The Witcher: ο ερεβώδης θρύλος του Geralt of Rivia

Εν μέσω ενός ψευδο-μεσαιωνικού, ζοφερού κόσμου, ονόματι Continent, ξεδιπλώνεται ο θρύλος του Geralt of Rivia (Henry Cavill). Ένας Witcher με υπεράνθρωπες δυνάμεις και ικανότητες, που περνάει τις μέρες του μισθοφορικά κινηγώντας και σκοτώνοντας τέρατα. Ταυτόχρονα ξετυλίγεται η ιστορία της Ciri (Freya Allan), της πριγκίπισσας του βασιλείου της Cintra, της οποίας το πεπρωμένο είναι – κατά τα ιδιότροπα έθιμα του Continent – συνυφασμένο με αυτό του Geralt. Κεντρικό ρόλο στη σειρά έχει, επίσης, ο χαρακτήρας της Yennefer (Anya Chalotra), μιας αναδυόμενης πανίσχυρης μάγισσας. Οι ιστορίες των τριών χαρακτήρων διαδραματίζονται σε διαφορετικό σημείο στον χρόνο η κάθε μία, για να συγκλίνουν στο τέλος.

Witcher
Πηγή εικόνας: kg-portal.ru

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η πλοκή του Witcher κινείται άλλοτε βασανιστικά αργά και άλλοτε ασφυκτικά γρήγορα. Στα πρώτα 7 επεισόδια δεν φαίνεται να υπάρχει ορισμένος κατευθυντήριος άξονας, ή ένας στόχος προς τον οποίο οδεύει η δράση. Πρόκειται περισσότερο για ένα συνονθύλευμα μικρότερων πλοκών και περιπετειών. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται, εν μέρει, στο ότι τα βιβλία του Andrzej Sapkowski, στα οποία είναι βασισμένη η σειρά αποτελούν συλλογές μικρών ιστοριών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι τα βιβλία ενέπνευσαν τη δημιουργία μιας σειράς από video games, οι φαν των οποίων αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού της σειράς. Η σκηνοθέτις (Lauren Schmidt Hissrich) και η υπόλοιπη παραγωγή φαίνεται να το έλαβε υπόψιν, καθώς η σειρά βασίζεται στην προϋπάρχουσα γνώση των θεατών της. Περιλαμβάνει ένα ευρύ σύνολο από χαρακτήρες και τοποθεσίες. Μερικές φορές είναι απαιτητικό όσον αφορά τις διαφορετικές χρονικές αλληλουχίες, οι οποίες είναι, ωστόσο, μια εύστοχη προσθήκη.

Witcher
Πηγή εικόνας: redanianintelligence.com

Δυστυχώς η σειρά δεν πρόλαβε να παρουσιάσει κάποια σημαντική εξέλιξη χαρακτήρων στην πρώτη της σεζόν. Ο Geralt, όντας ήδη ολοκληρωμένος Witcher με δεκάδες χρόνια εμπειρίας, όπως είναι φυσικό, παραμένει ένας στάσιμος χαρακτήρας. Η Ciri δεν προλαβαίνει να εξελιχθεί σημαντικά εντός των 8 επεισοδίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, παραμένει ένα αθώο αλλά έξυπνο κορίτσι, το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τους (σε μεγάλο βαθμό αγνώστων κινήτρων) διώκτες της. Αξιόλογη είναι, παρόλα αυτά, η εξέλιξη της Yennefer, της οποίας την πορεία παρατηρούμε εξολοκλήρου, από τις ταπεινές της καταβολές, έως και την ανέλιξή της στην ισχυρότερη μάγισσα της εποχής της.

Πηγή εικόνας: naekranie.pl

Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Το Witcher, παρά τα ελαττώματά του, χτίζει το τοπείο για μια πολύ δυνατή δεύτερη (ή και τρίτη) σεζόν. Εισάγει τρεις πολλά υποσχόμενους πρωταγωνιστές, αλλά και αρκετούς ενδιαφέροντες δευτερεύοντες χαρακτήρες. Βασιλικές οικογένειες και ένα μεγάλο καστ μαγισσών στο πλευρό τους. Γυναικείες φυλές πολεμιστριών (Δρυάδες). Ένας πλήρως αναχρονιστικός βάρδος που ακολουθεί παντού τον Geralt. Ψίθυροι σχετικά με την ύπαρξη άλλων Witchers. Και βέβαια ένα τεράστιο μυστήριο γύρω από το παρελθόν, το μέλλον και την ίδια τη φύση της Ciri. Ο πρώτος κύκλος θέτει πολλά ερωτήματα, η απάντηση των οποίων έχει τη δυνατότητα να απογειώσει τον δεύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Witcher είναι μουσικά επενδυμένο με ένα μαγευτικό soundtrack, σε απόλυτη αρμονία με την αισθητική και το ύφος της σειράς. Συναγωνίζεται ή και ξεπερνάει παρόμοια, όπως αυτό του Game of Thrones. Τη μουσική έχουν συνθέσει οι Sonya Belousova και Giona Ostinelli. Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ.

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι τα εκπληκτικά κοστούμια με τα λαμπερά, έντονα χρώματα και τα ψυχεδελικά prints, τα οποία αρμόζουν ιδανικά σε κάθε χαρακτήρα και στο ταξίδι του.

Witcher
Πηγή εικόνας: bright.nl

Συμπέρασμα

Εν τέλει η μυθολογία και τα origin stories, έκαναν το Witcher να αναπηδά ξανά και ξανά στο μυαλό μου, καιρό αφότου το είδα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να θέλω να διαβάσω τα βιβλία, καθώς περιμένω τη δεύτερη σεζόν. (Η οποία θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021). Πρόκειται για έναν κόσμο που σε μαγνητίζει, είτε με τους ποικίλους χαρακτήρες του, είτε με τη μουσική και τα κοστούμια του είτε με το γενικότερο κόνσεπτ. Σίγουρα αξίζει τον χρόνο σου. Ειδικά αν είσαι φαν του είδους της φαντασίας και αναζητάς την επόμενη σειρά μετά το Game of Thrones ή το Disenchantment.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χαρά Παπαδάτου

Φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Αγαπημένοι της σκηνοθέτες ο Jim Jarmusch και ο Gaspar Noé. Aγαπημένος συγγραφέας ο Burroughs. Από μουσική, ακούει πολλή post-punk και indie, με αρκετή shoegaze και δόσεις stoner. Την βασανίζουν οι ερμηνείες του πίνακα The Garder of Earthly Delights.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;