Good Girls: Ή και όχι

Τον Φεβρουάριο του 2018 το NBC έφερε στην μικρή οθόνη μια καινούργια σειρά, το Good Girls, που σύντομα βρήκε διανομή σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του Netflix. Πρωταγωνιστούν η Christina Hendricks από το Mad Men, η Mae Whitman που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την ταινία The DUFF και η Retta. Η σειρά έχει ανανεωθεί για ακόμη έναν κύκλο (τουλάχιστον).

Τρεις μητέρες από το Detroit έρχονται αντιμέτωπες με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους και προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν. Σύντομα βρίσκονται σε αδιέξοδο και αποφασίζουν να κάνουν κάτι ακραίο για να εξασφαλίσουν το καλό των οικογενειών τους, να ληστέψουν ένα supermarket. Αν και η ληστεία φαίνεται επιτυχημένη σύντομα θα ανακαλύψουν ότι άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.

Η σειρά προσπαθεί να θέσει κάποια σημαντικά ερωτήματα τόσο με το τι μπορεί να κάνει ένας «καλός άνθρωπος» για να βοηθήσει την οικογένειά του όσο και στο κατά πόσο οι πράξεις μας καθορίζουν το ποιόν μας. Κάθε γυναίκα ακολουθεί έναν διαφορετικά δρόμο και η ζωή της σημαδεύεται από τους άλλους, όμως δείχνουν έμπρακτα την αγάπη προς τα παιδιά τους και την φιλία τους. Επιπλέον, καταφέρνει να δώσει μια εικόνα της σημερινής κοινωνίας και των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη γυναίκα.

Image result for good girls 2018 gif

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρά τα προβλήματα και την σοβαρότητα των συνθηκών στην σειρά επικρατεί μια ανάλαφρη διάθεση που κάνει τα επεισόδια να περνούν γρήγορα και ευχάριστα. Παρόλα αυτά, θα την χαρακτήριζα ως μια αρκετά αδιάφορη σειρά. Η σοβαρότητα των καταστάσεων δεν αναλύεται επαρκώς και πολλά θέματα υπάρχουν απλά με στόχο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των θεατών, τελικά όμως δεν ικανοποιούν κανέναν. Είναι λίγο δράμα, λίγο κωμωδία, γίνεται κάποια αναφορά στην LGBTQ κοινότητα και το πώς είναι να μεγαλώνεις ένα queer παιδί αλλά εντελώς επιγραμματικά και επιφανειακά, περνάμε από πολύ σοβαρά θέματα όπως ο βιασμός σε εντελώς ανάλαφρες καταστάσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, γενικότερα είναι ένα μπέρδεμα.

Το cast είναι αρκετά δυνατό και πραγματικά ταιριάζει απόλυτα στους ρόλους, όμως το σενάριο δεν βοηθάει ιδιαίτερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη στόχου. Θες να είσαι κάτι αστείο; Θες να είσαι κάτι σοβαρό; Αποφάσισε. Προφανώς δεν εννοώ ότι οι κωμωδίες δεν έχουν σοβαρές στιγμές ή το αντίθετο, όμως στο συγκεκριμένο σενάριο τα πράγματα μπερδεύονται άσκοπα.

Επομένως, δεν θα πρότεινα το Good Girls για κάτι περισσότερο από το να παίζει στο background καθώς τρώτε.

Image result for good girls 2018 gif


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ελένη Αναστασιάδου

Τα τρία αγαπημένα μου βιβλίο είναι "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Antoine de Saint-Exupéry, "Τα 88 Ντολμαδάκια" του Ευγένιου Τριβιζά και "Το Υπόγειο" του Fyodor Dostoyevsky. Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπαίνω σε ένα ξένο σπίτι (αφού βγάλω τα παπούτσια μου) είναι να ανοίξω το ψυγείο. Αγαπώ την βροχή. Θαρρώ πως αυτά είναι αρκετά για μια πρώτη γνωριμία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;