The Terror Infamy: Ο Τρόμος συνεχίζεται με άρωμα Ιαπωνίας

Εκεί που πιστεύαμε πως το The Terror είχε τελειώσει με την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου, μάθαμε πως συνεχίζεται. Ο 2ος όμως κύκλος που έκανε πρεμιέρα στις 12 Αυγούστου 2019 στο κανάλι AMC δεν αποτελεί συνέχεια του 1ου, παρά ακολουθεί τη δική του θεματολογία. Έτσι, από τις παγωμένες ερημιές του Αρκτικού Κύκλου και το αιμοδιψές Tuunbaq μεταφερόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή τη φορά ο τρόμος εισχωρεί στις ζωές των πρωταγωνιστών πιο ύπουλα και κρυφά, αλλάζοντας άρδην τις ζωές τους. Μπορεί τα στοιχεία της φύσης να μην είναι εναντίον τους, αλλά ο κίνδυνος καραδοκεί παντού και χτυπά με τρόπο που κανείς δεν περιμένει.

 

cdn.com
Πηγή: cdn.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Terror: Infamy


Ο 2ος κύκλος του The Terror περιστρέφεται γύρω από τη μαζική εκτόπιση της  ιαπωνικής κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών λίγο μετά την επίθεση της ιαπωνικής αεροπορίας στο Pearl Harbor στις 7 Δεκεμβρίου 1941. Συγκεκριμένα, παρακολουθούμε την οικογένεια Nakayama, η οποία μέσα στα βάσανα του πολέμου δείχνει να καταδιώκεται από υπερφυσικά όντα της ιαπωνικής παράδοσης.

Όλα ξεκινούν με την παράξενη όσο και ανατριχιαστική αυτοκτονία της Masayo Furuya στο Terminal Island της Καλιφόρνια. Αυτή η αυτοκτονία δεν είναι όμως παρά η αρχή του κακού, με τα «ατυχή» περιστατικά να διαδέχονται το ένα το άλλο. Πνιγμοί, τυφλώσεις και παρανοϊκές συμπεριφορές ταράζουν την οικογένεια Nakayama και άτομα του κοντινού τους περιβάλλοντος. Η εξήγηση στην οποία καταλήγουν οι παλαιότερες γενιές είναι μία: κάποιο πνεύμα έχει να ολοκληρώσει κάτι που άφησε πίσω… κι αυτό το κάτι είναι κατά πάσα πιθανότητα η εκδίκηση.

 bloody-disgusting.com, The Terror Infamy
Πηγή: bloody-disgusting.com

Ιστορικό πλαίσιο


Ο καινούριος κύκλος του The Terror, με τίτλο The Terror: Infamy, διαπλέκει πραγματικά γεγονότα με τη φαντασία. Από τη μια έχουμε τα υπερφυσικά όντα/πνεύματα που κατατρέχουν τους Nakayama και τους οικείους τους, στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης του φανταστικού, από την άλλη πραγματικά ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

Η φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά από μόνη της σκηνικό τρόμου για τους ήρωες της ιστορίας. Μετά την επίθεση στο Pearl Harbor το Δεκέμβριο του 1941, περίπου 110.000 με 120.000 άνθρωποι ιαπωνικής καταγωγής που ζούσαν στη Δυτική ακτή, ανάμεσά τους και όσοι ήταν πολιτογραφηθεί Αμερικανοί πολίτες, εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους. Με βάση το Εκτελεστικό Διάταγμα 9066 (19 Φεβρουαρίου 1942) εξουσιοδοτήθηκε από τον τότε Πρόεδρο των Η.Π.Α. Φράνκλιν Ρούσβελτ η απέλαση της ιαπωνικής αμερικανικής κοινότητας και ο εγκλεισμός της σε στρατόπεδα του εσωτερικού της χώρας.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα κοινωνικής απομόνωσης, εγκλεισμού και ρατσισμού, έρχεται να προστεθεί και ο υπερφυσικός τρόμος. Η βάση αυτού βρίσκεται στις ιαπωνικές ιστορίες φαντασμάτων, με πλάσματα όπως τα yurei και τα bakemono να παραμονεύουν στις σκιές χτυπώντας αλύπητα.

amcnetworks.com, The Terror: Infamy
Πηγή: amcnetworks.com

Το πνεύμα του κακού


Στα 2 πρώτα επεισόδια του The Terror: Infamy, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον η μυστηριώδης Yuko. Σε αντίθεση με το πρωτόγονο και αιμοδιψές Tuunbaq, η Yuko διαθέτει ανθρώπινη μορφή και μάλιστα τη μορφή μιας γοητευτικής μικροκαμωμένης Γιαπωνέζας.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Yuko είναι κατά πάσα πιθανότητα φάντασμα της ιαπωνικής παράδοσης. Έχει παραμείνει στον υλικό κόσμο και όταν ένας από τους χαρακτήρες της σειράς την αναγνωρίζει προσφωνώντας την με το όνομά της προτού αποτρελαθεί, τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα πράγματα είναι σκούρα. Δεν έχει φανερωθεί ποιος είναι ο σκοπός της ακόμη, μα όλα δείχνουν πως αυτός δεν είναι άλλος από την εκδίκηση.

Επίλογος


Η παρακολούθηση του The Terror: Infamy δεν απαιτεί να έχει δει κανείς το The Terror (2018). Οι δύο κύκλοι δεν έχουν κάποια άμεση σύνδεση μεταξύ τους, οπότε δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους ως προς την πλοκή.

Σύμφωνα όμως με τους δημιουργούς του 2ου κύκλου, υπάρχουν ομοιότητες. Η κυριότερη από αυτές είναι ότι και οι δύο κύκλοι «αφορούν μια ομάδα ανθρώπων σε ένα μέρος όπου δεν είναι καλοδεχούμενοι και ότι ο τρόμος είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης όσο και υπερφυσικής δραστηριότητας» (Woo).

The Terror Infamy: Trailer


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ματίνα Γρόλλιου

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;