Προβλήματα στο AMC και το The Walking Dead

To The Walking Dead αποτελεί την καλύτερη σειρά τα τελευταία πέντε χρόνια. Πρόσφατα, όμως, υπήρξαν και υπάρχουν πολλά προβλήματα για την σειρά και τους συντελεστές της. Είναι λογικό μιας και τα κέρδη είναι πολλά, όπως επίσης και το ότι μετά από τόσα χρόνια κάποιοι επιλέγουν να φύγουν από την παραγωγή.

Το πρώτο πρόβλημα είναι η αντικατάσταση του Joel Stillerman, ο οποίος ήταν επικεφαλής προγραμματισμού και έφυγε τον Μάιο για να αναλάβει θέση στο δίκτυο Hulu. Οι Matt Chernis και Katherine Pope απέρριψαν την πρόσκληση του δικτύου να αναλάβουν την θέση, και έτσι το δίκτυο έχει μείνει ξεκρέμαστο για το παρόν.

Ένα ακόμη πιο σοβαρό θέμα είναι η μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος ο Robert Kirkman μαζί με τους Gale Anne Hurd, David Alpert και Glen Mazzara κατά του AMC. Η περιπέτεια αυτή μπορεί να κοστίσει έως και 1 δις για το AMC. Οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι το κανάλι τους έχει κρύψει πολλά εκατομμύρια σε κέρδη, πράγμα που μείωσε τα δικά τους έσοδα. Τέτοιες διενέξεις υπήρξαν και στο παρελθόν με τον Frank Darabont, όμως τώρα, με την παρουσία του Robert Kirkman, δημιουργού του The Walking Dead, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η βασική τους κατηγορία είναι ότι ενώ το The Walking Dead ήταν και είναι το Νο.1 στις σειρές, το κανάλι μαγείρευε τα διαφημιστικά έσοδα ώστε να πληρώνει πολύ λιγότερο για τις άδειες των επεισοδίων στην παραγωγή του The Walking Dead.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μεριά του Kirkman υποστηρίζει ότι δεν θα πουλήσει άλλα δικαιώματα στο AMC αν δεν βρεθεί λύση, ενώ το AMC λέει ότι δεν θα πληρώσει κανένα δικαίωμα ενώ υπάρχει στην μέση η μήνυση. Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Kirkman από τo AMC έχοντας υπογράψει διετές συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων με την Amazon Studios.

Στο ΑMC υποστηρίζουν ότι τέτοιες τακτικές είναι συνήθεις από άτομα που αποχωρούν από ένα κανάλι, και ότι έχουν όλη την καλή διάθεση να βρουν μια μέση λύση σε όλο αυτό. Δεν θα ανεχθούν όμως αβάσιμες κατηγορίες και οπορτουνιστικές μηνύσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανδρέας Αμανατίδης

Αν έπρεπε να χωρέσω τον εαυτό μου σε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν: Αστρονομία, Σειρές και Gaming. Μετά μουσικής βεβαίως.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;