Το νέο θρίλερ του Netflix: The Occupant

Όπως έχει αποδειχθεί, τα τελευταία χρόνια οι ισπανικές παραγωγές έχουν πάρει τα πάνω τους και μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Η πλατφόρμα του Netflix συνεχίζει να επενδύει, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ισπανικές παραγωγές. Συνεχίζοντας τα γυρίσματα των σειρών που σημειώνουν υψηλά νούμερα στις επιλογές των θεατών, προχωράει με την παραγωγή ακόμη περισσότερων τηλεταινιών όπως το The Occupant (“Έχω ακόμα το κλειδί” ο ελληνικός τίτλος).  

Οι δημιουργοί

Η τηλεταινία (The Occupant) του Netflix είναι δημιούργημα των βραβευμένων David και Alex Pastor που συνυπογράφουν και το σενάριο. Το καστ αποτελείται από τους Javier Gutiérrez, Mario Casas, Bruna Cusí, Ruth Díaz κ.ά. Ο Javier Gutierrez μας έχει χαρίσει μια εκπληκτική ερμηνεία στο “Marshland”, το οποίο έχει κατακτήσει πολλά βραβεία. Ο δεύτερος ανδρικός ανήκει στον Mario Casas που τον θυμόμαστε από την ταινία “Ο αόρατος επισκέπτης”. 

έχω ακόμα το κλειδί, the occupant

Λίγα λόγια για την πλοκή

Ο Javier (Javier Gutiérrez), άνεργος διαφημιστής πλέον, περνάει το χρόνο του πηγαίνοντας σε συνεντεύξεις, για να μπορέσει να κρατήσει το prestige της οικογένειας του στη θέση που είναι και να ευχαριστήσει αυτούς και κυρίως την εικόνα του. Μετά τις άκαρπες προσπάθειές του αποφασίζει να αφήσουν το σπίτι που νοικιάζουν, οπως και πολλές ανέσεις τους, και να μετακομίσουν σε μία κατώτερη γειτονιά, το El Carmel. Η γυναίκα του (Ruth Díaz) ξεκινάει πάλι να εργάζεται και ο γιος του μεταφέρεται απο το ιδιωτικό σχολείο στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς. Αρνούμενος να αποδεχτεί την νέα κατάσταση των πραγμάτων, ο Javier παρακολουθεί τους νέους ενοίκους του παλιού του σπιτιού. Πιάνοντας φιλίες με τον νέο ένοικο του σπιτιού, μαθαίνει τα πάντα για τη ζωή του. Στην εξέλιξη του “The Occupant” όλο αυτό θα οδηγήσει τον πρωταγωνιστή σε αποτρόπαιες πράξεις και θλιβερά γεγονότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Plot clue: Σημαντικό ρόλο στην κατανόηση του χαρακτήρα του Javier παίζει η σχέση του με το αυτοκίνητό του, που είναι ό,τι του έχει απομείνει απο την παλιά του ταυτότητα.

the occupant, netflix

Συμπερασματικά

Το “The Occupant” κατατάσσεται στα είδη του θρίλερ και δράματος. Μιλάει για το φθόνο και τη ζήλια – για συναισθήματα που κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν, όταν ο κόσμος τους καταρρέει κι όταν αλλάζουν αυτά που είχαν ως δεδομένα. Η ροή της ταινίας χτίζεται βαθμιαία και η εξέλιξη των χαρακτήρων διακιολογείται μέσα απο τα γεγονότα. Το φινάλε είναι δυνατό και απρόβλεπτο, μια και ο μέσος άνθρωπος δεν θα έκανε τις επιλογές του πρωταγωνιστή. Με κοινωνικό περιεχόμενο, που δείχνει πόσο εύκολο είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά να παρεκκλίνει του κανονικού και πώς ο άνθρωπος γίνεται άλογο ον σε στιγμές δευτερολέπτου. Μια τηλεταινία που αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία.  

Βαθμολογία IMDB: 6.4/10

Μπορείτε να δείτε το trailer της τηλεταινίας εδώ:

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κυριακή Ζούλη

Ό,τι πω μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;