Dis Raps For Hire (ft.Epic Lloyd) : Ένας πολεμιστής κατά του «bullying» !


Όλοι γνωρίζετε τη διαδικτυακή σειρά «Epic Rap Battles Of History» (αν δεν την έχετε ακουστά, παρατήστε τα όλα και αναζητήστε αυτό το έπος  που θα αλλάξει την καθημερινότητά σας!) και τους δημιουργούς της. Ένας εκ των δύο, ο Lloyd Leonard Ahlquist (aka Epic Lloyd) διατηρεί ενεργό προσωπικό κανάλι στο YouTube, το οποίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί τη σειρά «Dis Raps For Hire». 

Και σε αυτή την περίπτωση ο Epic Lloyd κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: συνδυάζει άψογα υποκριτική, μουσική παραγωγή και ευρηματική στιχουργική δουλειά, πάντα με γερές δόσεις κωμωδίας! Όλα αυτά βέβαια χωρίς να ξεφεύγει από την παραδοσιακή φόρμουλα της προσκόλλησής του στο αγαπημένο του στυλ «rap», το οποίο έχει κεντρικό ρόλο και σε αυτή του την προσπάθεια.

Η σειρά «Dis Raps For Hire» αποτελεί το καταφύγιο όλων όσων έχουν υποστεί bullying στο χώρο εργασίας, στο σχολείο, στο σπίτι ή οπουδήποτε αλλού και δομείται ως εξής: ο χρήστης γράφει στα comments ή στέλνει προσωπικό μήνυμα στον Lloyd πληροφορώντας τον σχετικά με το bullying που του ασκείται (από ποιόν, μερικά χαρακτηριστικά και συνήθειες του δράστη, πράγματα που θα τον εκνεύριζαν κ.ά.). Ο δημοφιλής «rapper» εξετάζει την περίπτωση και υφαίνει όλες αυτές τις πληροφορίες σε έναν ιστό από ρίμες που εκτοξεύονται συνοδευόμενες από απέχθεια και θυμό προς τα άτομα που βρίσκουν διασκεδαστικό να μειώνουν τους άλλους! Σε κάθε επεισόδιο καταπιάνεται με μια διαφορετική περίπτωση, προσφέροντας ποικιλία θεμάτων και άφθονο γέλιο. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε όσους έχουν αντίστοιχες αρνητικές εμπειρίες να συνεχίσουν να ζουν με ψηλά το κεφάλι γνωρίζοντας ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο αποδίδεται δικαιοσύνη και έχουν ένα σύμμαχο δίπλα τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011, ανοίγοντας την αυλαία της πρώτης σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2012, με το “ανέβασμα” του δέκατου επεισοδίου. Η σειρά επέστρεψε στις 11 Μαρτίου του 2013, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στα τέλη του 2015. Βέβαια, δεν αποκλείεται η επιστροφή της σειράς, καθώς ο EpicLloyd δηλώνει ότι λαμβάνει πολλά μηνύματα την εβδομάδα προκειμένου να τη συνεχίσει. Δηλώνει επίσης ότι υπάρχουν αρκετά σοβαρά θέματα που δεν λύνονται απλώς με ένα δικό του γεμάτο θυμό τραγούδι. Εναλλακτικά, συμβουλεύει τα θύματα «bullying» να απευθυνθούν σε κάποιον που να μπορεί να τους βοηθήσει ουσιαστικά!

Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά επεισόδια της σειράς:


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπαλτάς Στάθης

Είμαι πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζω για τον αθλητισμό, και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, για το οποίο ξοδεύω αρκετές ώρες την εβδομάδα στην προπόνηση, ενώ συμμετέχω ενεργά στο Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου. Αν και είναι νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε απόφαση, με ελκύει η δημοσιογραφία, και ιδιαίτερα το κομμάτι της στρατιωτικής ειδησεογραφίας. Κάθε εμπειρία που αποκτάται αποτελεί εφόδιο για την πιο σφαιρική και συνειδητοποιημένη αντίληψη της πραγματικότητας, οπότε είναι πολύτιμο προσόν το να αξιοποιεί κανείς σωστά το χρόνο του.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;