9 Trivia για το αγαπημένο σε όλους Westworld

Το Westworld έκανε μία δυναμική εμφάνιση στις ζωές μας το 2016 και ακόμα κι αν περιμένουμε με αγωνία τα καινούρια επεισόδια δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Και ενώ τα προηγούμενα άρθρα με trivia είχαν να κάνουν με παλαιότερες σειρές που πλέον έχουν τελειώσει, ήρθε η ώρα για κάτι καινούριο. Αφού έχει ήδη μπει στις καρδιές μας, ας μάθουμε μερικά “μυστικά” και trivia για την αγαπημένη σειρά πολλών.


1. O Jonathan Nolan περιγράφει το Westworld ως “το επόμενο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία, στην οποία οι άνθρωποι σταματάνε να είναι πρωταγωνιστές“.

2. Ο Ben Barnes (Logan) έσπασε το πόδι του πριν φτάσει στο πρώτο γύρισμα τις σειράς. Φοβούμενος πως θα χάσει τη δουλειά του, δε το είπε σε κανένα και απλά χρησιμοποίησε μία μαγκούρα ώστε να φανεί πως ήταν επιλογή του χαρακτήρα. Επόμενο ήταν να χρησιμοποιεί αυτό το στήριγμα καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων.

3. Η φράση “These violent delights have violent ends” (“Οι βίαιες απολαύσεις έχουν βίαιο τέλος”) είναι από το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Shakespeare.

4. Σε μία σκηνή του Westworld αναφέρεται ο μοναδικός κανόνας του Westworld, πως δεν μπορείς να πεθάνεις. Η εταιρία που έχει κατασκευάσει το Westworld λέγεται “Delos” (Δήλος), όπου είναι επίσης το όνομα της Δήλου, γνωστή για τη “προφητεία του θανάτου”. Ένα κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο και “ταμπού” όπου πέρασε ο νόμος που προέβλεπε πως είναι παράνομο να πεθάνεις!

5. Το όνομα Dolores προήλθε από ισπανική αναφορά της Παρθένου Μαρίας. “La virgen de los Dolores ” ή “Nuestra Senora de los Dolores”, εννοώντας η Παρθένος ή η Κυρία της θλίψης. “Dolores” στα ισπανικά σημαίνει θλίψη και πόνος.

Advertisement

6. Το κόστος για ένα ταξίδι στο Westworld όταν πρωτοάνοιξε το πάρκο ήταν $40,000 την ημέρα.

7. Bernard Lowe είναι αναγραμματισμός του Arnold Weber.

8. Ενώ το μέγεθος του πάρκου δεν έχει αναφερθεί ποτέ στη σειρά, πολλοί χαρακτήρες  φαίνεται να είναι πάνω σε άλογα για μέρες και να περιπλανώνται στις εγκαταστάσεις. Αυτό υποθετικά θα έκανε το πάρκο να επεκτείνεται σε χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ή και περισσότερο. Σε αυτό το μέγεθος, το πάρκο θα ήταν δύο φορές μεγαλύτερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

9. Το HBO είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2014 ότι το Westworld θα έκανε πρεμιέρα το 2015!

 

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα. Λατρεύει τις γάτες και το πρώτο πράγμα που θα πει κάποιος μόλις την γνωρίσει είναι πως είναι γλυκιά. Της αρέσει να ζωγραφίζει αλλά σπουδάζει πληροφορική στο ΤΕΙ της Αθήνας και ναι, είναι αναποφάσιστη.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG