τίποτα δεν συγκρίνεται με την τερατώδη προσωπικότητα του στα comics. Λίγες στιγμές είναι πιο βίαιες από αυτές του βασανισμού της Michonne από τον ίδιο. Στην αρχή διατάζει να την δέσουν στον τοίχο. Και μετά ξεκινά μια σειρά από βασανιστήρια που θα “σπάσουν το αίσθημα ασφάλειας της” όπως το έθεσε ο Governor. Στην συνέχεια την βιάζει, λέγοντας πως θα το κάνει κάθε μέρα, μέχρι να βρει τρόπο να αυτοκτονήσει! Κάποια στιγμή εν μέσω του βασανιστηρίου, η Michonne βάζει τα κλάματα. Ο Governor, νομίζοντας ότι το κλάμα προέρχεται από τον πόνο, της λέει ότι, ό,τι παθαίνει το αξίζει. Εκείνη του λέει ότι θα έρθει η στιγμή που θα πάθει ότι του αξίζει. Και ότι τα σκέφτεται όλη την ώρα, τόσο που φοβάται τον ίδιο της τον εαυτό, και κλαίει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

8. Ο βασανισμός του Governor από την Michonne

Και εδώ βλέπουμε πόσο δίκιο είχε η Michonne. Ο Governor έπρεπε να την είχε ακούσει. Ο σαδισμός που εξαπέλυσε εναντίον της, ήταν ένα ποσοστό όσων έκανε αυτή σε αυτόν έπειτα. Ρίχνοντας τον αναίσθητο με ένα χτύπημα στο κεφάλι με την κατάνα της, τον ξεγυμνώνει και τον δένει στον τοίχο. Τον συνεφέρει, μόνο και μόνο για να τον πληροφορήσει ότι τα γεννητικά του όργανα είναι καρφωμένα σε μια σανίδα. Στην σανίδα αυτή είναι γονατισμένος. Στην συνέχεια του κάνει μια επίδειξη τάπερ όλων των εργαλείων που έχει στην διάθεση της.Μεταξύ αυτών, μια τανάλια, ένα σφυρί, ένας πυρσός, ένα κουτάλι και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι.

Η περιγραφή είναι ήδη ανατριχιαστική, και η συνέχεια στα πάνελ του comic ακόμη περισσότερο. Η Michonne κρατάει τον λόγο που του είχε δώσει πριν. Στο τέλος ο Governor μένει ευνουχισμένος, ακρωτηριασμένος, σοδομισμένος και τυφλός να ξεψυχήσει. Σίγουρα από τις πιο σκληρές σκηνές βασανιστηρίων σε κάθε μορφή τέχνης.

9. Ο Rick χάνει το χέρι του

Οι fans του GoT θυμούνται πολύ καλά τον ακρωτηριασμό του Jaime Lannister. Ήταν ένα καίριο χτύπημα για τον χαρακτήρα, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει το σπαθί του με τον ίδιο τρόπο ξανά. Φανταστείτε τώρα όλα αυτά να συμβαίνουν σε μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό, και σε κάποιον που δεν έχει την πολυτέλεια που απολαμβάνει ο φίλτατος Jamie. Στο τεύχος 28, πολύ νωρίς δηλαδή, ο Rick χάνει το δεξί του χέρι από τον Governor. Ήταν μια πράξη επιβολής. Ο Rick αργότερα θα πρέπει να μάθει να πυροβολεί με το αριστερό. Το συγκεκριμένο σκηνικό δεν επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί στην σειρά. Ο βασικός λόγος ήταν ότι ο Rick, ως ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, θα είχε πολύ προβαλλόμενο χρόνο. Οπότε το χέρι του θα έπρεπε να καλύπτεται με ειδικά εφέ. Κάτι που θεωρήθηκε πολύ ακριβό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το σενάριο αυτό δεν μπορεί να αναπροσαρμοστεί στο μέλλον, ίσως στην τελευταία ή προτελευταία σεζόν της σειράς.

10. Ο Carl πυροβολεί τον Shane ζωντανό

Ο Jon Bernthal μέσω της ερμηνείας του έδωσε μια εκπληκτική αποτύπωση στην ψυχολογική κατάρρευση του Shane. Αν και ο χαρακτήρας ήταν αρκετά πιστός στο comic, δεν πρόβαλλε μια σημαντική σκηνή, την οποία εν τέλει είδαμε μόνο εκεί. Μετά την επιλογή της Lori, α λα Sophie’s Choice, προς εύνοια του άντρα της, ο Shane φεύγει προς το δάσος. Εκεί συναντά τον Rick και αρχίζει ένας καυγάς. Ο Shane παντελώς εκτός εαυτού φωνάζει εναντίον του Rick: “Μου την έκανες τελικά, πραγματικά τα κατάφερες. Είμαι ένα τίποτα τώρα, Rick. ΤΙΠΟΤΑ!”. Στην συνέχεια εύχεται να είχε παραμείνει νεκρός. Και λίγο πριν επιτεθεί στον Rick, μια φωνή ακούγεται: “Μην πειράξεις τον πατέρα μου ξανά” και μπάμ! Ο Carl πυροβολεί τον Shane, πετυχαίνοντας τον στον λαιμό, σώζοντας έτσι τον πατέρα του. Στην σειρά η ίδια περίπου σκηνή πραγματοποιείται, με την διαφορά ότι ο Carl πυροβολεί τον Shane αφού ήδη έχει γίνει ζόμπι.

 

Κάπου εδώ καταλήγουμε στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για το The Walking Dead. Στο τρίτο μέρος θα καταλήξει η λίστα με τις πιο σκοτεινές στιγμές των comic που δεν είδαμε στη τηλεόραση!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;