The Walking Dead: Εντυπώσεις της όγδοης σεζόν

Σεζόν ήταν αυτή και πέρασε. Άλλος ένας κύκλος του Walking Dead έκλεισε και μας άφησε με διάφορες εντυπώσεις. Aς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η όγδοη σεζόν κινήθηκε πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη, μπολιασμένη ωστόσο με κάποιες σημαντικές εξελίξεις. Κυρίως είδαμε την αέναη μάχη ανάμεσα στην ομάδα του Rick και τους Saviors. Κυνηγητό, πυροβολισμοί και το σκληρό παιχνίδι επιβίωσης ανάμεσα στις ομάδες του Rick και του Negan συνεχίστηκε για τρίτη σεζόν σερί. Η “Νιγκανιάδα” του Walking έφτασε στο αποκορύφωμά της με άγριες προθέσεις κι από τις δύο πλευρές και κάπου εκεί σε δεύτερο πλάνο τα ζόμπι. (Φυσικό όταν μία σειρά έχει περιορισμένη θεματολογία, να το γυρίσει στην μάχη της επιβίωσης των κατά τόπων κοινοτήτων. Το ερώτημα όμως είναι ένα-Μέχρι πότε;).

Rick και Νegan ήρθαν αντιμέτωποι τόσες φορές εκφράζοντας το μίσος τους ο ένας για τον άλλον. (Λες και δεν είχαν τόσες ευκαιρίες τρεις σεζόν τώρα για να το ξεκαθαρίσουν μια και καλή).  Ώσπου ο Negan κατατροπώθηκε. Άλλοι χαρακτήρες δεν ήρθαν αντιμέτωποι μόνο με τους Saviors αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό όπως ο Morgan, ο Eugene, ο Ezekiel, η Michone κ.ά. Ωστόσο και παλιοί πιο γνωστοί μας χαρακτήρες φάνηκαν να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους. Να τελειώσουν μια και καλή με τον εχθρό και να δημιουργήσουν μία κοινωνία που θα ακμάσει (Daryl, Maggie, Carol, Jesus).

Παρόλο που πολλά επεισόδια δεν είχαν καταιγιστικές εξελίξεις, η σεζόν κατά την άποψή μου χαρακτηρίζεται από δύο στοιχεία: την απώλεια του Carl κι ό,τι αυτή επέφερε και τα διαφορετικά κίνητρα στην ηγεσία των ομάδων. Για το πρώτο, όπως ξέρουμε κι από τα comics, ήταν να συμβεί κάποια στιγμή. Όσο κι αν πάλεψε ο Rick τόσες σεζόν για να προστατέψει τον Carl, τελικά δεν τα κατάφερε και μολύνθηκε από τον ιό των walkers. Μία εξέλιξη που έκανε τον πρώτο να αναθεωρήσει και να δώσει τόπο στην οργή. Διαβάζοντας το γράμμα που του άφησε ο γιός του, μαλάκωσε τόσο που στο τέλος άφησε τον Negan να ζήσει με την αγαπημένη του Lucile (ναι το ρόπαλο!) θέλοντας να δημιουργήσει μία ιδανική κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δεύτερο δεν ήταν από την αρχή ξεκάθαρο αλλά σταδιακά φάνηκε κι από τις δύο πλευρές (Saviors κι ομάδα του Rick). Στους Saviors πολλές φορές υπήρξαν τάσεις διάλυσης. Όσες φορές έλειπε ο Nigan, ο Simon προσπαθούσε να αναδειχθεί ως το νέο αφεντικό. Ωστόσο κι ο Ezekiel έκανε την ανατροπή που φάνηκε στο τέλος της σεζόν και τελικά δεν ήταν τόσο με τον Nigan όσο πιστεύαμε αλλά κι ο Dwight.

Από την άλλη στην ομάδα του Rick δεν ήταν λίγες οι φορές που σημαντικοί χαρακτήρες διαφώνησαν ως προς το πως να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη ομάδα. Ο Daryl ήρθε αντιμέτωπος με τον Rick για αυτόν τον λόγο. Στο τέλος βέβαια είδαμε ότι κι άλλοι χαρακτήρες διαφωνούν με τον νέο δρόμο που θέλει να χαράξει ο δεύτερος. Οι Maggie, Jesus και Daryl φαίνεται να συμμαχούν για να ξεκάνουν τον Negan στον οποίο ο Rick επέτρεψε να ζήσει. Τα πιο πολλά κίνητρα τα έχει η Μaggie καθώς ο ίδιος είχε σκοτώσει τον άντρα της Glenn.

Oδεύουμε για νέα σεζόν του Walking Dead

Και κάπου εδώ κλείνει η φετινή σεζόν του Walking Dead. Η σειρά φυσικά έχει ανανεώσει για ένατη και μάλλον και για παραπάνω σεζόν. Όλα αυτά ενάντια σε όσους πιστεύουν ότι έχει παρατραβήξει τηλεοπτικά καθώς όχι μόνο έχει χάσει το στοιχείο έκπληξη των ζόμπι αλλά φαίνεται να έχει κουράσει και μερίδα των τηλεθεατών. (Φυσικό κι η τηλεθέαση που έχει ξεφουσκώσει). Τί γεύση μας άφησε η σεζόν; Πολύ κακό για το τίποτα αφού ο κακός συνεχίζει κι υπάρχει. Τί έχουμε να περιμένουμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα; Τίποτα τόσο συγκεκριμένο. Μόνο πως θα εξελιχθούν τα αντιμαχόμενα κίνητρα των πρωταγωνιστών και πως θα προχωρήσει η κοινότητα με την προσθήκη των Saviors σε αυτήν.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γιάννης Κωστίκας

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ. Το διάβασμα και η συγγραφή κειμένων είναι ανάμεσα στα ενδιαφέροντά μου. Φανατικός σειρών και ταινιών κυρίως ξένων παραγωγών. Επιπλέον με ενδιαφέρει να ενημερώνομαι για ότι τρέχει στην επικαιρότητα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;