Taboo: απόφαση για δεύτερη σεζόν!

Taboo

Το σκοτεινό, βίαιο και σουρεαλιστικό δημιούργημα του Tom Hardy, Taboo, αν και συνάντησε δυσκολίες, έχει γίνει αγαπημένο από μερίδα του κοινού. Η ιστορία, οι ερμηνείες, οι δολοπλοκίες και οι συνωμοσίες πίσω από την ιστορία του James Delaney, είναι αρκετά άνω του μετρίου. Ειδικά η ερμηνεία του Tom Hardy είναι εκπληκτική. Ένα πρόβλημα που είχαν οι fans της σειράς, όμως, ήταν ότι επρόκειτο για μίνι σειρά.

Το γεγονός αυτό έρχεται να ανατρέψει ο Steven Knight, συμπαραγωγός της σειράς. Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις συγκρούσεις του Delaney με το στέμμα και την Εταιρία Ανατολικών Ινδιών, τουλάχιστον για ακόμη μια χρονιά. Ο Κnight είναι ο δημιουργός του Peaky Blinders του BBC.

Ο Knight,  πρόσθεσε ότι η σειρά ίσως πάρει τροπή για συνέχεια πολλών σεζόν.

Έχουμε πλάνα – για την ακρίβεια εγώ έχω σίγουρα πλάνα – για περισσότερο, αν πάρουμε το πράσινο φως από το κανάλι. Το πλάνο μου είναι να υπάρξουν τρεις σεζόν τουλάχιστον. Και όπως και με το Peaky Blinders, έχω στο μυαλό μου το τέλος από την πρώτη στιγμή που άρχισα να το γράφω. Αυτό με βοηθάει στο να επικεντρωθώ στο ενδιάμεσο. Ο στόχος του Taboo είναι ο Delaney να πατήσει στο Nootka Sound. Από εδώ όμως μέχρι εκείνη την στιγμή απέχουμε πολύ.” δήλωσε ο Knight.

Tο Nootka Sound είναι ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι και το επίκεντρο ενός πολέμου μεταξύ του James Delaney, και της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών. O Delaney έχει δικαίωμα στην γη λόγω κληρονομιάς του πατέρα του, και η Εταιρία προσπαθεί να την αποκτήσει για τους δικούς της σκοπούς. Η πραγματική περιοχή βρίσκεται στον δυτικό Καναδά, κοντά στο Βανκούβερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Taboo

H έμπνευση

Ο Hardy και ο πατέρας του, Chips, δημιούργησαν τον χαρακτήρα ως ένα αμάλγαμα του Sikes από το Oliver Twist, του Marlow από το Heart of Darkness, και του Τζακ Αντεροβγάλτη. Έπειτα παρουσίασαν την ιδέα τους στον Knight.

Στην ουσία παρακαλέσαμε τον Steve να γράψει την ιστορία. Εμείς είχαμε μια ιδέα και έναν χαρακτήρα. Ο Steve μας αντιπρότεινε: Αν κάνουμε μαζί το Locke και το Peaky Blinders, τότε θα σκηνοθετήσω το πιλοτικό επεισόδιο για το δικό σας. Κάπως έτσι ξεκίνησε, και οι τρεις μας προσπαθήσαμε να δώσουμε κάτι καινούριο.”, αναφέρει ο Hardy.

O Knight επίσης αποκάλυψε ότι η ερμηνεία του σεναρίου από τον ίδιο, δεν θεωρεί απαραίτητο το σκηνικό να βρίσκεται στο Λονδίνο.

Η ιστορία του James Delaney είναι, μεταξύ άλλων, η ιστορία της Αμερικής. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Αμερικάνοι και αυτό είναι κάτι που η σειρά πρέπει να εξερευνήσει.“, είπε.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;