Το Tokyo ghoul είναι και επισημά στο ελληνικό Netflix. Η διάσημη σειρά anime έχει διαθέσιμες 3 seasons και μας τράβηξε κατευθείαν το ενδιαφέρον .Έχει γίνει αρκετή συζήτηση γύρω από την πλοκή, τους χαρακτήρες και τις αρκετά βίαιες σκηνές της.

Πλοκή και Χαρακτήρες

Η ιστορία εξελίσσεται στο Τόκυο με ανθρώπους και γκουλ να προσπαθήσουν να ζήσουν παράλληλα. Τα γκουλ είναι ανθρωπινά οντά που τρέφονται με αίμα. Έχουν κόκκινα ματιά και σκοτώνουν πολίτες με σκοπό να τους πιούν το αίμα. Οι άνθρωποι πολεμούν τα γκουλ μέσω της κρατικής ασφάλειας καθώς αυτά εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερα διαμερίσματα της πόλης.

Ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Κεν Κενάκι. Στην αρχή είναι ένα ντροπαλό παιδί οπου μετά από ένα απρόσμενο ραντεβού με μια κοπέλα, την Ριζέ, ανακαλύπτει ότι γίνεται μίσος άνθρωπος μίσος γκουλ. Η Ριζέ ήταν μια κοπέλα γκουλ που τελικά δεν κατάφερε να τον σκοτώσει και πέτυχε αυτή την μεταμόρφωση στον Κενακι.Έπειτα ακολουθούν πολλές ιστορίες αναμεσά στον κόσμο των ανθρώπων και των γκουλ. Στο Tokyo ghoul μάχες και ανατροπές συνθέτουν ένα σκοτεινό σκηνικό που κρατά το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι τέλους

Η Τόκα και Χιναμί είναι δυο ακόμη χαρακτήρες που μας έκαναν εντύπωση. Δυναμικές και έτοιμες ανά πασά στιγμή να πολεμήσουν. Από την άλλη, η συμβολή του Μαντό και των συνεργατών του ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του Tokyo ghoul. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχαν ‘καλοί’ και κακοί’ ήρωες. Όλοι είχαν την δική τους οπτική των πράγματων και τη δική τους ξεχωριστή συνεισφορά την πλοκή. Το anime προσπάθησε να μας πείσει ότι και οι δυο πλευρές —άνθρωποι και γκουλ— έχουν δίκιο και πως μπορούν να συνυπάρξουν μαζί.

Tokyo ghoul
Πηγή εικόνας: wallpaper access

Καγκουνέ

Τα γκουλ έχουν μυστήριες δυνάμεις που τους επιτρέπουν να έχουν μεγάλη δύναμη και να πετάνε. Η δύναμη αυτή ονομάζεται καγκουνέ και μπορεί να κληρονομηθεί από το ένα γκουλ στο άλλο. Στόχος των κακών γκουλ είναι να αποκτήσουν την δύναμη των άλλων γκουλ και να υπονομεύσουν την ειρήνη. Στο Tokyo ghoul υπάρχουν πολλές τέτοιες καθηλωτικές μονομαχίες με ωραία γραφικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταλληλότητα και Κριτική

Συνήθως όταν ακούμε anime σκεφτόμαστε μια ήρεμη σειρά που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Το Tokyo ghoul έρχεται να ανατρέψει αυτή την προσδοκία καθώς αποτελεί ένα αρκετά σκληρό anime ψυχολογικού τρόμου. Περιέχει αρκετές βίαιες σκηνές με πολλές αιματηρές καταστάσεις θανάτων. Πλούσιο λοιπόν σε τρομακτικές σκηνές οπου κάποιες από αυτές προκαλούν αηδία ή/και αμηχανία

Έχει δεχτεί αρκετή κριτική για αυτή την σκληρή βία και για αυτό τον λόγο, το anime δεν συστήνεται για παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι σκηνοθετικά δεν έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Η ροή κυλά πολύ γρηγορά με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να συγχύζεται ο θεατής από τις τόσες πολλές πληροφορίες. Η αντιστοίχιση με τα manga είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τουλάχιστον για την πρώτη σεζόν.

Tokyo ghoul
Πηγή εικόνας: ranker

Επίλογος

Συνολικά το Tokyo ghoul είναι ένα ξεχωριστό anime με αρκετά καλά στοιχεία. Είναι μια γρήγορη σειρά με επεισόδια διάρκειας περίπου 20 λεπτών, που προσφέρουν την δυνατότητα στον θεατή να κάνει binge watching. Είναι μια ενναλακτική πρόταση καθώς τα anime και γενικά τα cartoon δεν περιορίζονται μόνο στην παιδική ηλικία.

Παρακάτω έπεται το σχετικό τρέιλερ:


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 3 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σπουδάζω ψυχολογία στο Παντείο Πανεπιστήμιο. Μου αρέσουν οι σειρές, οι ταινίες, το gaming και τα φεστιβάλ. Θέλω να δοκιμάζω πράγματα και ασχολούμαι με αρκετά διαφορετικά θέματα ώστε να γεμίζει η κάθε μου ημέρα δημιουργικά. Instagram: @demetrios_chatzis