Ας δούμε τι προσφέρει η νέα σεζόν του The Umbrella Academy και με ποιούς τρόπους εξελίσσει το “σύμπαν” της σειράς!

Η πολυαγαπημένη οικογένεια επέστρεψε… στο παρελθόν. Τα αδέρφια Hargreeves βρίσκουν τον εαυτό τους στη ταραγμένη δεκαετία του ’60. Και εμείς είμαστε εδώ για να απολαύσουμε την περιπέτεια τους.

 

Πίσω στη δεκαετία του ’60…

Ο 2ος κύκλος του The Umbrella Academy δεν ασχολείται με εισαγωγές και φλυαρίες και ξεκινάει κατευθείαν απο το σημείο που τελείωσε η 1η σεζόν. Ο “Πέντε” αφού συγκεντρώνει όλα του τα αδέρφια πραγματοποιεί ένα άλμα στον χρόνο. Συγκεκριμένα πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Λόγω λάθους όμως, ο “Πέντε” καταφέρνει να τους στείλει στο ίδιο ακριβώς σημείο… αλλά, όχι την ίδια ημερομηνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτσι λοιπόν, το κάθε ένα απο τα αδέρφια Hargreeves έχει προλάβει να στήσει εκ νέου τη ζωή του σε αυτή τη δεκαετία.

  1. Η Allison έχει παντρευτεί και ασχολείται ενεργά με τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, σε μια εποχή όπου ο ρατσισμός είναι ένα απο τα μεγάλα “αγκάθια” των Ηνωμένων Πολιτειών.

2. Ο Luther πυγμαχεί σε αγώνες που ελέγχει ο υπόκοσμος του Ντάλας – στον οποίο ανήκουν και ιστορικά πρόσωπα.

3. Ο Klaus σχεδόν ακούσια, έχει γίνει θρησκευτικός ηγέτης με δική του αίρεση.

4.Ο Diego έχει μπει σε φρενοκομείο, καθώς οι θεωρίες του περί μελλοντικής δολοφονίας του John Kennedy δεν βρίσκουν και ιδιαίτερη απήχηση.

5. Η Vanya έχει πάθει ολική αμνησία και την φροντίζει μια μεσοαστική οικογένεια.

Οπότε, ο “Πέντε” έχει το καθήκον να μαζέψει την οικογένεια του και να προλάβουν μια ακόμη επικείμενη αποκάλυψη.

 

Η Ακαδημία της Ομπρέλας και τα χρονικά παράδοξα

Η 2η σεζόν του The Umbrella Academy ασχολείται κυρίως με το ταξίδι στον χρόνο. Απο αυτό και μόνο το γεγονός, μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα υπάρχουν κάποιες … σεναριακές επιπλοκές. Οι πρωταγωνιστές κάνουν άλματα στον χρόνο, συναντούν παλιούς και νέους “εαυτούς” τους, αλλά και οικεία πρόσωπα. Αν πάρει κάποιος λοιπόν το σενάριο και το αναλύσει σπιθαμή προς σπιθαμή, πιθανότατα να βρεί πολλές ατασταλίες.

Το θέμα όμως είναι οτι  καταστάσεις, γεγονότα και πρόσωπα “δένουν” με πολύ έξυπνο τρόπο, που οι προαναφερθείσες ατασθαλίες φαντάζουν σταγόνα στο νερό. Εξάλλου ποια σπουδαία σειρά και ταινία, που ασχολήθηκε με το time travel δεν είχε σεναριακά κενά; Σχεδόν καμία.

Μέσω λοιπόν του ταξιδιού στον χρόνο, οι σεναριογράφοι του The Umbrella Academy έχουν την ευκαιρία να “ξεκλειδώσουν” νέες πόρτες για τη σειρά. αλλά και να κλείσουν παλιότερες. Στη νέα σεζόν μαθαίνουμε για το παρελθόν παλιών χαρακτήρων και τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες καταστάσεις έγιναν αυτές που ήταν στη 1η σεζόν.

Απο θέμα λογικής εξήγησης, δεν μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα απο τη 2η σεζόν. Αλλά ο χρόνος, που είναι η βασική ραχοκοκκαλιά του νέου κύκλου, δημιουργεί πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν μπορούμε παρά να απολαύσουμε.

Οι νέες καταστάσεις και οι νέοι κίνδυνοι

Δεν θα μπορούσε βέβαια απο τη 2η σεζόν του The Umbrella Academy να λείπει και ένας ανταγωνιστής, ένας villain που θα τοποθετεί την οικογένεια Hargreeves στην άκρη του ξυραφιού. Και εδώ έρχονται οι Σουηδοί, τρία αδέρφια-εκτελεστές που στάλθηκαν από την Επιτροπή, για να αντιμετωπίσουν τους Hargreeves. Όσον αφορά, τους Σουηδούς, δηλώνω λίγο απογοητευμένος. Ενώ αρχικά, φαίνεται ότι πρόκειται για ενδιαφέροντες νέους χαρακτήρες, στη συνέχεια ο μοναδικούς τους σκοπός είναι μόνο να εμφανίζονται, να πυροβολούς και να μην καταφέρνουν τίποτα. Αν και η συμβολή τους στην ιστορία είναι καθοριστικής σημασίας προς το τέλος της σεζόν, δεν μπορώ παρά να πω ότι περίμενα περισσότερα από τους Σουηδούς, οι οποίοι αν και έχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες στιγμές, δεν φτάνουν το “βάθος” που είχαν οι Hazel και Cha-Cha.

Εκτός όμως από τους Σουηδούς, έχουμε και κάποιους παλιούς γνώριμους ανταγωνιστές απο τη 1η σεζόν, χωρίς να αποκαλύπτουμε κάτι περισσότερο γι’ αυτούς, διότι θα θεωρηθεί spoiler. Ωστόσο  οι παλιοί αυτοί χαρακτήρες φέρνουν νέες καταστάσεις και μας συστήνουν σε νέα πρόσωπα, επεκτείνοντας και κάνοντας πιο ενδιαφέρον το σύμπαν του The Umbrella Academy.

Τελικά αξίζει η 2η σεζόν;

H νέα σεζόν του The Umbrella Academy εξελίσσεται σε όλα σχεδόν τα επίπεδα απο τη προηγούμενη σεζόν. Οι χαρακτήρες μας πηγαίνουν σε νέες καταστάσεις και εξελίσσονται με τρόπους που δεν περιμέναμε. Το ίδιο ισχύει και για το σενάριο, το οποίο χωρίς βέβαια να είναι τέλειο, καταφέρνει να φέρει τόσες ανατροπές, νέα δεδομένα και να επεκτείνει με φανταστικούς τρόπους τον κόσμο αυτό, που δεν μπορούμε παρά να το θαυμάσουμε.

Η 2η σεζόν του The Umbrella Academy είναι must-see για όλους τους λάτρεις της σειράς και αποτελεί ένα απο τα πιο δυνατά “χαρτιά” του Netflix αυτή τη στιγμή!

 


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Mε λένε Στέφανο Κυριαζίδη και σπουδάζω Κοινωνική Εργασία . Λατρεύω τις ταινίες , την μουσική , τα βιβλία , τις επιστήμες και οτιδήποτε μπορεί να μου προσφέρει γνώσεις . Έγινα αρθρογράφος για να εξασκήσω την γραφή μου, να μιλήσω για αυτά που μου αρέσουν και να κάνω τα μάτια του κόσμου να ματώσουν !!!