Οι Vikings επανέρχονται!

Vikings

Μετά το πολυαναμενόμενο Comic-Con 2018 στο San Diego της Καλιφόρνια, μπορούμε να απολαύσουμε το ολοκαίνουριο trailer του β’ μέρους του 5ου κύκλου των Vikings. Η σειρά φαίνεται πως (ευτυχώς) δε θα μας αφήσει σύντομα και θα δούμε όσα επιφυλάσσει η τύχη στους χαρακτήρες της μετά από το καταιγιστικό τέλος του α’ μέρους.

Ανακεφαλαίωση α’ μέρους του 5ου κύκλου των Vikings (5α)

Vikings

Το ξεκίνημα του 5ου κύκλου των Vikings  βρήκε τον Ragnar νεκρό από τον βασιλιά Ælla της Νορθουμβρίας, τη Lagertha στο θρόνο του Kattegat μετά τη δολοφονία της Aslaug, τους 5 αδερφούς να έχουν εισβάλει στη Βρετανία για να εκδικηθούν το θάνατο του πατέρα τους και τον ένα από αυτούς (Sigurd) να χάνει άδικα τη ζωή του από τον ίδιο του τον αδελφό (Ivar).

Ο θάνατος του Sigurd μαζί με τη δολοφονία της Aslaug (μητέρας των Ivar, Ubbe, Hvitserk και Sigurd) από την Lagertha (μητέρα του μεγαλύτερου γιου του Ragnar Lothbrok, Bjorn) πυροδοτεί μία σειρά από εξελίξεις οι οποίες χωρίζουν τα αδέρφια φέρνοντάς τα αντιμέτωπα. Με τον Bjorn να έχει φύγει για να εξερευνήσει τον κόσμο, οι υπόλοιποι γιοι του Ragnar φιλονικούν μεταξύ τους για την εξουσία. Μετά από έναν άγριο καυγά, ο Ivar αποφασίζει να μείνει στην Αγγλία και να συνεχίσει τις λεηλασίες και τις πολιορκίες και μαζί με τον Hvitserk κατατροπώνουν τους Σάξονες οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν υπό διάλυση. Από την άλλη πλευρά, ο Ubbe αποσύρεται και πηγαίνει στο Kattegat, όπου και τελικά συμμαχεί με τη θανάσιμη εχθρό του Ivar, τη Lagertha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ivar, κινείται γρήγορα και παρασκηνιακά, συνάπτοντας συμμαχία με τον βασιλιά της Νορβηγίας Harald, για να επιτεθεί κατά του Kattegat και κατά συνέπεια της Lagertha. Μετά από πολλές διεργασίες και την επιστροφή του Bjorn από τα ταξίδια του, δίνεται η τελική μάχη ανάμεσα στους 2 στρατούς (εμφύλιος πόλεμος) στην οποία νικά ο Ivar, καταλαμβάνοντας το Kattegat.


Η αλλαγή της Lagertha

Vikings

Στο σημείο αυτό θα αναφερθούμε στην αλλαγή μίας από τις πρωταγωνίστριες των Vikings, της shieldmaiden και πρώτης συζύγου του Ragnar, Lagertha. Στο τελευταίο επεισόδιο του α’ μέρους του 5ου κύκλου η Lagertha σκοτώνει στη μάχη την πρώην έμπιστη και ερωμένη της, Astrid, η οποία είχε απαχθεί από τον βασιλιά Harald και τελικά τον παντρεύτηκε για να γίνει η βασίλισσα της Νορβηγίας στο πλευρό του.

Το ψυχολογικό σοκ που υπέστη η Lagertha όταν τη σκότωσε στο πεδίο της μάχης (με την Astrid να είναι έγκυος) αποτυπώθηκε και εμφανισιακά πάνω της. Σε ένα βράδυ τα μαλλιά της έγιναν πάλλευκα σαν το χιόνι (Σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας ή πιο επιστημονικά canities subita).

Μένει να δούμε αν η αλλαγή αυτή στο χρώμα των μαλλιών της Lagertha θα συνοδεύεται και από αλλαγή στον τρόπο που βλέπει και αντιμετωπίζει τα πράγματα.


Τι καινούριο μας περιμένει στο β’ μέρος του 5ου κύκλου των Vikings (5β)

Πρεμιέρα: 28 Νοεμβρίου 2018

Το β’ μέρος του 5ου κύκλου βρίσκει τους ήρωες αρκετά αλλαγμένους από τον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο, τον Ivar κύριο του Kattegat και τους Bjorn, Lagertha και Ubbe κατατρεγμένους. Στην κατάσταση αυτή στρέφονται για βοήθεια στους Σάξονες, οι οποίοι έχουν πλέον για βασιλιά τους τον Alfred, γιο της Judith και του πρώην μοναχού Athelstan (σύμφωνα με το story της σειράς πάντα και όχι τα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία που τον ήθελαν γιο του βασιλιά Aethelwulf με μια άλλη γυναίκα).

Το trailer μας προδιαθέτει για πολλές ανατροπές και έντονες στιγμές, δίνοντας ραντεβού μαζί μας για τις 28 Νοεμβρίου:

 

Ραντεβού με τους Vikings σε 3 μήνες και κάτι λοιπόν! Η επάνοδός τους προβλέπεται να μας καθηλώσει για άλλη μία χρονιά.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ματίνα Γρόλλιου

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;