Jessica Jones Season 2: Εντυπώσεις και σχόλια!

Jessica Jones

Jessica Jones is finally back! Στις 8 του Μάρτη, έκανε πρεμιέρα ο δεύτερος κύκλος της σειράς στον οποίο είχαμε ήδη αναφερθεί εδώ, στο MAXMAG. Κι η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε με ανυπομονησία τα νέα επεισόδια γιατί η πρώτη σεζόν ήταν μία από τις καλύτερες που έχουμε δει σε superhero σειρά! Τι όμως έγινε με τη δεύτερη; Με μια φράση θα πω: It’s not looking good, guys! Αλλά, θα σας το αναλύσω. Μην σας αφήσω έτσι, με την περιέργεια! Α! Και φυσικά, προσοχή στα SPOILERS! Θα προσπαθήσω να τα αποφύγω όσο μπορώ αλλά γενικά εισέρχεστε με δική σας ευθύνη.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, ο δεύτερος κύκλος της Jessica Jones είναι τα πρώτα νέα επεισόδια που βλέπουμε με κάποιον από τους πρωταγωνιστές των Defenders. Μετά την crossover σειρά του Netflix με τους Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones και Iron Fist, η γυναίκα της παρέας είναι αυτή που έφτασε πρώτη ξανά στις οθόνες μας. Οπότε λογικό θα ήταν να περιμέναμε κάποια αναφορά στα γεγονότα της μίνι σειράς! Κάποια επιρροή που να είχε όλο αυτό στη ζωή της Jessica… Άλλωστε, θα ήταν αναμενόμενο να έχει επηρεαστεί και ψυχολογικά από τον υποτιθέμενο θάνατο του Daredevil, με τον οποίο δημιούργησε μια τρόπω τινά φιλική σχέση! Ωστόσο, απ’ όλα αυτά, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Η ιστορία της Jessica Jones στο δεύτερο κύκλο συνεχίζει, αγνοώντας εντελώς τα γεγονότα του Defenders και ξεκινά με τη Jessica να αντιμετωπίζει ακόμη τις συνέπειες της ιστορίας με τον Killgrave, όπως αυτή τελείωσε στον πρώτο κύκλο. Οπότε; “Everything in Marvel is connected” και καλά…

Jessica Jones

Speaking of Killgrave, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του δεύτερου κύκλου ήταν η απουσία ενός ικανού villain. Σε αντίθεση με τον Killgrave και τον εξαιρετικά ταλαντούχο David Tennant που τον ενσάρκωσε, τα νέα επεισόδια κυλούσαν χωρίς να υπάρχει κάποιος κεντρικός κακός καθώς εξερευνήθηκε το πιο μακρινό παρελθόν της Jessica και κυρίως ό,τι είχε να κάνει με την οικογένειά της και το πώς απέκτησε τις δυνάμεις της. Απαραίτητο κομμάτι για έναν χαρακτήρα, δε λέω! Και μάλιστα, ένα από τα καλύτερα σημεία της σεζόν ήταν το επεισόδιο όπου είδαμε τη ζωή της Jessica, πριν συναντήσει τον Killgrave, και μάθαμε περισσότερα για το backstory της. Ωστόσο, ο Tennant ήταν από τα δυνατότερα σημεία του πρώτου κύκλου και έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια. Τον πήχη όμως φέτος δεν τον πιάσαμε ποτέ! Ασχέτως της μικρής εμφάνισης του Tennant σε ένα από τα καινούρια επεισόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση με τον Killgrave, όπου ήταν η κάπως κλασσική “καλός εναντίον κακού” μάχη, η ιστορία αυτή τη φορά κινήθηκε σε πιο γκρι “περιοχές” κι εστίασε περισσότερο στο κομμάτι “τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο”. Κι αυτό αφορούσε τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και τους νέους “αντιπάλους” τους. Η “ηθική πυξίδα” πηγαινοερχόταν πέρα δώθε για όλους καθώς κανείς δεν ήταν αποκλειστικά καλός ή κακός. Όλοι οι χαρακτήρες, παλιοί και νέοι, είχαν να απαριθμήσουν τόσο επιτεύγματα όσο και ατοπήματα!

Jessica Jones

Η παραπάνω πληροφορία θα υποδείκνυε μια σημαντική δουλειά στην εξέλιξη των χαρακτήρων, κάτι που όμως δεν ισχύει. Υπήρχαν γενικά αλλαγές στις ζωές των Jessica, Trish, Malcom και Jeri αλλά οι αλλαγές αυτές ήταν, σε ορισμένες περιπτώσεις, εντελώς αδικαιολόγητες. Και ναι, Trish! Μιλάω ξεκάθαρα κυρίως για σένα. Το πώς ο πιο νορμάλ χαρακτήρας της πρώτης σεζόν κατάφερε να γίνει ο πιο κατεστραμμένος στη δεύτερη, ακόμη προσπαθώ να το κατανοήσω. Όλο αυτό, σε συνδυασμό με τις παράλληλες ιστορίες των χαρακτήρων που ήταν εντυπωσιακά ασύνδετες από το κεντρικό story, δημιούργησαν ένα απογοητευτικό συνολικό αποτέλεσμα, ειδικά συγκριτικά με τον πρώτο κύκλο. 

Jessica Jones

Για να διευκρινίσω όμως καλύτερα την άποψή μου, δεν είναι ότι δε μου άρεσε. Αν μη τι άλλο, η Jessica Jones είναι αγαπημένος χαρακτήρας κι η Krysten Ritter πάντοτε με εκπλήσσει ευχάριστα στο πόσο καλό μπορεί να ενσαρκώσει μια τόσο badass, φουλ στα ψυχολογικά τραύματα γυναίκα που τη διακατέχει όμως μια έντονη επιθυμία να βοηθά τους άλλους γύρω της. Κι ας μη το δείχνει τόσο εκφραστικά ως χαρακτήρας. Επιπλέον, παρά την χαρακτηριστικά αργή της εξέλιξη, η δεύτερη σεζόν είχε καλές σκηνές δράσης κι ορισμένα αξιοσημείωτα twists που “ανέβασαν” λίγο την ταχύτητα. Και τέθηκαν οι βάσεις για έναν αρκετά διαφορετικό τρίτο κύκλο, αν ανανεωθεί φυσικά η σειρά. Ωστόσο, όταν έχεις στο ενεργητικό σου έναν εξαιρετικό πρώτο κύκλο, υπάρχει δυστυχώς πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην καταφέρεις να αντεπεξέλθεις στο δεύτερο. Κι αυτό ακριβώς έγινε στην περίπτωση αυτή! Όσο ευχάριστα κι αν είδαμε τη συνέχεια της ιστορίας της Jessica, η παράλειψη του συγκεκριμένου κομματιού ίσως να ήταν τελικά καλύτερη κίνηση σεναριακά… Αλλά αυτό είναι κάτι το εντελώς υποκειμενικό!

Εσείς τι γνώμη έχετε;

Πηγή: TV & CINEfeel

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στάθης Ιωάννου

Little info about Stathis: Κλείδωσέ τον σε σε ένα δωμάτιο με μια τηλεόραση, μια τεράστια βιβλιοθήκη και απεριόριστο φαγητό και παράπονο δε θα 'χει!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;