Το Netflix φημίζεται για τις πρωτότυπες σειρές που προβάλλει. Έτσι και αυτή την φορά δεν μας απογοήτευσε. Στις οθόνες μας έφτασε η σειρά The Barrier (=ο φράχτης) ισπανικής παραγωγής με ένα αρκετά πρωτότυπο σενάριο. Ίντριγκες, προδοσίες, πολλά σκοτεινά μυστικά και η ανάγκη επιβίωση περιγράφουν με λίγα λόγια αυτά τα οποία  θα παρακολουθήσετε.

Η ΠΛΟΚΗ

Ισπανία 2045. Τα χρόνια πέρασαν, ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε και ένα δικτατορικό καθεστώς έχει καταλάβει την εξουσία στην Ισπανία. Η ζωή και πόσο μάλλον η επιβίωση των ανθρώπων πλέον είναι ένας διαρκής αγώνας. Μάλιστα η πρωτεύουσα της χώρας, η Μαδρίτη, χωρίστηκε σε δύο ζώνες μέσω ενός μεγάλου φράχτη. Στη μία ζώνη ζούνε οι πλούσιοι και οι πιο ευνοημένοι από το κράτος, ενώ παράλληλα στην άλλη ζώνη οι υπόλοιποι (οι μη έχοντες). Δυστυχώς αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ισπανία, καθώς εκείνη την περίοδο εξαπλώνεται και ένας μυστηριώδης ιός (σας θυμίζει κάτι;). Μέσα σε όλα αυτά μία οικογένεια προσπαθεί να μείνει ενωμένη στον αγώνα της επιβίωσης.

Το καστ της νέας σειράς έχει πλαισιωθεί από τον Unax Ugalde  που υποδύεται τον Hugo Mujic, την Olivia Molena, η οποία υποδύεται την Julia Pérez Noval. Επίσης συμμετέχουν η Eleonora Wexler που υποδύεται Alma López-Durán ,ο Abel Folk στον ρόλο του Luis Covarrubias αλλά και πολλοί άλλοι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πιο ενδιαφέρον και τρομακτικό χαρακτηριστικό της σειράς είναι ότι εμπεριέχει πολλά στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο. Μερικά από αυτά είναι ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος, μία πανδημία που σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους, η αναζήτηση του εμβολίου, o ρατσισμός (διαχωρισμός της χώρας σε δυο ζώνες). Επιπλέον οι ηθοποιοί Angela Molina και Olivia Molina που αναλαμβάνουν τους ρόλους μητέρας και κόρης για χάρη της ισπανικής σειράς είναι και στην πραγματικότητα μητέρα και κόρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ

Αν και η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριου του 2020, μόλις τον Σεπτέμβριο  πραγματοποίησε την παρθενική της εμφάνιση στο Netflix. Όντας σχετικά πρόσφατη σειρά δε γνωρίζουμε με ακρίβεια την απήχηση που έχει. Το μόνο που βλέπουμε είναι ότι τα σχόλια των τηλεθεατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter, είναι πολύ θετικά. Το κοινό σχολιάζει θετικά τους ηθοποιούς και τις ερμηνείες τους. Παρόλα αυτά εκφράζουν ανησυχίες για όσα προβάλλονται, καθώς δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα την οποία ζούμε.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ της σειρά εδώ:

To The Barrier σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σειρές του Netflix θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ τα επεισόδια της είναι σύνολο 13. Εάν προτιμάτε δραματικές σειρές επιστημονικής φαντασίας με ρεαλιστικά στοιχεία, βρήκατε την κατάλληλη!


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 3.8 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ονομάζομαι Άντζελα και σπουδάζω Δημοσιογραφία.Μου αρέσει να ασχολούμαι με κοινωνικά θέματα,θα παρατηρήσετε όμως ότι το περιεχόμενο των άρθρων μου είναι λίγο διαφορετικό,αφορά την Τηλεόραση.Ασχολούμαι με ψυχαγωγικά άρθρα,διότι πιστεύω ότι χρειάζεται να παίρνουμε μία ανάσα από την τεταμένη επικαιρότητα.