Τα φετινά midseason φινάλε ήταν το κάτι άλλο!

Τα φετινά midseason φινάλε τεσσάρων πολύ γνωστών σειρών βρήκαν το κοινό απροετοίμαστο. Ας τα θυμηθούμε λοιπόν, πριν αυτές επιστρέψουν στις οθόνες μας μετά τις γιορτές.

Οι δημιουργοί των τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν να παρουσιάζουν πολύ δυνατά midseason φινάλε, για να κάνουν το κοινό να αναμένει με αγωνία τη συνέχεια τους. Αυτή η στρατηγική ακολουθήθηκε και φέτος, με τα τελευταία επεισόδια τεσσάρων πολύ γνωστών τηλεοπτικών σειρών να τελειώνουν με cliffhanger και εντυπωσιακές και απροσδόκητες εξελίξεις που “έπαιξαν” με το μυαλό των θεατών, πριν το διάλειμμα των εορτών. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ένα recap των τελευταίων επεισοδίων του “The Flash“, του “The Walking Dead“, του “Gotham” και του φρέσκου “The Gifted“.


The Flash, Don’t Run

Μετά τα γεγονότα στην Earth-X, όλοι έχουν βρει την ηρεμία τους και ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Η φρεσκοπαντρεμένοι, Μπάρι και Άιρις, ανοίγουν τα δώρα του γάμου και οι υπόλοιποι μαλώνουν για τις χριστουγεννιάτικες διασκοσμήσεις. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν η Άμιουνετ απαγάγει την Κέιτλιν για να την βάλει να χειρουργήσει έναν τραυματισμένο metahuman. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Thinker απαγάγει τον Μπάρι μπροστά στην Άιρις και τον κρατάει φυλακισμένο στην κρυψώνα του. Η Κέιτλιν ανακαλύπτει ότι ο metahuman που επρόκειτο να χειρουργήσει έχει τη δυνατότητα να διαβάσει σκέψεις και έτσι μαζί καταφέρουν να αποδράσουν. Με τη σειρά του ο Μπάρι καταφέρνει να αποδράσει ρίχνοντας τον Thinker μέσα σε ένα ποτάμι.

Όλοι μαζί και πάλι λοιπόν, ετοιμάζονται να γιορτάσουν, ενώ η Κέιτλιν καλεί στο ρεβεγιόν και το νέο της φίλο, τον Ντομινίκ. Τότε, αποκαλύπτεται στο κοινό το πρώτο plot twist, ότι ο Ντεβό βρίσκεται στο σώμα του Ντόμινικ, τον οποίο η Άμιουνετ είχε πουλήσει πολύ πριν στον ίδιο τον Ντεβό. Όταν ο Μπάρι δέχεται μια ειδοποίηση ότι κάποιος είναι στο σπίτι τους, τρέχει να ελέγξει και τότε ο Ντεβό του τηλεφωνεί για να του πει ότι είναι μίλια μπροστά του. Ο Μπάρι ανακαλύπτει στο διαμέρισμα το άψυχο πρώην σώμα του Ντεβό, δολοφονημένο με ένα μαχαίρι που ο ίδιος είχε κάνει ανώνυμα δώρο στο ζευγάρι. Η αστυνομία χτυπάει την πόρτα και ο Μπάρι αποφασίζει να μη τρέξει και να αντιμετωπίσει τα γεγονότα ως Μπάρι ‘Αλεν και όχι ως Φλας. Το επεισόδιο τελειώνει με τη σύλληψη του που προϊδεάζει το κοινό για το μέλλον, στο οποίο ίσως δούμε γεγονότα από τα γνωστά κόμικ του Φλας με τίτλο “The Trial of The Flash“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


The Walking Dead, How It’s Gotta Be

Το κομμάτι του κοινού που δεν έχει αγανακτήσει ακόμα με τη σειρά, περίμενε πολύ καιρό για μία μάχη σώμα με σώμα του Ρικ με τον Νίγκαν και οι δημιουργοί της σειράς τους την χάρισαν. Άλλο όμως ήταν το γεγονός που άφησε ένα μεγάλο μέρος του κοινού ικανοποιημένο στο όγδοο επεισόδιο της όγδοης σεζόν. Αυτό δεν ήταν άλλο από την μόλυνση του Καρλ από την δαγκωνιά ενός walker. Στην προσπάθεια του να προστατέψει την Alexandria, ο Καρλ μολύνθηκε με τον θανατηφόρο ιό και το πιο πιθανό είναι να μας αφήσει σύντομα χρόνους. Ο γιος του Ρικ είναι ένας χαρακτήρας που επί σεζόν βασανίζει τους φαν με τα καπρίτσια του και τα προβλήματα που προκαλεί και η ιδέα ότι η σειρά θα απαλλαγεί από αυτόν ίσως δώσει ελπίδες και στους αρκετούς απογοητευμένους φαν που την έχουν παρατήσει εδώ και καιρό.


Gotham, A Dark Knight: Queen Takes Knight

Το γεγονός ότι ο Μπρους απέλυσε τον Άλφρεντ θα μπορούσε να θεωρηθεί μία αρκετά σοβαρή εξέλιξη για τη σειρά και θα ήταν αρκετή για ένα φινάλε μισής σεζόν. Ποιος όμως θα μας έλεγε ότι αυτή θα ήταν η λιγότερο σημαντική εξέλιξη του επεισοδίου κι εμείς θα τον πιστεύαμε; Η Σοφία Φαλκόνε αποκάλυψε το αληθινό της πρόσωπο και έδειξε πόσο αδίστακτη είναι. Εκτός από το γεγονός πως ότι συνέβη στα προηγούμενα επεισόδια ήταν μέρος του σχεδίου της, συμπεριλαμβανομένου και του Πιγκ, ο οποίος προσλήφθηκε από την ίδια για να δημιουργήσει χάος στις αστυνομικές τάξεις του Γκόθαμ, η Σοφία σκότωσε και τον ίδιο της τον πατέρα ο οποίος είχε επιστρέψει για να την επιπλήξει για τις πράξεις της. Επιπλέον, έχοντας τον Τζιμ ακριβώς στη θέση που ήθελε, αυτή του αρχηγού του αστυνομικού σώματος, και τον Πένγκουιν έγκλειστο στο Άρκαμ, δείχνει να μην έχει κανέναν αντίπαλο και να είναι δέκα βήματα μπροστά απ’ όλους. Τέλος, ο Πένγκουιν ανακαλύπτει ότι ο γείτονας του στο Άρκαμ δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο των φαν, Τζερόμ. To πιθανό team-up Πένγκουιν-Τζερόμ θα έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα στα επερχόμενα επεισόδια.


The Gifted, eXploited

Το “The Gifted” μπορεί να μην βρίσκεται στα επίπεδα των σειρών του MCU, όμως το Fox έχει κάτι τρομερή δουλειά στη συγκεκριμένη σειρά η οποία είναι πολλά υποσχόμενη για το μέλλον. Ως αποτέλεσμα αυτού, το επεισόδιο πριν το break ήταν πραγματικά τρομερό. Αρχικά τα αδέρφια Στράκερ (Φένρις) αναγκάζονται από τον Δρ. Κάμπελ να κάνουν μία επίδειξη των δυνάμεων τους αφού ο ίδιος σκοτώνει τη Σόνια μπροστά στα μάτια τους και απειλεί να σκοτώσει και την Κλαρίς. Όταν ο πράκτορας Τέρνερ καταλαβαίνει ότι οι Trusk Industries δεν είναι ασφαλές μέρος για τους μεταλλαγμένους, αποφασίζει να τους μεταφέρει πίσω στις Sentinel Services. Οι ομάδα των μεταλλαγμένων αποφασίζει λοιπόν, να τους διασώσει κατά τη μεταφορά, αλλά τότε όλοι μαθαίνουμε για ποιο λόγο η Έσμε ήταν τόσο ύποπτη στα προηγούμενα επεισόδια.

Αφού αφήνει αναίσθητο τον Μάρκος, επιτίθεται μόνη της στο κομβόι της μεταφοράς και εμείς μαθαίνουμε το πραγματικό εύρος των δυνάμεων της. Ενώ τόσο καιρό πιστεύαμε ότι απλά διαβάζει σκέψεις, αποδεικνύεται ότι μπορεί να ελέγξει και να χειραγωγήσει τα μυαλά των υπολοίπων. Έτσι σκοτώνει με φρικτό τρόπο όλους τους πράκτορες, εκτός από τον Τέρνερ, και ελευθερώνει τους φυλακισμένους μεταλλαγμένους. Μεταξύ αυτών και οι δύο ίδιες αδερφές της, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για τις τρεις γνώριμες στο κοινό αδερφές στα κόμικς των X-Men, γνωστές με το παρατσούκλι “Stepford Cuckoos”. Η Έσμε σίγουρα δεν είναι με το μέρος των καλών, ωστόσο έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα την αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι μεταλλαγμένοι και το ποια θα είναι η απάντηση του πράκτορα Τέρνερ στην επίθεση της.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Χριστακίδης

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση την αθλητική δημοσιογραφία και με στόχο να γίνει αθλητικός συντάκτης, αν τον αφήσουν οι σειρές και οι ταινίες. Αγαπάει ιδιαίτερα τα ταξίδια, το μπάσκετ και τα λογοπαίγνια. Αγαπημένη Τηλεοπτική Σειρά: Sons of Anarchy- Αγαπημένη Ταινία: Lord of the Rings-The Two Towers- Αγαπημένο Quote: “All we have to decide is what to do with the time that is given to us”

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;