American Horror Story: Η σειρά τρόμου που καθηλώνει

Το American Horror Story είναι τηλεοπτική σειρά τρόμου παραγωγής των Ράιαν Μέρφι και Μπραντ Φάλτσακ.

Το American Horror Story από το 2011, μας έχει χαρίσει 6 τελείως διαφορετικές σεζόν που όλες είχαν εντυπωσιακές στιγμές. Είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές στην Αμερική αλλά έχει μπει στην καρδιά και του ελληνικού κοινού όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε σεζόν έχει διαφορετική πλοκή από όλες τις προηγούμενες κάνοντας αναφορές και συσχετίσεις με προηγούμενους χαρακτήρες. Στο American Horror Story εκτός από την πλοκή , διαφορετικοί είναι και οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν. Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τη σειρά μοναδική και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες.


Πρώτη σεζόν: Murder House (2011)

Η πρώτη σεζόν της σειράς σχετίζεται με την Απιστία. Η ιστορία διαδραματίζεται το 2011 και σχετίζεται με τις ζωές των μελών της οικογένειας Χάρμον.  Οι Χάρμον αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και αντιλαμβάνονται πως το σπίτι τους είναι στοιχειωμένο από όλους όσους πέθαναν μέσα σε αυτό. Η σεζόν κατά κύριο λόγο αφορά το “τώρα” με αναδρομές στο στο 1920, 1940, 1960, 1970, 1980, 1990 και 2000.


Δεύτερη σεζόν: Asylum (2012–13)

Η δεύτερη σεζόν σχετίζεται με την Τρέλα. Διαδραματίζεται στη Μασαχουσέτη το 1964 και περιγράφει τις ζωές των ιατρών και ασθενών του Ψυχιατρικού Aσύλου Briarcliff. Εξωφρενικά πειράματά γίνονται πάνω σε ανυπεράσπιστους ασθενείς. Μέσα στα σκοτεινά μπουντρούμια του Μπράιακλιφ υπερφυσικά φαινόμενα όπως εξορκισμοί, δαιμονικές παρουσίες και σημάδια εξωγήινης φύσης περιπλέκονται σε έναν αγώνα διάσωσης όπου η τρέλα και η λογική χωρίζονται από μία κλωστή. Η σεζόν λαμβάνει μέρος το 1960 με αναδρομές στο 1940 και ρίχνοντας ματιές στο “μέλλον” (1970, 1980 και 2012).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Τρίτη σεζόν: Coven (2013–14)

Η τρίτη σεζόν  έχει να κάνει με την Καταπίεση. Διαδραματίζεται το 2013 περιέχοντας αρκετές σκηνές από το 1830 όπου περιγράφονται οι ζωές των λίγων μαγισσών που έχουν απομείνει και ο αγώνας τους να επιβιώσουν ανά τους αιώνες.

300 χρόνια περίπου μετά από τη δίκη των μαγισσών του Σάλεμ, κυνηγοί μαγισσών, δυνάμεις του βουντού και παλαιές διακρίσεις κάνουν τη ζωή των “εκλεκτών” κοριτσιών επικίνδυνη. Εκεί υπάρχει η μαγική σχολή όπου εξειδικεύεται στην προστασία των νέων μαγισσών, με σκοπό να διδάξει και να προστατέψει τα κορίτσια από τους κινδύνους του έξω κόσμου. Τα γεγονότα περιλαμβάνονται γύρω απ’ τη παλαιά μάχη ανάμεσα στις μάγισσες του Salem και τους εκτελεστές του Βουντού. Τα θέματα που περιλαμβάνει η σεζόν είναι οι μειονότητες, η μαγεία, το κυνήγι μαγισσών, σκοτεινά πνεύματα και η λατρεία τους.


Τέταρτη σεζόν: Freak Show (2014–15)

Η τέταρτη σεζόν σχετίζεται με τις Διακρίσεις. Τα γεγονότα λαμβάνουν χώρο στο Jupiter της California το 1952 και περιγράφει την ιστορία ενός εκ των ολίγων Θιάσων με Φρικιά (Freak Show) που έχουν απομείνει. Σε μία εποχή όπου η τηλεόραση κερδίζει έδαφος, οι ίδιοι πρέπει να “νικήσουν” αυτούς που τους καταδιώκουν εξ’ αιτίας της εμφάνισης τους. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια των γεγονότων, αποκαλύπτονται πολλές σκοτεινές ιστορίες που λαμβάνουν μέρος στο Jupiter. Γίνονται αναδρομές στο 1930 και το 1940. Υπάρχει, ακόμη, μία ματιά στο μέλλον (1960).


Πέμπτη Σεζόν: Hotel (2015–16)

Η πέμπτη σεζόν  έχει να κάνει με τον Εθισμό. Η ιστορία διαδραματίζεται το 2015 στο ξενοδοχείο “Ηotel Cortez” του Λος Άντζελες και περιγράφει τις ζωές των επισκεπτών και των κατοίκων ενός στοιχειωμένου ξενοδοχείου.Ένας αρχαίος ιός του αίματος, που εκτείνει την νεότητα και την ζωή όσων μολυνθούν από αυτόν, κυλά στο ξενοδοχείο και εξαπλώνεται επικίνδυνα μετατρέποντας τους κατόχους του σε αιμοδιψή “βαμπίρ”. Θανατηφόρες παγίδες, διάδρομοι σχεδιασμένοι να οδηγούν σε αδιέξοδο και οι ψυχές των θυμάτων που περιφέρονται στους διαδρόμους τρομάζουν τους κατοίκους. Παράλληλα φρικιαστικές δολοφονίες σημειώνονται στην πόλη. Το παρελθόν παραμένει ακόμα κρυμμένο πίσω απ’ τους τοίχους του σατανικού “Hotel Cortez”. Το κύριο θέμα αφορά επίσης τη συγχώρεση.


Έκτη Σεζόν: Roanoke (2016)

Η έκτη σεζόν διαδραματίζεται το 2016 στο Roanoke Island Βόρεια Καρολίνα. Η σεζόν βασίζεται στην μυστηριώδη εξαφάνιση μιας ολόκληρης φυλής το 1587, γνωστή ως “Η Αποικία του Roanoke (Ρόανοκ)”, τα ίχνη της οποίας σβήστηκαν παντελώς απ’ το χάρτη χωρίς να αφήσουν πίσω κανένα στοιχείο ύπαρξης της φυλής αυτής. Η εξαφάνιση αποτελεί ένα από τα πλέον ανεξήγητα μυστήρια μέχρι και σήμερα. Η σεζόν ουσιαστικά είναι καμουφλαρισμένη σαν ένα ντοκιμαντέρ όπου πραγματοποιούνται πολλά δραματικά και ανεξήγητα γεγονότα. Η σεζόν λαμβάνει μέρος το 2015 και το 2016 με αναφορές στο 1500, 1700 και το 1990.


Έβδομη Σεζόν: (2017)

Στις 4 Οκτωβρίου η σειρά ανανεώθηκε για έβδομη σεζόν. Ο Ryan Murphy ανέφερε ότι το θέμα της σεζόν θα αποκαλυφθεί την άνοιξη του 2017 και ότι θα περιλαμβάνει αρκετούς χαρακτήρες από την τέταρτη σεζόν Freak Show.


Trivia:

  • Τον Σεπτέμβρη του 2014, ο Ryan Murphy ανακοίνωσε πως όλες οι σεζόν συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο.
  • Ο Evan Peters, η Sarah Paulson και η Lily Rabe είναι οι μόνοι ηθοποιοί όπου εμφανίζονται σε κάθε σεζόν. Ο Peters, σε κάθε σεζόν είναι μέλος του βασικού καστ.
  • Η Jessica Lange  δεν επέστρεψε στην πέμπτη σεζόν γιατί όπως είπε, 5 σεζόν στην ίδια σειρά ήταν πολύ και ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό.
  • Παρά τους πολλούς βαμπίρ χαρακτήρες που παρουσιάζονται στην 5η Σεζόν (Hotel), η λέξη “βαμπίρ” δεν ειπώθηκε ούτε μία φορά.
  • Το “μυαλό” που έφαγε η Connie Britton στο Murder House ήταν φτιαγμένο από ζελέ.
  • Κανένας από τους χαρακτήρες της Sarah Paulson δεν πέθανε στις Σεζόν 1-4.
  • Η Σεζόν 6 ήταν η πρώτη που δεν είχε καμία υποψηφιότητα στα Golden Globes Awards.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριάννα Χατζησάββα

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Λατρεύει τις γάτες και το πρώτο πράγμα που θα πει κάποιος μόλις την γνωρίσει είναι πως είναι γλυκιά. Της αρέσει να ζωγραφίζει αλλά σπουδάζει πληροφορική στο ΤΕΙ της Αθήνας και ναι, είναι αναποφάσιστη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;