Game of Thrones 7×4: Μια Πολύ Ισχυρή Συμμαχία Σφυρηλατείται

Το τέταρτο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones είναι και επίσημα εδώ. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά το Maxmag περίμενε με ανυπομονησία τα ξημερώματα Δευτέρας και δεν το παρακολούθησε από τη μεσοβδόμαδη διαρροή. Το «The Spoils of War» είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς, δείχνοντάς μας μια μάχη που περιμέναμε χρόνια. Στο επεισόδιο διαδραματίστηκαν πάρα πολλά γεγονότα, για αυτό ας ξεκινήσουμε.

 

Διαδρομή προς King’s Landing

Το επεισόδιο ξεκινά δείχνοντάς μας τους στρατούς των Lannister και των Tarly, οι οποίοι κατευθύνονται προς το King’s Landing για να παραδώσουν «τα λάφυρα του πολέμου», τον χρυσό, δηλαδή, που λεηλάτησαν από τα θησαυροφυλάκια του Highgarden. Βλέπουμε τον Jaime Lannister αρκετά προβληματισμένο μετά την αποκάλυψη που του έκανε η Lady Olenna στο προηγούμενο επεισόδιο. Αφού πληρώνει τον Bronn, σαν τον σωστό μισθοφόρο που είναι, εκείνος του θυμίζει πως του χρωστά ακόμη ένα κάστρο. Ύστερα, καταφθάνει ο Randyll Tarly με τον υιό του Dickon και αναφέρουν, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή της σοδειάς όλων των αγροτών του Reach.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

King’s Landing

Στη συνέχεια, το επεισόδιο μας πηγαίνει στο King’s Landing, όπου η Cersei έχει μια συνομιλία με τον Tycho Nestoris σχετικά με την αποπληρωμή των χρεών του Βασιλείου προς την Σιδηρά Τράπεζα. Ο Tycho Nestoris φαίνεται να είναι αρκετά χαρούμενος για την άμεση επιστροφή μεγάλου ποσοστού του χρέους και προτείνει ακόμα και την επένδυση της Σιδηράς Τράπεζας υπέρ της Βασίλισσας, «μόλις έρθει ο χρυσός». Η Cersei αποκαλύπτει, ακόμα, ότι ο Qyburn ζήτησε τη βοήθεια του Χρυσού Λόχου (στρατός μισθοφόρων από το Essos).

 

Winterfell

 

Η επόμενη σκηνή μας ταξιδεύει βόρεια στο Winterfell, όπου ο Petyr Baelish χαρίζει στον Bran ένα στιλέτο. Αλλά δεν είναι οποιοδήποτε στιλέτο· είναι αυτό, με το οποίο ο μυστηριώδης άνδρας είχε αποπειραθεί να τον δολοφονήσει στην πρώτη σεζόν, πριν τον σκοτώσει ο Summer. Η κίνηση αυτή είναι μέρος του σχεδίου του Littlefinger να κερδίσει την εμπιστοσύνη των παιδιών Stark. Παρόλα αυτά ο Bran μένει αρκετά απαθής από την κίνηση αυτή. Το στιλέτο αυτό, φτιαγμένο από βαλυριανό ατσάλι, κατά έναν τρόπο, είναι η αφορμή για τον πόλεμο Stark – Lannister, καθώς ο Littlefinger είχε πει στην Catelyn Stark, ότι ανήκει στον Tyrion Lannister. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε στη σειρά, αλλά ούτε και στα βιβλία πώς το στιλέτο έφτασε στα χέρια του μυστηριώδη άντρα και αν ο Littlefinger απλά σκαρφίστηκε την ιστορία. Η σκηνή μας χαρίζει ένα από τα καλύτερα quotes του Game of Thrones μέσα από το στόμα του Bran: «Το χάος είναι μια σκάλα». Τη συνομιλία διακόπτει η Meera Reed, η οποία ανακοινώνει πως θα επιστρέψει στην οικογένεια της, με τον Bran να της λέει ένα απλό «Ευχαριστώ», τονίζοντας πως δεν είναι πια ο Bran Stark, αλλά το Three-Eyed Raven. Με την Meera να γυρίζει σπίτι της, ίσως μάθουμε περισσότερα για τον πατέρα της Howland Reed.

 

 

Ύστερα, η Arya Stark καταφτάνει στο Winterfell, το οποίο έχει να δει από την 1η σεζόν. Οι φρουροί δεν την αναγνωρίζουν, αλλά εκείνη βρίσκει τρόπο να επισκεφτεί τις κατακόμβες και τον τάφο του πατέρα της. Η Sansa μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός πηγαίνει και βρίσκει την Arya σε μια επανασύνδεση που περιμέναμε πολλά χρόνια. Οι δύο αδερφές έχουν περάσει πάρα πολλά από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν και έχουν αλλάξει. Έπειτα, η Sansa πηγαίνει την Arya στον Bran, ο οποίος της λέει ότι περίμενε να κατευθυνθεί προς το King’s Landing, για να σκοτώσει τη Cersei, και όχι στο Winterfell. Ακόμα της χαρίζει το στιλέτο που του έκανε δώρο ο Littlefinger, καθώς δεν έχει καμία χρήση στα χέρια ενός σακάτη. Τα τρία αδέρφια περπατούν μέσα στο κάστρο με τον Littlefinger, να τα παρακολουθεί και την Brienne να νιώθει, ότι δεν τήρησε τον όρκο της να προστατεύσει τις αδερφές Stark, παρόλο που βρίσκονται ζωντανές μπροστά της.

 

Dragonstone

 

Η επόμενη σκηνή μας βρίσκει στο Dragonstone. Η Daenerys και η Missandei δεν έχουν νέα από την επιχείρηση κατάκτησης του Casterly Rock, και αυτό ανησυχεί τη δεύτερη. Η ανησυχία της Missandei κάνει την Daenerys να αναρωτηθεί, ενώ η πρώτη της ρίχνει το βλέμμα· ένα βλέμμα που μόνο οι γυναίκες καταλαβαίνουν μεταξύ τους. Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό του δυνατού δεσμού που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους. Στη συνέχεια, τις βρίσκει ο Jon, ο οποίος τις πηγαίνει σε μια σπηλιά γεμάτη dragonglass. Εκεί ο Jon δείχνει στην Daenerys μερικές τοιχογραφίες που είχαν ζωγραφίσει τα Παιδιά του Δάσους πριν από χιλιάδες χρόνια. Ο Jon τονίζει, πως μόνο όταν τα Παιδιά σταμάτησαν να πολεμούν με τους Πρώτους Ανθρώπους και συμμάχησαν μαζί τους, κατάφεραν να νικήσουν τους Whitewalker. Η Daenerys τότε ξεκινά να πιστεύει τις ιστορίες του Jon και προσφέρεται να τον βοηθήσει στον πόλεμο ενάντια στους Νεκρούς. Φαίνεται πως δημιουργείται μια πολύ θερμή σχέση μεταξύ τους με πολλές προοπτικές.

Quick history lesson: Από την αρχή της ιστορίας, το Westeros κατοικούταν από Παιδιά του Δάσους και Γίγαντες. 12 χιλιάδες χρόνια πριν, οι Πρώτοι Άνθρωποι κατέφτασαν από το Essos ξεκινώντας έναν διαρκή και αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους. 4 χιλιάδες χρόνια μετά, ήρθε η Μακρά Νύχτα και μαζί της οι Whitewalker. Τα Παιδιά και οι Πρώτοι Άνθρωποι κατάφεραν να τους νικήσουν μαζί και έχτισαν το Τείχος. Μετά τον πόλεμο τα περισσότερα Παιδιά είχαν πεθάνει.

Βγαίνοντας από τη σπηλιά, ο Tyrion ενημερώνει την Daenerys πως οι Άσπιλοι κατέλαβαν το Casterly Rock, παρόλα αυτά οι Lannister τους ξεγέλασαν με τον τρόπο που είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο. Η Daenerys, τότε, αναφέρει ξανά την επιθυμία της να πετάξει με τους δράκους της πάνω από το Red Keep και να το κάψει, με όλους γύρω της -και τον Jon- να τη συμβουλεύουν, πως ο λαός δε χρειάζεται μια Βασίλισσα σαν τις προηγούμενες (δηλ. απλή κατακτήτρια), αλλά κάποια να φτιάξει έναν διαφορετικό κόσμο.

 

Winterfell

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο Winterfell, όπου η Brienne εξασκεί τον Podrick. Η Arya εμφανίζεται και ζητά από την Brienne να μονομαχήσουν -για εκπαιδευτικούς λόγους. Η Arya δείχνει αξιοσημείωτο ταλέντο με το ξίφος της και νικά την Brienne, που όμως δε νομίζουμε να έβαλε και τα δυνατά της. Έκπληκτη η Brienne ρωτά την Arya ποιος την εκπαίδευσε και εκείνη απαντά «Κανένας».

 

Dragonstone

 

Το επεισόδιο συνεχίζει στο Dragonstone, με τους Jon και Davos να συζητούν. Ο Jon υπολογίζοντας πόσους άντρες έχει στο Winterfell λέει: How many men do we have in the North to fight them – 10 thousand, maybe less? Και ο Davos τον διορθώνει χαρακτηριστικά, όπως θα έκανε ο Stannis, λέγοντας του: Fewer! (Είναι ένα σύνηθες γραμματικό λάθος που γίνεται στα Αγγλικά και ένας φόρος τιμής στον Stannis) Ύστερα, οι άνδρες συναντούν τη Missandei και κάνουν ερωτήσεις μεταξύ τους. Η Missandei μαθαίνει, πως στο Westeros υπάρχει ο θεσμός του γάμου και των εξώγαμων μπάσταρδων παιδιών, ενώ ο Jon και ο Davos μαθαίνουν μερικές πληροφορίες για το παρελθόν της Missandei στη μακρινή νήσο Naath. Εκείνη τη στιγμή καταφτάνει ένα πλοίο των Greyjoy μαζί με τον Theon. Ακόμη μια επανένωση λαμβάνει χώρα σε αυτό το επεισόδιο. Τα δύο θετά παιδιά των Stark έχουν να συναντηθούν κι αυτά από την πρώτη σεζόν. Ο Jon, όμως, γνωρίζει την προδοσία του Theon και του τονίζει πως δεν τον σκοτώνει μόνο και μόνο επειδή έσωσε τη Sansa. Ο Jon τον ενημερώνει πως η Daenerys δεν βρίσκεται στο νησί.

 

Κοντά στο King’s Landing

 

Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου είναι μία που πάρα πολλοί fan περίμεναν πολλά χρόνια. Επιστρέφουμε κοντά στο King’s Landing, όπου ο Randyll ενημερώνει τον Jaime, πως όλος ο χρυσός έχει παραδοθεί στην πρωτεύουσα. Ξαφνικά ορδές από Dothraki εμφανίζονται πίσω από έναν λόφο και κατευθύνονται επιθετικά προς το στρατόπεδο. Ο στρατός των Lannister και Tarly ετοιμάζεται να αμυνθεί όσο πιο γρήγορα μπορεί, αλλά δεν φαντάζονται τι τους περιμένει. Χιλιάδες Dothraki επιτίθενται με τα άλογα τους, ενώ μαζί τους βρίσκεται η Daenerys που καβαλά τον Drogon. Ο δράκος της δε χάνει χρόνο και ξεκινά να καίει ανά δεκάδες τους αντιπάλους του. Οι Dothraki, όντας εξαιρετικοί μαχητές πάνω στα άλογά τους, σπάνε τις αμυντικές γραμμές των Lannister με μεγάλη ευκολία. Ο Drogon συνεχίζει καίγοντας όλες τις προμήθειες των Lannister και Tarly. Τότε, ο Jaime αποκαλύπτει το μυστικό όπλο των Lannister και στέλνει τον Bronn να το χρησιμοποιήσει. Είναι η Βαλλίστρα του Qyburn, την οποία ο Bronn θα χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει τον Drogon. Το πρώτο του βέλος αστοχεί, αλλά το δεύτερο τραυματίζει τον Drogon στο δεξί του φτερό. Ο δράκος φαίνεται να πονά, παρόλα αυτά, ανιχνεύει τη Βαλλίστρα και σπεύδει να κάψει τον Bronn. O Tyrion είναι κι αυτός εκεί και τον διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς βλέπει τον στρατό της οικογένειάς του να κατατροπώνεται. Ο Bronn γλυτώνει τελευταία στιγμή τη φωτιά και η Daenerys προσγειώνει τον Drogon και προσπαθεί να αφαιρέσει το τόξο από το φτερό του. Ο Jaime βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στην Daenerys με τον αδερφό του να παρακολουθεί ανήσυχος από μακριά. Πριν προλάβει να την φτάσει όμως, ο Drogon παρατηρεί τον Jaime και επιχειρεί να τον κάψει. Για καλή του τύχη, ο Bronn τον αναχαιτίζει προτού τον φτάσει η φωτιά και οι δυο τους πέφτουν σε μια διπλανή εστία νερού.

 

Στο επόμενο επεισόδιο . . . «Eastwatch»

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα μπορούμε να αναπαυτούμε με το promo του 5ου επεισοδίου από τα 7, «Eastwatch». Μόλις 3 επεισόδια έμειναν για φέτος.

https://www.youtube.com/watch?v=FNWHAhs1KOw


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αντώνης Καρβέλας

Σπουδάζει Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις και ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγητής της Αγγλικής Γλώσσας. Λατρεύει τις τηλεοπτικές σειρές, την πολιτική και την τεχνολογία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;