GoT 7×6: Ο φόβος μας…”Πέρα από το Τείχος”!

Οι φανατικοί οπαδοί του Game of Thrones, μαζί μ’ αυτούς κι εμείς, ξέρουν πως το 9ο -και προτελευταίο-επεισόδιο κάθε κύκλου της σειράς είναι και το πιο καθηλωτικό. Και στην 7η σεζόν, λοιπόν, ξέροντας πως θα ολοκληρωθεί σε 7 επεισόδια, ήμασταν σίγουροι πως το 6ο θα είχε να μας πει πολλά και θα μας ξάφνιαζε. Έτσι και έγινε.

Προσοχή περιέχει SPOILERS!

Game of Thrones - spoiler alert

 

Λίγο πιο βόρεια από το Eastwatch

Η γνωστή παρέα που είχαμε δει και είχαμε ενθουσιαστεί από το προηγούμενο επεισόδιο, ο Jon, ο Jorah, ο Hound, ο Gendry (που τον είδαμε να επιστρέφει στο προηγούμενο επεισόδιο), ο Beric Dondarion με το “καυτό” σπαθί του, ο Thoros of Myr και ο αγαπημένος μας Tormund. Και καθώς περπατάνε και περπατάνε τα αστεία δεν λείπουν όπως και η γκρίνια του Gendry. Σε μία στιγμή εκτίμησης και ένδειξης σεβασμού, ο Jon κάνει κίνηση να δώσει το σπαθί του στον Jorah, το οποίο άνηκε στον νεκρό πατέρα του. O αγαπημένος Jorah φυσικά αρνείται να το πάρει ενώ παράλληλα, πέρα από τις διαμάχες μεταξύ εκείνου και του Ned Stark, φανερώνει την εκτίμηση του στον νεκρό Άρχοντα του Winterfell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Winterfell

Μετά την επική επιστροφή της Arya στο Winterfell και την επανένωσή της με την κάποτε αγαπημένη ( ; ) της αδερφή, Sansa, συνεχίζει να παίζει πρωταρχικό ρόλο. Στο προηγούμενο επεισόδιο είδαμε την Arya να βρίσκει το μήνυμα που είχε εξαναγκαστεί να γράψει η Sansa στον Robb πίσω στην πρώτη σεζόν ενημερώνοντας τον πως ο Ned ήταν προδότης και πως εκείνος έπρεπε να δηλώσει την υποταγή του στον Joffrey. Το γράμμα αυτό το είχε σκηνοθετημένα κρύψει ο Littlefinger ως παγίδα, για να το βρει η Arya και να εξοργιστεί με την “προδοσία” της αδερφής της. Και πετυχαίνει τον στόχο του καθώς τις βλέπουμε εν τέλη, ύστερα από μία θύμηση της Arya, να λογομαχούν, κατηγορώντας την Sansa για προδοσία της οικογένειας της και θεωρώντας την έμμεσα υπεύθυνη για τον θάνατο του πατέρα της. Για άλλη μια φορά, η Arya επισημαίνει την ανάγκη της αδερφής της για εξουσία όμως αγνοεί πολλά σημαντικά γεγονότα. Φαίνεται πως η σχέση μεταξύ των δύο άλλοτε αγαπημένων αδερφών φτάνει στα άκρα όλο και περισσότερο, κάτω από το άγρυπνο μάτι του Littlefinger.

 

Πέρα από το Τείχος

Ξαναγυρνάμε στη συνηθισμένη πλέον παρέα, οι οποίοι συνεχίζουν την αναζήτηση τους για ένα wight. Το γνωστό “πειραχτήρι” Tormund σε μία προσπάθεια του να μάθει λίγα περισσότερα για τον Hound, του εξομολογείται για άλλη μια φορά τον έρωτα του για την Brienne μη ξέροντας πως η εκλεκτή της καρδιάς του, αυτή που θέλει για μάνα των παιδιών του ( ! ), και ο άνδρας που στέκεται δίπλα του έχουν ήδη γνωριστεί για τα καλά στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, ο Jon φαίνεται να συζητάει με τον Beric Dondarion και να προβληματίζεται για τον λόγο που έχουν επανέλθει και οι δύο στη ζωή. Ο Beric του εξηγεί πως ο ίδιος υπηρετεί τον Θεό του φωτός και πως ίσως ο λόγος για την “ανάσταση” τους ήταν το χρέος τους να προστατέψουν αυτούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

 

Dragonstone

Κι εκεί που όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα στο Game of Thrones βλέπουμε την Daenerys με τον Tyrion δίπλα στη φωτιά, με τον δεύτερο να προσπαθεί να… πιάσει λαβράκι, αφού φυσικά έχει αντιληφθεί την έλξη που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνη και τον Jon. Σε μία ακόμη συζήτηση μεταξύ τους για το επόμενο βήμα τους αλλά και για τα βήματα της Cersei, ο Tyrion επισημαίνει πως η Daenerys δε θα πρέπει να χάνει την ψυχραιμία της και να κάνει παρορμητικές κινήσεις, όπως ήταν ο θάνατος πατέρα και γιου Tarly. Ένα ακόμη πρόβλημα και θέμα συζήτησης είναι το ποιος θα συνεχίσει το όραμα της αφού πεθάνει, καθώς η ίδια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, κάτι που ίσως θα μας προβληματίσει στο μέλλον.

 

Πίσω στα βάθη του Βορρά

Κι εκεί που τα παιδιά μας περπατούσαν, ξαφνικά, μέσα από μία χιονοθύελλα, βλέπουμε μία τεράστια αρκούδα. Ο Gendry επισημαίνει πως είναι White Walker καθώς έχει μπλε μάτια. Σε μία προσπάθεια να προστατέψουν τους εαυτούς τους αλλά και την ομάδα, όλοι επιτίθενται στην αρκούδα, με τον Thoros of Myr να τραυματίζεται άσχημα ενώ με τη βοήθεια του Beric και του Jorah η αρκούδα σκοτώνεται,  όταν είναι ήδη αργά για το Game of Thrones.

 

Πίσω στο Winterfell

Έχουμε συνάντηση Littlefinger και Sansa. Ξέροντας πως έχει πετύχει το οργανωμένο σχέδιο του, ο Littlefinger ανατροφοδοτεί τον εγωισμό της Sansa και όχι μόνο, αλλά της βάζει κι ένα σχέδιο εξόντωσης (;) της Arya. Ο μόνος τρόπος για να μη μάθουν οι υπόλοιποι άρχοντες του Βορρά, που έχουν ορκιστεί να στηρίξουν τον Οίκο των Stark για το μήνυμα που είχε στείλει η Sansa στον αδερφό της είναι να ξεφορτωθεί με οποιονδήποτε τρόπο την Arya. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η Brienne δεν βρίσκεται στο Winterfell, καθώς είναι ορκισμένη να προστατεύει και τις δύο αδερφές.

 

Και ξανά πέρα από το Τείχος

Οι περιπέτειες των ανδρών δεν σταματούν εδώ καθώς συνεχίζουν να περπατούν ακόμα πιο βόρεια, φτάνοντας στην “κορυφή σαν βέλος” που είχε δει ο Hound στη φωτιά νωρίτερα στη σεζόν. Εκεί βρίσκουν μία ομάδα wights με αρχηγό έναν White Walker, οι οποίοι συνειδητοποιούν πως έχουν παρέα θνητούς. Ο Jon και η ομάδα του κάνουν επίθεση θέλοντας να αιχμαλωτίσουν έναν από αυτούς και εν τέλη τα καταφέρνουν ύστερα από μία σύντομη μάχη. Συνειδητοποιούν πως αν σκοτώσουν έναν δημιουργό, σκοτώνονται αυτόματα και οι απόγονοι του. Καθώς όμως προσπαθούσαν να δέσουν το μοναδικό wight που έμεινε “ζωντανό”, εκείνο φαίνεται πως δίνει σήμα, με μία κραυγή, σε άλλη “αγέλη” με ομοίους του για να το σώσουν. Εκείνη τη στιγμή ο Jon καταλαβαίνει πως την έχουν βάψει. Έτσι, στέλνει τον Gendry, ως τον πιο γρήγορο, στο Eastwatch, με σκοπό να στείλει με κοράκι στην Daenerys μήνυμα πως χρειάζονται βοήθεια, ενώ οι άλλοι αρχίζουν να τρέχουν μακριά από τους White Walkers. Μετά από συμβουλή του Beric για να είναι ακόμα πιο γρήγορος, ο Gendry αφήνει πίσω το σφυρί του, που καταλήγει στα χέρια του Hound. Οι εναπομείναντες οδηγούνται σε μία παγωμένη λίμνη όπου πολλά wights βυθίζονται στα παγωμένα νερά, αφού ο πάγος της επιφάνειας αρχίζει να σπάει. Έτσι, η ομάδα των ανδρών καταλήγει περικυκλωμένη στο μοναδικό βράχο πάνω στην παγωμένη λίμνη. Έχει περάσει αρκετή ώρα και κανένας δεν φαίνεται να κάνει κάποια κίνηση να τους πλησιάσει. O Thoros of Myr υποκύπτει στο κρύο και στα τραύματα του και εν τέλη πεθαίνει, ενώ οι υπόλοιποι στρέφουν την προσοχή τους στον Night King, πιστεύοντας πως αν σκοτώσουν εκείνον θα πεθάνουν οριστικά και όλοι οι υπόλοιποι.

 

Winterfell ξανά

Η Sansa φαίνεται πως έχει δασκαλευτεί αρκετά καλά από τον Littlefinger και βάζει το υποχθόνιο σχέδιο του σε εφαρμογή. Ισχυρίζεται πως η Cersei την καλεί στον King’s Landing ενώ προτρέπει την Brienne να πάει εκείνη στη θέση της ισχυριζόμενη πως κινδυνεύει. Η Brienne, αν και έχει κάποιες αντιρρήσεις στην αρχή, λέγοντας της πως κινδυνεύει με τον Littlefinger στο Winterfell, την υπακούει και φαίνεται πως οδεύει προς τα εδάφη της Cersei.

 

Dragonstone

Η Daenerys έχοντας λάβει το μήνυμα από το Eastwatch (ναι, ο Gendry κατάφερε να επιστρέψει ζωντανός), μαζί με τους 3 δράκους της οδεύει προς το μέρος που είναι εγκλωβισμένοι ο Jon και η ομάδα του. Ο Tyrion, για άλλη μια φορά, της επισημαίνει πως δεν πρέπει να πάει γιατί κινδυνεύει αλλά εκείνη φαίνεται αποφασισμένη.

 

Πέρα από το Τείχος

Ο Hound βαρέθηκε να μένει άπραγος και αποφάσισε να πετάξει πέτρες στο αντίπαλο στρατόπεδο. Μία από αυτές προκαλεί ένα wight που πλησιάζει και μαζί του πλησιάζουν και οι υπόλοιποι οι οποίοι είναι χιλιάδες. Η μάχη ξεκινά. Ο καθένας προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του αλλά και το wight που έχουν ήδη αιχμαλωτίσει για να μην ελευθερωθεί. Ο Tormund φαίνεται πως τα βρίσκει σκούρα με αυτούς αλλά σύντομα σώζεται από το Hound. Κι εκεί που όλοι πιστεύουν πως είναι χαμένοι από χέρι και εμείς έχουμε πάθει δύο εγκεφαλικά, όλα παίρνουν φωτιά. Έχει φτάσει η Daenerys και οι δράκοι της, σκοτώνοντας μεγάλο πλήθος από wights. Εκείνη τους προσκαλεί να ανέβουν στον δράκο στον οποίο βρίσκεται και εκείνη αλλά ο Jon θέλοντας να το παίξει ήρωας στα μάτια της μένει τελευταίος. Κι ενώ όλοι καίγονται, ο Night King παίρνει μία μεγάλη παγωμένη λόγχη και στοχεύει τον Viserion, έναν από τους τρεις δράκους. Ο Viserion πληγώνεται θανάσιμα και είναι η πρώτη φορά που νιώθουμε τη θλίψη της Daenerys βλέποντας ένα από τα παιδιά της να πεθαίνουν. Ο Jon θέλοντας να πάρει εκδίκηση και βλέποντας πως ο Night King είναι έτοιμος να στοχεύσει κι άλλο δράκο τους προτρέπει να φύγουν ενώ ο ίδιος χάνεται στα παγωμένα νερά της λίμνης ύστερα από μαζική επίθεση. Κι εκεί που η Daenerys διστακτικά έχει φύγει, ο Jon βγαίνει ζωντανός από τα νερά, ολομόναχος και παγωμένος πλέον, έχοντας μπροστά του ένα πλήθος από White Walkers. Η συγκεκριμένη σκηνή θύμισε αρκετά Battle of Bastards με χιλιάδες White Walkers να τρέχουν προς τα πάνω του. Ξαφνικά, όμως, εκεί που πιστέψαμε πως όλα έχουν χαθεί, βλέπουμε έναν παλιό αγαπημένο μας χαρακτήρα. Είναι ο θείος Benjen, για τον οποίο ο Jon ήταν τόσο σίγουρος σε παλαιότερες σεζόν ότι βρισκόταν κάπου πέρα από το Τείχος και ο οποίος ήρθε και πάλι καβάλα στο άλογο για να τον σώσει.  Έχοντας όμως μόνο ένα άλογο και να για να μη χάσουν χρόνο, προτρέπει τον Jon να το πάρει και να φύγει για να σωθεί, μένοντας ο ίδιος να πολεμήσει τους White Walkers. Ο Jon φεύγει αλλά ο Benjen δυστυχώς δεν καταφέρνει να αντισταθεί για πολύ θυσιάζοντας τον εαυτό του για τον ανιψιό του. Άλλη μία συγκινητική σκηνή για το Game of Thrones.

night king kills viserion

 

Eastwatch

Όλοι ετοιμάζονται να γυρίσουν στο Dragonstone. Η Daenerys με υπομονή περιμένει μήπως και δει να εμφανίζεται ο Jon ενώ είναι φανερά πληγωμένη από το θάνατο του Viserion. Το άλογο εμφανίζεται έχοντας πάνω του τον Jon και βλέπουμε στο πρόσωπο της την ανακούφιση και το πόσο χαρούμενη γίνεται. Στο πλοίο για τον γυρισμό, ο Jon είναι πολύ καταπονημένος, ενώ η Daenerys βλέπει την ουλή από την μαχαιριά στην καρδιά.

Jon and Dany

 

Οι δυο τους φαίνεται να έρχονται πιο κοντά όταν εκείνος ξυπνάει και θέλοντας να πάρει εκδίκηση από τους White Walkers μαζί με την Daenerys, υποτάσσεται τελικά στη βασιλεία της, κρατώντας λίγο παραπάνω το χέρι της στο δικό του και αποκαλώντας τη “βασίλισσα του”. Κάτι που όλοι περιμέναμε να γίνει στο Game of Thrones.

Jon bends the knee

 

Winterfell

Η Sansa ψάχνει το δωμάτιο της Arya και βρίσκει τη τσάντα με τις μάσκες της. Εκείνη την ώρα η Arya μπαίνει στο δωμάτιο όντας σχεδόν ατάραχη, ενώ η Sansa τη ρωτάει για το τι ακριβώς είναι το περιεχόμενο της τσάντας. Με λίγα λόγια η Arya της εξηγεί πως με τις μάσκες μπορεί να είναι όποια θέλει ή ακόμα και να πολεμήσει. Λίγο πριν φύγει από το δωμάτιο, αφήνεται να αιωρείται μία απειλή προς τη Sansa πως θα μπορούσε να έχει και το δικό της πρόσωπο αν το ήθελε και να ήταν εκείνη η βασίλισσα του Winterfelll. Ο κόμπος μεταξύ των δύο έχει φτάσει στο χτένι και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις τους στο Game of Thrones.

Arya's faces

 

Τελική Σκηνή

Κι εκεί που λέμε πως τα έχουμε δει όλα σε αυτό το επεισόδιο, ξαναγυρίζουμε στο σημείο που αφήσαμε τους White Walkers. Τους βλέπουμε να προσπαθούν να τραβήξουν από το παγωμένο νερό στο οποίο έχει βυθιστεί τον Viserion, και εν τέλη να τον βγάζουν έξω. Και ναι… γίνεται αυτό που φανταζόμασταν και φοβόμασταν όσο τίποτα άλλο στο Game of Thrones. Ο Night King πλησιάζει τον νεκρό δράκο και με ένα άγγιγμα τον μετατρέπει σε Night Walker. Το χαρακτηριστικό μπλε μάτι του Viserion ανοίγει και μας κάνει όλους να σιγουρευόμαστε πως μία μάχη ανάμεσα σε δράκους είναι κοντά (και πως θα πεθάνουμε όλοι!) .

game of thrones

 

Ένα μόλις επεισόδιο απέμεινε για το τέλος της προτελευταίας σεζόν του επικού Game of Thrones και αυτό είναι το trailer του.

 

Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από το Game of Thrones;

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριάννα Χατζησάββα

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Λατρεύει τις γάτες και το πρώτο πράγμα που θα πει κάποιος μόλις την γνωρίσει είναι πως είναι γλυκιά. Της αρέσει να ζωγραφίζει αλλά σπουδάζει πληροφορική στο ΤΕΙ της Αθήνας και ναι, είναι αναποφάσιστη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;