GoT 7×1: Είδαμε την πρεμιέρα της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της έβδομης σεζόν του Game of Thrones είναι εδώ! Αν και βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού, ο χειμώνας ήρθε για να μείνει. Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω την σεζόν με μια φράση, αυτή θα ήταν “Η ηρεμία πριν την καταιγίδα“, καθώς τα πιόνια έχουν αρχίσει να παίρνουν την θέση τους, πριν το μεγάλο τέλος. Θα πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι από δω και πέρα, θα υπάρξουν πολλά  spoilers  για το πρώτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν, οπότε αν δεν το έχετε δει, θα ήταν καλύτερο να κλείσετε το άρθρο!

 

Το επεισόδιο άνοιξε με μερικές υπενθυμίσεις, περί του τι έγινε στην προηγούμενη σεζόν. Η Cersei ανατίναξε τον Ναό στο King’s Landing, σκοτώνοντας αρκετούς. Ο Tommen αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο αμέσως μετά. Οι Greyjoys μετά την προδοσία του θείου τους, δήλωσαν πίστη και υποταγή στην Daenerys, η οποία έκλεισε τον κύκλο των συμμαχιών και σάλπαρε για το Westeros. H Arya σκότωσε τον Frey, παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας και του αδερφού της (και μερικών άλλων) στον Κόκκινο Γάμο. Ο Jon Snow βγαίνοντας από την Μάχη των Μπάσταρδων ετοιμάζεται να μπει στην μάχη του Χειμώνα με ενωμένο τον Βορρά. Ο Bran δάμασε την δύναμη του Three-Eyed Raven και έμαθε ποιοι είναι οι γονείς του Jon. Και τέλος, ο Sam έφτασε στο Citadel με σκοπό να βρει πως θα σκοτώσουν τον στρατό του Night King, ο οποίος έρχεται γοργά με τον στρατό των απέθαντων.

GoT 7x1 - Walder Frey

Μετά από όλα αυτά μπαίνουμε στο κυρίως πιάτο. Η αρχική σκηνή της έβδομης σεζόν μοιάζει με flashback, με τον Frey να κερνάει κρασί και να συγχαίρει τους στρατιώτες του για τα κατορθώματά τους έναντι στους Stark, αλλά ξαφνικά να γυρίζει το τροπάριο. Τους επιπλήττει που δεν εξόντωσαν όλους τους Stark, και πως, “Αν αφήσεις έναν Λύκο ζωντανό, τα πρόβατα δεν είναι ασφαλή“. Κάπου εδώ καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι flashback, και ότι ο Frey είναι στην πραγματικότητα η Arya Stark! Το κορίτσι, που τελικά έχει όνομα, ολοκλήρωσε την εκδίκηση της για τον Κόκκινο Γάμο και έφυγε, αφήνοντας το παλάτι του Frey γεμάτο πτώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

GoT 7x1 - Arya

Ο Bran φτάνει στο τείχος όπου γίνεται δεκτός με δυσπιστία, αλλά αποδεικνύει την ταυτότητα του και έτσι περνάει μέσα. Ο Jon Snow στο συμβούλιο του Βορρά, προσπαθεί να στήσει το σχέδιο του πολέμου ενάντια στον Night King. H Sansa όμως του φέρνει αντιρρήσεις, βλέποντας τον ρόλο της να φθίνει. Έχει αντιρρήσεις για τον χειρισμό του Jon σχετικά με τους προδότες κατά την Μάχη των Μπάσταρδων, όμως τελικά υπερισχύει ο λόγος του Jon, χρίζοντας τους Karstarks και τους Umbers ξανά συμμάχους. Μετά το τέλος του συμβουλίου, ένα μήνυμα από την Cersei ζητά από τον Jon να πάει στο King’s Landing και να δηλώσει υποταγή, ή να κηρυχθεί εχθρός του Θρόνου. Ταυτόχρονα η Sansa προσπαθεί να πείσει τον Jon να μην λειτουργεί όπως ο πατέρας τους, γιατί θα έχει κακό τέλος.

GoT 7x1 - Cesrei & Jaime

H Cersei, στο King’s Landing ζωγραφίζει τον χάρτη του Westeros στο παλάτι, βλέποντας παντού εχθρούς. Μεταφέρει στον Jaime τα νέα ότι ο αδερφός τους Tyrion έγινε Hand στην υπηρεσία της Daenerys, η οποία έρχεται από ανατολικά. Πιέζοντας τον Jaime να οργανώσει τον στρατό, εκείνος της λέει ότι ο στρατός δεν μπορεί να αποδώσει στον Χειμώνα χωρίς τις απαραίτητες προμήθειες και φαγητό που δεν έχουν. Μέσα σε μια ανασκόπηση των εγκλημάτων τους, και των αμαρτιών που πλήρωσαν, συνειδητοποιούν ότι είναι οι τελευταίοι Lannisters και ότι χωρίς συμμάχους δεν γίνεται να πετύχουν. Ένας ανέλπιστος σύμμαχος εμφανίζεται στο πρόσωπο του Euron Greyjoy, ο οποίος πήρε τον θρόνο στα Iron Islands σκοτώνοντας τον αδερφό του, και αναγκάζοντας τα ανίψια του να φύγουν. Κάνει πρόταση γάμου στην Cersei, η οποία την απορρίπτει, λέγοντας ότι είναι μη έμπιστος σύμμαχος. Αυτός υπόσχεται ότι θα επιστρέψει στο King’s Landing με ένα δώρο και φεύγει.

GoT 7x1 - Euron Greyjoy

 

Η ζωή του Sam στο Citadel δεν είναι αυτή που φανταζόταν. Αντί να διαβάζει ώστε να βρει τρόπο να νικήσει τον Night King, ο Archmaester τον έχει βάλει να καθαρίζει και αυτό το θεωρεί σπατάλη χρόνου. Σε μια συζήτηση που έχει με τον Archmaester κατά την διάρκεια μιας νεκροτομής, ο Archmaester του λέει ότι το Citadel είναι ο λόγος που ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει και ότι οποιαδήποτε καταστροφή που μοιάζει με το τέλος του κόσμου ξεπερνιέται μέσω της μνήμης που διατηρεί το Citadel. Εν τέλει ο Sam κλέβει τα κλειδιά και πηγαίνει στην απαγορευμένη ζώνη ώστε να βρει αυτό που ψάχνει.

GoT 7x1 - Sam & Gilly

Πίσω στο στρατόπεδο του Βορρά, ο Littlefinger προσπαθεί να φέρει την Sansa στα νερά του, με απόλυτη αποτυχία όμως. Η Brianne λέει στην Sansa ότι ο Littlefinger κάτι θέλει από αυτήν, με την Sansa να απαντά ότι όχι μόνο το ξέρει, αλλά ξέρει ακριβώς και τι θέλει.

GoT 7x1 - Sansa & Petyr

 

Η Arya στο ταξίδι της προς το King’s Landing, συναντά τον Ed Sheeran, ο οποίος -όπως της λέει- τραγούδα ένα «νέο τραγούδι» και μαζί με την υπόλοιπη φρουρά την καλούν να συμμετάσχει στην παρέα τους. Της δίνουν να φάει και να πιει και όταν την ρωτάνε τι μπορεί να θέλει ένα μικρό κορίτσι στο δρόμο προς το King’s Landing, αυτή απαντά ότι θέλει να σκοτώσει την βασίλισσα. Φυσικά όλοι το παίρνουν για αστείο και γελάνε.

GoT 7x1 - Ed Sheeran

Ο Hound μαζί με τον Beric Dondarrion φτάνουν σε ένα σπίτι το οποίο μοιάζει άδειο. Μέσα όμως βρίσκουν νεκρούς έναν πατέρα με την κόρη του. Περνώντας την νύχτα εκεί, ο Hound, στην αρχή δύσπιστος, βλέπει στη φλόγα τον Night King να πλησιάζει και το μεγάλο τείχος. Αργότερα, ο Thoros of Myr τον βρίσκει έξω από το σπίτι, να θάβει μέσα στη νύχτα τους δυο νεκρούς και αποφασίζει να τον βοηθήσει.

GoT 7x1 - Hound

Ο Sam, πίσω στο Citadel, ανακαλύπτει μέσα στα απαγορευμένα βιβλία ότι το Dragonstone, πόλη στην οποία ζούσαν οι Targaryen, έχει χτιστεί πάνω σε κοίτασμα Dragonglass. Στέλνει μήνυμα στον Jon ώστε να επιχειρήσουν να καταλάβουν το Dragonstone, για την παραγωγή όπλων ενάντια στον Night King. Στην συνέχεια, καθώς μαζεύει και πάλι πιάτα από διάφορα κελιά, ανακαλύπτουμε ότι σε ένα από αυτά βρίσκεται ο Ser Jorah Mormont, ο οποίος και τον ρωτά αν έφτασε η Daenerys. Ο Sam του λέει ότι δεν έχει ακούσει κάτι, και του κλείνει το πορτάκι.

Στην τελευταία σκηνή, η Daenerys φτάνει στο Dragonstone με τον στόλο, τον στρατό και τους δράκους της. Αφού ακουμπάει το έδαφος με ευλάβεια, μπαίνει στο παλάτι των Targaryen, με την Missandei, τον Grey Worm, τον Varys -που απ’ ο,τι φαίνεται επέστρεψε από το Dorne- και φυσικά τον Tyrion στο πλευρό της, προσπερνά την αίθουσα του θρόνου και μπαίνοντας στην αίθουσα επιχειρήσεων, ρωτά τον Tyrion: “Ξεκινάμε;”

 

Το επεισόδιο σε γενικές γραμμές, όπως είπαμε εξ αρχής, ήταν ήρεμο. Προφανώς έδωσε σε κάποιους χαρακτήρες πολύ χρόνο, όπως για παράδειγμα στην Arya, ενώ σε άλλους δεν έδωσε σχεδόν καθόλου, όπως ο Bran. Η δράση μπορεί να απουσιάζει, με εξαίρεση τη σκηνή της Arya, αλλά ήταν τόσο γεμάτο επεισόδιο που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Οι παίκτες λαμβάνουν θέσεις, σε κάτι που δείχνει να αποκτά επικές διαστάσεις. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν μιας και οι χαρακτήρες και οι συσχετισμοί είναι τόσοι πολλοί, που ο,τι και να πούμε θα είναι λίγο. Αν η αναμονή για την πρεμιέρα ήταν μεγάλη, η εβδομάδα μέχρι το επόμενο επεισόδιο μοιάζει ακόμη μεγαλύτερη. Και το trailer μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;