The Slap: Μια δυσλειτουργική οικογένεια

Μιλώντας με άλλους ανθρώπους για το The Slap εισπράττεις μια σειρά από απαντήσεις για το τι πιστεύει ο καθένας. Υλάρχει, όμως, μια κοινή άποψη που μοιράζονται πολλοί, ότι ο συγγραφέας Χρήστος Τσιόλκας έγραψε ένα φοβερά καλό βιβλίο, αν και κάπως φλύαρο, όσον αφορά τις οικογενειακές εντάσεις. Βλέποντας τη σειρά, ένα πράγμα που κάνει μεγάλη εντύπωση στον θεατή είναι το αίσθημα ότι θα μπορούσε να βρίσκεται και αυτός σε κάποια παρόμοια κατάσταση, αν ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

The Slap
themoviedb.org

Η σειρά ακολουθεί έναν άνθρωπο που ονομάζεται Hector, έναν οικογενειάρχη που έχει σχέση με την έφηβη υπάλληλο της συζύγου του, της Aisha (Sophie Okonedo). Την ημέρα των γενεθλίων του, ενώ γίνονταν 40 χρονών, εμφανίζεται ολόκληρη η οικογένειά του για το πάρτι γενεθλίων,  συμπεριλαμβανομένης και της νεαρής ερωμένης του, Connie (Sophie Lowe). Η γιορτή τερματίζεται απότομα, όταν ο αδελφός του Hector, ο Harry (Alex Dimitriades) χαστουκίζει τον Hugo, ένα παιδί που δεν είναι δικό του.

Ο Hugo είναι το παιδί της Rosie (Melissa George), η οποία ακόμα τον θηλάζει αν και είναι 5 χρονών και του Gary (Anthony Hayes). Το ζευγάρι κάνει σχέδια για να κάνει μήνυση εις βάρος του πλούσιου, αυτοδίδακτου επιχειρηματία Harry. Κάπως έτσι, ολόκληρη η δομή της οικογένειας αρχίζει να καταρρέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Slap
screenaustralia.gov.au

Ο Jonathan LaPaglia παίζει τον Hector στου οποίου το πάρτι γενεθλίων βρίσκεται η ευκαιρία για το χαστούκι. Ο LaPaglia αποκαλεί την ιστορία «πολωτική» και λέει επίσης ότι το μυθιστόρημα του Τσιόλκα έχει περίπλοκους χαρακτήρες οι οποίοι αν και είναι καλοί άνθρωποι, καταλήγουν να κάνουν πραγματικά αηδιαστικά πράγματα ο ένας στον άλλο.

Ένα χαρακτηριστικό για το γράψιμο του Τσιόλκα είναι ότι κανένας χαρακτήρας δεν είναι απολύτως συμπαθής, ούτε αποθαρρυντικός. Όταν η Rosie πηγαίνει στην αστυνομία επειδή ο γιος της, Hugo, χαστουκίστηκε στο πρόσωπο από τον Harry, δεν μας κάνει να την συμπαθήσουμε, αλλά όταν ρωτάει τον Harry αν χτυπάει επίσης τη σύζυγό του, οι θεατές “χαστουκίζονται” με την απάντηση σε μια ερώτηση που μόνο αυτή ήταν αρκετά γενναία για να ρωτήσει. Και η απάντηση ήταν ότι ναι, το κάνει.

The Slap
imdb.com

Το ABC ξεκίνησε την προώθηση για το The Slap ρωτώντας με ποιου το μέρος βρίσκεται ο κόσμος διεξάγοντας δημοσκόπηση μετά από κάθε επεισόδιο. Αλλά είναι το The Slap πραγματικά τόσο αμφιλεγόμενο;

Νομίζω ότι το χτύπημα ενός παιδιού είναι μια καταδικαστέα πράξη. Πιστεύω, επίσης, ότι ο Hugo έπρεπε να πειθαρχηθεί εκείνη την ημέρα, σίγουρα με κάποιον άλλο τρόπο, γιατί ήταν εντελώς εκτός ελέγχου. Νομίζω ότι ο Χάρι έχει μια επικίνδυνη ιδιοσυγκρασία και πολλά νεύρα, που θα πρέπει να μάθει να ελέγχει.

Το συμπέρασμα είναι ότι κανείς τους δεν συμπεριφέρθηκε πολύ καλά σε όλα αυτά.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Λάζαρος Φραγγίδης

Δηλώνω παθιασμένος με οποιαδήποτε μορφή τέχνης από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Λατρεύω ταινίες, σειρές και διάβασμα. Αγαπώ τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς και δεν θέλω κοντά μου κάτι απιονισμένους/ες κύριους/ες. Τέλος να ξέρετε για έμενα ότι μπορώ να σας μιλώ μέχρι το τέλος του κόσμου για κάτι που μου αρέσει και να μαγειρεύω

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;