Agents of SHIELD: Η πιο υποτιμημένη superhero σειρά!

Agents of SHIELD

Επειδή τις τελευταίες εβδομάδες σας έπρηξα λίγο με το Netflix, είπα να ξεφύγω από την τοποθέτηση προϊόντος και να πάμε σε κάτι άλλο: Στους Agents of SHIELD! Το γιατί η συγκεκριμένη σειρά εξακολουθεί να μένει σχεδόν στην αφάνεια, ακόμη και σε άτομα που βλέπουν άλλες σειρές του superhero είδους, πραγματικά είναι απορίας άξιον! Αλλά μη φοβού! Εδώ είμαι εγώ για να διορθώσω αυτήν την αδικία!

Agents of SHIELD

Το “Agents of SHIELD” είναι ενσωματωμένο στο Marvel Cinematic Universe (aka MCU) κι ακολουθεί τα γεγονότα της πρώτης ταινίας των Avengers. Υπό την εντολή λοιπόν του Nick Fury, του διευθυντή της SHIELD που γνωρίσαμε στο MCU, συστήνεται μια ομάδα κρούσης για να αναλάβει τις απειλές που ξεκίνησαν να έρχονται στην επιφάνεια μετά την εισβολή των Chitauri στο “Avengers”. Αρχηγός της ομάδας αυτής είναι ο πράκτορας Phil Coulson, γνώριμος στο κοινό από τις πρώτες κιόλας ταινίες της Marvel, που φαίνεται να είναι μια χαρά παρόλο που είχε σκοτωθεί από τον Loki στο “Avengers”. Σκηνοθετημένος θάνατος ή κάτι άλλο; Χχμμμ, μυστήριο!

Advertisements
Ad 14

Υπό την ηγεσία του Coulson, βρίσκουμε:

Τη Melinda May, την badass λακωνική πιλότο της ομάδας.

Agents of SHIELD

 

To Grant Ward, έναν έμπειρο αλλά νεαρό πράκτορα της SHIELD που ανυπομονεί να δείξει την αξία του.

Agents of SHIELD

 

Τους FitzSimmons, ένα δίδυμο επιστημόνων που βοηθούν την ομάδα και πάνε παντού “πακέτο”.

Agents of SHIELD

 

Και τέλος τη Skye, μια hacker που, από “αντίπαλος” της SHIELD, γίνεται αναπόσπαστο μέλος της ομάδας.

Διαβάστε επίσης  Μάλλον ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το New Girl!

Agents of SHIELD

Ο πρώτος κύκλος (2013-2014) ξεκίνησε αρκετά νωχελικά, με την ομάδα να αναλαμβάνει σε κάθε επεισόδιο και μια νέα υπόθεση. Υπήρχαν εξ αρχής κάποια μεγαλύτερα μυστήρια όπως π.χ. τι πραγματικά έγινε με τον Coulson μετά τον προφανή θάνατό του ή τι τρέχει με το παρελθόν της Skye. Αλλά παρ’ όλα αυτά, υπήρχε μια υποψία στο πρώτο μισό της σεζόν ότι η σειρά δε θα κρατούσε πολύ! Οι χαρακτήρες ήταν σχεδόν στερεοτυπικοί, η πλοκή κάπως βαρετή και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Και τότε κυκλοφόρησε το “Captain America: The Winter Soldier“! Τα γεγονότα της ταινίας αυτής (που δε θα περιγράψω προς αποφυγή των spoilers) επηρέασαν το “Agents of SHIELD” σε ένα τεράστιο βαθμό και η νέα κατεύθυνση έδωσε πνοή στην εξέλιξη της σειράς. Το τέλος της πρώτης σεζόν έφερε απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερες και κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών.

Πλέον, το “Agents of SHIELD” βρίσκεται στον πέμπτο του κύκλο και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο. Έναν τεράστιο ρόλο σ’ αυτό παίζει τόσο η ανάπτυξη της γενικής μυθολογίας της σειράς, με έντονες επιρροές από comics αλλά και το MCU, όσο όμως κι η εκπληκτική ανάπτυξη των χαρακτήρων. Παρ’ όλο το ξεκίνημα που ήταν επιεικώς αδιάφορο, οι βασικοί χαρακτήρες της σειράς κατέληξαν να είναι πολυδιάστατοι, σύνθετοι και εξαιρετικά ενδιαφέροντες. Αυτό έδωσε και τη δυνατότητα στους ηθοποιούς να αναδείξουν ακόμη περισσότερο το ταλέντο τους με κυριότερους τους Elizabeth Henstridge και Iain De Caestecker που κατάφεραν να μετατρέψουν τους FitzSimmons από comic relief στους πιο ουσιώδεις χαρακτήρες της σειράς.

Διαβάστε επίσης  Arrow: Εντυπώσεις της έκτης σεζόν

Agents of SHIELD

Καθ’ όλη τη διάρκεια των πέμπτων αυτών κύκλων, το “Agents of SHIELD” χαρακτηρίζεται από καλογυρισμένες σκηνές δράσης, με τα special effects να κρίνονται άξια των προσδοκιών ενώ υπάρχει τόσο χιούμορ όσο και δραματικές εξελίξεις που κάνουν τη σειρά ακόμη πιο σύνθετη. Επιπλέον, κάνουν την εμφάνιση τους αρκετοί ήρωες από τη μακροσκελή ιστορία των Marvel Comics όπως η Lady Sif, η Mockingbird και φυσικά ο Ghost Rider.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η σειρά δεν έχει λάβει την αναγνώριση που της αξίζει αλλά ευτυχώς υπάρχει το πιστό fan base που της έχει επιτρέψει να φτάσει μέχρι τον πέμπτο κύκλο! Νέοι χαρακτήρες εισάγονται σχεδόν σε κάθε σεζόν -κάτι που μόνο καλό έχει κάνει στη σειρά- ενώ δε μπορείς να αποφύγεις το “δέσιμο” με τους παλιούς. Δε θα μπω στη διαδικασία να πω πολλά για τις εξελίξεις των επόμενων κύκλων και θα σας αφήσω μόνο με την εισαγωγή της πρώτης σεζόν, μήπως καταφέρω και σας πείσω να την ξεκινήσετε.

Αν είστε fan των superhero σειρών και δεν το έχετε ξεκινήσει ακόμη, trust me! Αξίζει!

Agents of SHIELD

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921

Η Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη του 1921 υπογράφηκε μεταξύ της Μ. Βρετανίας
Άτλαντας Δία Σικελία

Άτλαντας: Αναδύεται απο τον αρχαίο ναό του Δία στη Σικελία

Επαναφορά του Άτλαντα: Η αναγέννηση ενός αρχαίου φύλακα στον ναό