Πρώτες εικόνες από την πέμπτη σεζόν του House of Cards

Όσο πλησιάζει ο καιρός για να επιστρέψει μια από τις πιο αγαπημένες σειρές μας, όλο και περισσότερες πληροφορίες γίνονται γνωστές. Αυτή τη φορά, φωτογραφίες από την πέμπτη σεζόν του House of Cards βγήκαν στην δημοσιότητα, και μας δίνουν μια γεύση από το τι θα δούμε. Το σατανικό ζευγάρι των Frank και Claire Underwood κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ανελιχθεί στην εξουσία. Ο Frank, από επικεφαλής της παράταξης του στο Κονγκρέσο, θέτοντας σε κίνηση ένα τεράστιο σχέδιο δολοπλοκιών κατάφερε να γίνει Υπουργός Εξωτερικών. Από εκεί, πέρασε από την θέση του αντιπροέδρου, καταφέρνοντας να καταλάβει την εξουσία, μετά την παραίτηση του Προέδρου Walker. Το λες και πραξικόπημα. Όμως έτσι λειτουργεί το σατανικό αυτό ζευγάρι!

Ένα ζευγάρι που δεν πέρασε και λίγα. Η σχέση τους δοκιμάστηκε αρκετά, φτάνοντας στα άκρα την προηγούμενη σεζόν. Έφτασαν στο σημείο να δολοπλοκούν ο ένας εναντίον του άλλου, μέχρι που βρέθηκε η μέση οδός. Τώρα, κατεβαίνουν και οι δυο, πλάι πλάι, ως υποψήφιοι στην θέση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Η τέταρτη σεζόν  μας άφησε στο μέσο της εκλογικής μάχης. Μια μάχη που θα κρίνει αν ο Frank θα συνεχίσει να είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ ή όχι, με την Claire στο πλευρό του ως Αντιπρόεδρο. Αν καταφέρουν εν τέλει να νομιμοποιήσουν το πραξικόπημα τους στην εξουσία. Κάπου εκεί θα συνεχίσει η πέμπτη σεζόν, και θα έχουμε το αποτέλεσμα των εκλογών και ο,τι άλλο έχουν στο μυαλό τους.

Μαζί τους, ο επιτελάρχης πλέον του Frank, Doug Stamper, και η σύμβουλος της Claire, LeAnn Harvey. Απέναντι τους θα βρεθούν οι Will Conway και η σύζυγος του Hannah. Ο Will είναι ο αντίπαλος του Frank στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο κομμάτι της παραγωγής, η πέμπτη σεζόν μας βρίσκει με μια τεράστια αλλαγή. Ο δημιουργός και σκηνοθέτης Beau Willimon αποχώρησε από την σειρά και την θέση του ανέλαβαν οι Melissa James Gibson και Frank Pugliese, οι οποίοι από την τρίτη σεζόν σεναριογραφούν. Οι θεατές κρίνουν ότι η αποχώρηση του Willimon είναι καθοριστική για το μέλλον της σειράς, καθώς πιστεύουν ότι θα πρέπει να κλείσει ο κύκλος της. Από το 2013, οπότε και έκανε πρεμιέρα η σειρά έχει λάβει πολύ καλές κριτικές. Η πέμπτη σεζόν όμως θα είναι πολύ καθοριστική για το μέλλον της.

Η σεζόν αυτή έχει καθυστερήσει αισθητά, καθώς το Netflix συνήθιζε να κυκλοφορεί την σειρά τον Φεβρουάριο. Αυτό κυρίως οφείλεται στις πραγματικές αμερικανικές εκλογές, και τα αποτελέσματα που είχε. Σίγουρα θα υπάρχουν νύξεις και υπονοούμενα για την εκλογή του Trump, περνώντας ένα δυνατό μήνυμα για το αποτέλεσμα αυτό.

Η σειρά θα κυκλοφορήσει εξ ολοκλήρου στο Netflix στις 30 Μαΐου. Στην Ελλάδα θα προβάλλεται ανά δυο επεισόδια, από Τετάρτη 31 Μαΐου και κάθε Τετάρτη στις 22:00, στο Cosmote TV.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;